Wandelvakantie Nederland - Drenthe & de Hondsrug

6 dgn wandelen door dé natuurprovincie van Nederland incl. verblijf in 3-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en GPS-tracks

v
Vanaf299per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
9,0
K
 • Ontdek het enige Geopark van Nederland
 • Inclusief wandeltochten op GPS
 • Met o.a. Borger en het Pieterpad
 • Goede hotels inclusief ontbijt
 • 6 dagen
  K
 • Bewaren
9.0101
9,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Wandelvakantie Nederland - Drenthe & de Hondsrug
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 5 nachten verblijf in goede hotels in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 5 x ontbijt
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik GPS, GPS-tracks en (indien gewenst) uitleg over de GPS op de dag van aankomst

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele toeristenbelasting
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Het is niet mogelijk om vooraf de GPS-tracks te ontvangen. U ontvangt ter plaatse een GPS met daarop de wandelroutes.
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland

Dagprogramma

Wandelen Drenthe & de Hondsrug

v
+1

De Hondsrug is een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de vele ijstijden duizenden jaren geleden. Het gebied loopt van Emmen tot aan Groningen en is een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Exloo, Borger en Odoorn. Laat u leiden door de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heiden en mooie esdorpen. Wist u dat de Hondsrug is als enige gebied in Nederland door UNESCO benoemd is tot Geopark? Hiermee is het niet alleen van geologisch belang, maar ligt ook de archeologische, ecologische en culturele waarde zeer hoog.

Open alle items

Dag 1 - naar Exloo

U reist op eigen gelegenheid naar het karakteristieke esdorp Exloo, gelegen op de Drentse zandgronden. Vanavond overnacht u in het 3-sterren Hotel De Meulenhoek.

Dag 2 - Borger (ca. 17 km)

v
+1
Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor de eerste route van deze wandelvakantie. U wandelt langs hunebedden en grafheuvels naar uw hotel in Borger. Op de route ligt tevens het bekende hunebedcentrum, zeker een bezoekje waard! Maak kennis met het grootste hunebed van Nederland, de geschiedenis van deze indrukwekkende bouwwerken en de bouwers hiervan.

Dag 3 - Odoorn (ca. 16 km)

v
Vanuit het hotel wandelt u door de bossen en over de heide naar Odoorn. Misschien loopt u hier nog wel tegen de grote schaapskudde van Exloo aan. Onderweg passeert u tevens een echte pingoruïne. Letterlijk betekent pingo ‘heuvel die groeit’ en omdat ze worden veroorzaakt door ondergrondse druk van een ijslens bestaan pingo’s alleen maar in gebieden met een zeer koud klimaat. Duizenden jaren geleden heerste er in Nederland een toendraklimaat, dus ook hier kwamen ze voor. In de loop der jaren smolt het ijs in de ondergrond, waardoor er alleen maar een ringvormige krater overbleef; de zogenaamde pingoruïne. U overnacht in Hotel De Oringer Marke of het tegenover gelegen Hotel De Oringer Stee.

Dag 4 - Wezup (ca. 15 km)

Op deze route vindt u hunebed D49, beter bekend als ‘de Papeloze Kerk’. Het bouwwerk dankt deze bijnaam aan de geheime protestantse kerkdiensten die in de 16e eeuw in de omgeving gehouden werden. Het eindpunt van vandaag is Wezup, een klein esdorp met ongeveer 200 inwoners. Het plaatsje staat vooral bekend om de vele saksische boerderijen, waarvan enkelen zelfs uitgeroepen zijn tot rijksmonument.

Dag 5 - Elp (ca. 17 km)

Het eerste gedeelte van de route wandelt u grotendeels over het bekende Pieterpad en na de middag volgt u het streekpad ‘Drenthepad’. Dit pad is het op één na langste streekpad van Nederland en voert u naar Hotel de Koekoekshof in Elp.

Dag 6 - Exloo (ca. 19 km) en terugreis

Helaas is het alweer bijna tijd om huiswaarts te keren, maar niet voordat u de laatste etappe terug naar Exloo gelopen hebt. Geniet nog een laatste keer van de prachtige natuur die Drenthe u te bieden heeft. Stop onderweg bij de keramiektuinen van galerie Harwi voor een verdiende lunch en neem een kijkje in de beeldentuin. Ook leuk: beklim uitkijktoren ‘Poolshoogte’ en overzie het gebied dat u de afgelopen dagen heeft ontdekt. Eenmaal aangekomen in Exloo, komt er een einde aan het arrangement en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Wandelniveau

Wandelniveau 1. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hotels

Tijdens deze reis reserveren wij overnachtingen voor u in prima 3-sterrenhotels. U verblijft 1 nacht in Hotel De Meulenhoek in Exloo, 1 nacht Hotel Restaurant Bieze in Borger, 1 nacht in Hotel De Oringer Marke of Hotel De Oringer Stee, 1 nacht in Hotel Hegen in Wezup en 1 nacht in Hotel De Koekoekshof in Elp. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Wandelvakantie De Drentsche Aa
Wandelvakantie De Drentsche Aa
 • Te voet door dé natuurprovincie van Nederland
 • Inclusief 4 wandelingen op GPS
 • Verblijf in gemoedelijke 3-sterrenhotels
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf219
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
Wandelen over het Pieterpad - deel 1
 • Bekendste wandelroute van Nederland
 • Deel 1: van Pieterburen naar Anderen
 • Verblijf in goede hotels & BB's
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf369
Wandelvakantie Nationaal Park Dwingelderveld
Wandelvakantie Nationaal Park Dwingelderveld
 • Beleef de natuurprovincie van Nederland
 • Zeer compleet, sportief arrangement
 • Inclusief 3 wandelingen op GPS
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf309
Wandelvakantie België - De Ardennen
Wandelvakantie België - De Ardennen
 • Belgisch wandelparadijs
 • Incl. 4x ontbijt, 4x diner en 3x lunchpakketjes
 • Verblijf in sfeervolle hotels
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf345