Wandelen over het Pieterpad - deel 6

6 dgn wandelvakantie Limburg, over het Pieterpad van Swalmen naar de Sint Pietersberg

Foto www.liefdevoorlimburg.nl
v
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
Vanaf387per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
K
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 6: van Swalmen naar de Sint Pietersberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • Ontbijt en bagagetransport inbegrepen
 • 6 dagen
  K
 • Bewaren
Wandelen over het Pieterpad - deel 6
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 5 nachten verblijf in goede hotels en BB's
• 5 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• GPS-tracks ( op aanvraag )

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting
• Eventuele parkeerkosten
• Vervoer van het laatste hotel naar het beginpunt
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland
Let op: bij dit arrangement ontvangt u GEEN papieren routebeschrijving. U kunt de GPS-tracks na boeking aanvragen bij Kras. Daarnaast adviseren wij u om het routeboekje van het Pieterpad te kopen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142086) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 20. Het boekje beschrijft de zuidelijke 13 etappes van het Pieterpad.

Dagprogramma

Wandelen over het Pieterpad - deel 6

v
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
Foto www.liefdevoorlimburg.nl
+1

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Niet in de laatste plaats omdat elke etappe weer een nieuw gezicht heeft. Over een lengte van 492 kilometer loopt het Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg nabij Maastricht. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst. Wij bieden u 6 arrangementen aan, die het Pieterpad in zes stukken verdelen.

Open alle items

Dag 1 - naar Swalmen

U reist op eigen gelegenheid naar Swalmen. Hier reserveren we een goed hotel voor u.

Dag 2 - van Swalmen naar Montfort (ca. 21 km)

Over de Romeinse weg Heerlen-Xanten wandelt u langs trotse kasteelboerderijen naar het zuiden. Het Pieterpad voert om Roermond heen, in een gebied waar de Peelrandbreuk elk jaar enkele milimeters beweegt en soms voor aardschokken zorgt. In Sint-Odiliënberg ziet u aan de grootte van de kerk H.H. Wiro Plechelmus en Otgerus hoe Limburg verweven is met het katholieke gelood. In het landschap meandert de Roer tot u richting Montfort in natuurgebied het Sweeltje langs de Vlootbeek over een oude stuifduinengordel struint. Misschien ziet u wel de golven van de snoek in het water.

Dag 3 - van Montfort naar Sittard (ca. 24 km)

Aan de rand van Zuid-Limburg wandelt u door het licht glooiende landschap, over holle wegen en langs pittoreske dorpjes. Het is een rustige landbouwstreek waar ooit ontoegankelijke moerassen lagen. Via een stukje Duitsland loopt u langs de Rode Beek en de Geleenbeek. Het vormt deels de grens met buurland Duitsland en over de oevers bereikt u eindpunt Sittard. De prachtige, historische binnenstad behoort tot de oudste steden van Nederland en herbergt monumenten, beelden, gevels, een fort en stadswallen. Op het marktplein heeft u zicht op fraaie monumenten en de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw-van-het-Heilig-Hart.

Dag 4 - van Sittard naar Strabeek (ca. 23 km)

v
Vanaf Sittard biedt het Pieterpad alle aspecten van de streekcultuur in het heuvelland. De mooiste weggetjes op de hoogvlakte van het Limburg Plateau bieden veel wandelplezier. Bij de drinkplaats Windraak wordt u als wandelaar begroet: 'Pieterpad'ders en zo meer, als uw tong droog voelt als leer, en blaren kwellen al te zeer, vindt dan hier uw krachten weer'. U daalt bij Spaubeek naar de laagte in het landschap, maar klimt al snel weer naar Schimmert. Hier is de reus van Schimmert, de watertoren in Amsterdamse Schoolstijl, uw richtpunt en ligt het mooie Geuldal met de kronkelige beek voor u.

Dag 5 - van Strabeek naar de Sint Pietersberg (ca. 15 km)

v
+3
+2
Het pittoreske dal van de Geul bij Valkenburg biedt u een van de mooiste landschappen van Nederland. Door draaihekjes wandelt u van de ene weide naar de andere, waarna u naar Bemelen klimt. Het eindpunt van het Pieterpad nadert bij Maastricht aan de Maas. Deze bourgondische stad doet wat on-Hollands aan. De oude, compacte binnenstad is een verzameling van smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Het markante Pieterpad eindigt bij de Sint Pietersberg, na bijna 500 km wandelplezier. Hier kunt u de oorkonde van het Pieterpad verkrijgen en terugkijken op Nederlands belangrijkste langeafstandswandelpad.

Dag 6 - terugreis

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. In uw reispapieren beschrijven we hoe u met het openbaar vervoer terug naar Swalmen kunt reizen. Ook is het mogelijk om uw auto de eerste dag te pakeren bij het hotel in/nabij Maastricht en daarna met het openbaar vervoer naar Swalmen te gaan.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hotels & BB's

Tijdens dit arrangement overnacht u in goede hotels & BB's. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen wordt u door de hotelier naar uw startpunt gebracht of op het eindpunt opgehaald. In sommige gevallen dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar uw overnachtingshotel te reizen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Dinsdag
17-09
vrij veel bewolking 17° 10° NW2-3 5
Woensdag
18-09
licht bewolkt 16° N2 5
Donderdag
19-09
licht bewolkt 17° N2 10
Vrijdag
20-09
zonnig 19° O2-3 10
Zaterdag
21-09
zonnig 24° ZO3 15
Zondag
22-09
licht bewolkt 24° 13° Z3-4 30
Maandag
23-09
vrij veel bewolking 22° 15° ZW3 40
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Dinsdag
24-09
licht bewolkt 22° 14° ZW3 30
Woensdag
25-09
vrij veel bewolking 20° 13° ZW3-4 55
Donderdag
26-09
vrij veel bewolking 18° 11° ZW3-4 55
Vrijdag
27-09
vrij veel bewolking 18° 11° ZW3-4 60
Zaterdag
28-09
vrij veel bewolking 18° 12° ZW2-3 55
Zondag
29-09
vrij veel bewolking 19° 11° ZW3 50
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 2 19 65 87
Feb 3 16 57 84
Mrt 10° 4 19 62 80
Apr 14° 6 17 45 74
Mei 18° 6 19 66 73
Jun 21° 11° 6 18 71 75
Jul 23° 14° 7 18 70 75
Aug 23° 13° 6 17 72 76
Sep 19° 11° 5 17 62 82
Okt 15° 4 18 67 85
Nov 2 20 65 89
Dec 1 20 71 89
Bron: Weeronline
Anderen bekeken ook
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 1: van Pieterburen naar Anderen
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf369
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 2
Wandelen over het Pieterpad - deel 2
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 2: van Anderen naar Hardenberg
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-10-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf439
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 4
Wandelen over het Pieterpad - deel 4
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 4: van Vorden naar Gennep
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf486
nieuw
Bekijk reis
Wandelen over het Pieterpad - deel 5
Wandelen over het Pieterpad - deel 5
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 5: van Gennep naar Swalmen
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf446
nieuw
Bekijk reis