Wandelen over het Pieterpad - deel 2

7 dgn wandelvakantie Drenthe en Overijssel, over het Pieterpad van Anderen naar Hardenberg

v
Vanaf439per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-10-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
K
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 2: van Anderen naar Hardenberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • Ontbijt en bagagetransport inbegrepen
 • 7 dagen
  K
 • Bewaren
Wandelen over het Pieterpad - deel 2
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 nachten verblijf in goede hotels en BB's
• 6 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• GPS-tracks ( op aanvraag )

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting
• Eventuele parkeerkosten
• Vervoer van het laatste hotel naar het beginpunt
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland
Let op: bij dit arrangement ontvangt u GEEN papieren routebeschrijving. U kunt de GPS-tracks na boeking aanvragen bij Kras. Daarnaast adviseren wij u om het routeboekje van het Pieterpad te kopen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad.

Dagprogramma

Wandelen over het Pieterpad - deel 2

v
+1

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Niet in de laatste plaats omdat elke etappe weer een nieuw gezicht heeft. Over een lengte van 492 kilometer loopt het Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg nabij Maastricht. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst. Wij bieden u 6 arrangementen aan, die het Pieterpad in zes stukken verdelen.

Open alle items

Dag 1 - naar Anderen

U reist op eigen gelegenheid naar Anderen. Hier neemt u uw intrek in de Herberg van Anderen.

Dag 2 - van Anderen naar Schoonloo (ca. 17 km)

v
Tussen Rolde en Sleen loopt u door een verlaten landschap; hier wonen maar weinig mensen. Niet eens zo lang geleden lagen er hier in Drenthe uitgestrekte heidevelden. Nu staan er bossen, afgewisseld met kleine heidevelden en veenplasjes. In boswachterij Gieten-Borger ziet u keurige, rechthoekige percelen met loof- en naaldbomen, langs beukenlanen en keienwegen waar rust en stilte heerst. Pas in Schoonloo, met een prachtige brink, komt u weer even in de bewoonde wereld. Vincent van Gogh schreef het al in een van zijn brieven aan zijn broer: " Ik ben in een prachtig land'. Op het eindpunt wordt u opgehaald en naar Hotel De Koekoekshof in Elp gebracht.

Dag 3 - van Schoonloo naar Sleen (ca. 24 km)

Na het ontbijt wordt u per auto naar Schoonloo gebracht, op het punt waar u gisteren bent geëindigd. Centraal in de etappe ligt Schoonoord, wat haar ontstaan te danken heeft aan de stagnatie bij het graven van het Oranjekanaal door de heidegebieden en moerasland van Drenthe. De kanaalgravers en veenarbeiders moesten het werk tijdelijk staken en bouwden hier hun plaggenhutten. Hard werken voor weinig geld, waardoor u nu vanaf Schoonloo wandelt op de Keienbank over flintenwegen, wegen van veldkeien, gemaakt van keien op de heide en waar harde werkers de harde leemlaag openbraken. Onderweg passeert u het monument ter ere van Toos Goorhuis-Tjalsma, de bedenkster van het Pieterpad. Overnachting in een hotel of Bed & Breakfast.

Dag 4 - van Sleen naar Coevorden (ca. 21 km)

v
Na Sleen loopt u in een opener en vlakker landschap naar Coevorden, langs de Jongbloedvaart en de verlengde Hoogveensevaart. Via het Drostendiep en het Stieltjeskanaal bereikt u Ganzenstad Coevorden waar sinds het einde van de 18e eeuw door de boeren ganzen werden vetgemest en op de Ganzenmarkt werden verhandeld. Maar ook havenstad, de plaats is al eeuwenlang verbonden met het water en net zoals Oxford en Vancouver gelegen op een plek waar de koeien het water over konden steken op een doorwaadbare plaats. Overnachting in Hotels Talens in Coevorden.

Dag 5 - van Coevorden naar Hardenberg (ca. 19 km)

Na Coevorden wandelt u door het rivierdal van de getemde Vecht met de stroom mee naar Hardenberg. Nu eens door weidelandschap dicht bij de rivier, dan weer door bossen waar het wat hoger en droger is. Over restanten van jaagpaden wandelt u langs een lange ecologische verbindingszone waar adders en hagedissen leven en roofvogels broeden. langs de kleinste regenrivier van Nederland ziet u rivierduinen en afgesneden meanders. Via de kleine hofstad Gramsbergen wandelt u het slotstuk naar Hardenberg.

Dag 6 - van Hardenberg naar Ommen (ca. 22 km)

De Vecht is vandaag uw leidraad; soms loopt u dicht langs de oever, dan ziet u het riviertje op enige afstand liggen. Maar aanwezig blijft de Vecht de gehele etappe, door broekbossen, rivierduinen en bossen met jeneverbes. In het dorpje Rheeze kunt u genieten van een mooi brinkdorp, wat al sinds de vroege middeleeuwen bestaat. Op de gaaf bewaard gebleven brink staan de boerderijen van het dorp gegroepeerd; niet voor niets beschermd dorpsgezicht. U eindigt bij Hampshire Hotel Paping in Ommen.

Dag 7 - terugreis

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. In uw reispapieren beschrijven we hoe u met het openbaar vervoer terug naar Anderenkunt reizen. Het treinstation van Ommen ligt op ca. 200 meter van uw hotel. Ook is het mogelijk om uw auto de eerste dag te pakeren bij de Hampshire Hotel Paping in Ommen en daarna met het openbaar vervoer naar Anderen te gaan.

Of wat dacht u van nog een wandelweekje? Neem dan een kijkje bij Pieterpad deel 3.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hotels & BB's

Tijdens dit arrangement overnacht u in goede hotels & BB's. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen wordt u door de hotelier naar uw startpunt gebracht of op het eindpunt opgehaald. In sommige gevallen dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar uw overnachtingshotel te reizen.

Onder voorbehoud van wijzigingen verblijft u in de volgende accommodaties:
• Herberg van Anderen** in Anderen
• Hotel De Koekoekshof*** in Elp
• Hotel of Bed & Breakfast in Sleen
• Hotel Talens*** in Coevorden
• Hotel of Bed & Breakfast in Hardenberg
• Hampshire Hotel Paping*** in Ommen

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Anderen bekeken ook
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 1: van Pieterburen naar Anderen
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf369
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 4
Wandelen over het Pieterpad - deel 4
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 4: van Vorden naar Gennep
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf486
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 6
Wandelen over het Pieterpad - deel 6
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 6: van Swalmen naar de Sint Pietersberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf387
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 3
Wandelen over het Pieterpad - deel 3
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 3: van Ommen naar Vorden
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf399
nieuw
Bekijk reis