Wandelen over het Pieterpad - deel 4

7 dgn wandelvakantie Gelderland en Limburg, over het Pieterpad van Vorden naar Gennep

v
Vanaf486per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-07-2019
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
K
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 4: van Vorden naar Gennep
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • Ontbijt en bagagetransport inbegrepen
 • 7 dagen
 • Bewaren
Wandelen over het Pieterpad - deel 4
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 nachten verblijf in goede hotels en BB's
• 6 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• GPS-tracks ( op aanvraag )

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting
• Eventuele parkeerkosten
• Vervoer van het laatste hotel naar het beginpunt
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland
Let op: bij dit arrangement ontvangt u GEEN papieren routebeschrijving. U kunt de GPS-tracks na boeking aanvragen bij Kras. Daarnaast adviseren wij u om het routeboekje van het Pieterpad te kopen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142086) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 20. Het boekje beschrijft de zuidelijke 13 etappes van het Pieterpad.

Dagprogramma

Wandelen over het Pieterpad - deel 4

v
+1

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Niet in de laatste plaats omdat elke etappe weer een nieuw gezicht heeft. Over een lengte van 492 kilometer loopt het Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg nabij Maastricht. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst. Wij bieden u 6 arrangementen aan, die het Pieterpad in zes stukken verdelen.

Open alle items

Dag 1 - naar Vorden

U reist op eigen gelegenheid naar Vorden. Hier reserveren we een goed hotel voor u.

Dag 2 - van Vorden naar Zelhem (ca. 17 km)

v
+1
Bent u klaar voor een kennismaking met het Pieterpad? Deze etappe leidt u door een afwisselend landschap. Al snel passeert u het Knopenlaantje bij Vorden. Verliefde stellen knopen hier twee takken aan elkaar als teken van verbondenheid. Beken vormen de aderen van dit boomrijke cultuuurlandschap, met her en der prachtige landgoederen. Eén daarvan is Huis Zelle bij Ruurlo. Dit landgoed ligt prachtig, tussen eeuwenoude akkers en midden in het coulissenlandschap van de Achterhoek. Rond eindpunt Zelhem ligt een meer eigentijds boerenlandschap; hier begint ook het rivierdal van de Oude IJssel.

Dag 3 - van Zelhem nar Braamt (ca. 17 km)

v
+1
Bel Zelhem wandelt u over het Kolkstroeterpad langs een oude houtwal en betreedt u het rivierenlandschap. Landgoed Slangenburg uit de late middeleeuwen heeft een karakteristiek lanenstelsel met barokke tuin waar twee kronkelende beken, de Beneden-Slinge en Bielheimerbeek, het landschap rond het landgoed extra sieren. De Oude IJssel ligt voor u. Het landschap is open en via oude rivierbeddingen en met uitzicht op de Montferlandse heuvels bereikt u de dorpskern van Braamt.

Dag 4 - van Braamt naar Millingen (ca. 24 km)

v
+1
Hier in het zuiden van de Achterhoek ligt tussen de plaatsen Doetinchem, Didam en 's-Heerenberg het Montferland. Hoog in het Bergherbos heeft u zicht op golvende velden en kleinschalige akkers. De boslaan die u volgt ligt er nu stilletjes bij, maar eens was dit een belangrijke handelsweg tussen Zevenaar en Emmerich. De steile afdaling van de Elterberg eindigt in het Rijndal. Over een korte afstand toont het landschap u een grote afwisseling. Waar de Rijn bij Lobith ons land binnenkomt, ligt de het unieke natuurgebied Gelderse Poort. Overnachting in Millingen.

Dag 5 - van Millingen naar Groesbeek (ca. 21 km)

v
+1
Door de uitgestrekte Ooijpolder wandelt u door een prachtig gebied ten oosten van de stad Nijmegen. Het is een uitgestrekt landschap met kleine dorpen en boederijen, waar u constant de imponerende stuwwal in het zuiden ziet liggen. Even maakt u een uitstapje naar Kranenburg in Duitsland tot u de stuwwal St. Jansberg bij Beek beklimt, door het Filosofendal tot op de Duivelsberg. In het zicht van de Zeven Heuvelenweg wandelt u over paadjes door weiland en bos tot in Groesbeek, het grootste wijndorp van Nederland waar op de hellingen de druiven voor dit goddelijke sap groeien.

Dag 6 - van Groesbeek naar Gennep (ca. 15 km)

De wandeling kent kleine hoogteverschillen tot aan de smeltwaterdalen bij Jansberg. Langs heldere beekjes ontdekt u het grootste kastanjebos van Nederland en heeft u mooie vergezichten over Nederlandse en Duitse heuvels. Voor u ligt de Maas die nu in het brede Maasdal zijn weg heeft gevonden maar in het verleden het landschap heeft gevormd en al het meegesleurde materiaal zoals grind, zand en klei afzette. Daar waar de Niers in de Maas stroomt, ligt eindpunt Gennep.

Dag 7 - terugreis

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. In uw reispapieren beschrijven we hoe u met het openbaar vervoer terug naar Vorden kunt reizen. Ook is het mogelijk om uw auto de eerste dag te pakeren bij het hotel in Gennep en daarna met het openbaar vervoer naar Vorden te gaan.

Of wat dacht u van nog een wandelweekje? Neem dan een kijkje bij Pieterpad deel 5 .

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hotels & BB's

Tijdens dit arrangement overnacht u in goede hotels & BB's. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen wordt u door de hotelier naar uw startpunt gebracht of op het eindpunt opgehaald. In sommige gevallen dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar uw overnachtingshotel te reizen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Plaatsinfo

Gelderland

v

In Gelderland vindt u een perfecte combinatie van natuur en cultuur. Natuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een verblijf op de Veluwe. Geniet van deze prachtige streek, met Nationale Parken zoals N.P. De Hoge Veluwe en N.P. De Veluwezoom. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen door bossen en glooiende heidelandschappen. Ook de heuvelachtige regio Berg en Dal in de omgeving van Nijmegen is prachtig. Naast natuur heeft Gelderland nog meer te bieden! Denkt u eens aan steden zoals Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Kom winkelen of maak uitstapjes naar Paleis het Loo, Burgers’ Zoo, Apenheul of Afrikamuseum. Ontdek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog met de Liberation Route.

Nederland

v
Tulpens
Nederland.Kinderdijks
Tulpens
Nederland.Kinderdijks

Nederland is een heerlijk vakantieland. Of u nu een dagje uit, weekendje weg of er een midweek tussenuit wilt, in het veelzijdige Nederland kan het allemaal. De actievelingen kunnen lekker fietsen in de Drentse natuur of in de bossen op de Veluwe, varen in Friesland of eindeloos wandelen aan de Noord-Hollandse kust. Cultuur snuiven kan in een van de gezellige grote steden vol bezienswaardigheden, winkels en cafés. En vergeet het bourgondische zuiden van het land niet. Even uitwaaien? Breng dan een bezoek aan de schitterende Waddeneilanden of het zilte Zeeland. Kortom, vergeet de klompen, tulpen en klederdracht en ontdek al het bijzonders wat Nederland u te bieden heeft tijdens een onvergetelijke vakantie!

Anderen bekeken ook
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 1: van Pieterburen naar Anderen
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-10-2019
Reisduur 6 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf369
Wandelen over het Pieterpad - deel 2
Wandelen over het Pieterpad - deel 2
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 2: van Anderen naar Hardenberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 7 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-10-2019
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf439
Wandelen over het Pieterpad - deel 3
Wandelen over het Pieterpad - deel 3
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 3: van Ommen naar Vorden
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-10-2019
Reisduur 6 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf399
Wandelen over het Pieterpad - deel 6
Wandelen over het Pieterpad - deel 6
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 6: van Swalmen naar de Sint Pietersberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-07-2019
Reisduur 6 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf387