Friese Elfstedentocht per cabrio - Hotel Aan de Wymerts

v
K
  • Unieke tocht langs de Elfsteden
  • Toer met een cabriolet
  • Overnacht in Workum
  • Inclusief ontbijtbuffet
  • Inclusief autohuur
Friese Elfstedentocht per cabrio - Hotel Aan de Wymerts
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 2 dagen (1 nacht) verblijf in Hotel aan de Wymerts in Workum in een kamer zoals beschreven
• Ontbijtbuffet
• Cabriolet huur (Mazda MX-5)*
• Volle benzinetank
• Navigatiesysteem tijdens de tocht
• Routebeschrijving, adressenlijst en lijst met mogelijke activiteiten en bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

• Vervoer
• Niet genoemde maaltijden
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Toeristenbelasting ca. € 1 per persoon per nacht (verplicht, ter plaatse te betalen)
• Borg auto ca. € 500 (ter plaatse te betalen). Als de auto correct is ingeleverd (afgetankt, geen over kilometers, geen schade), wordt dit bedrag op de eerstvolgende werkdag teruggestort. U kunt dit bedrag betalen met pinpas of creditcard.

Optionele toeslagen
• 1x 3-gangendiner in Workum ca. € 26 per persoon
• 1x 3-gangendiner in Leeuwarden ca. € 31 per persoon
• 1x lunch in Franeker ca. € 14 per persoon
• 1x lunch in Sloten ca. € 13 per persoon

Korting

Kinderkorting: op deze reis zijn geen kinderen toegestaan

Extra informatie

* Let op: de autohuur is inclusief 300 kilometer vrij. Mocht u meer kilometers maken dan is daar een meerprijs aan verbonden per kilometer. De meerprijs per kilometer is € 0,26 (dit dient u ter plaatse te betalen).

Accommodatie

Hotel Aan de Wymerts

v
+2
+1

Ligging

Hotel Aan de Wymerts ligt in het sfeervolle centrum van Elfstedenstad Workum. Workum ligt in het westen van Friesland, nabij het IJsselmeer. In de omgeving vindt u andere bekende Friese plaatsen zoals Stavoren en Hindeloopen. Sneek ligt op ca. 24 km afstand, provinciehoofdstad Leeuwarden op ca. 40 km.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift, Restaurant It Pottebakkershûs en een wellnesscenter (tegen betaling).

Kamer (max. 2 volwassenen)

Uw moderne kamer is voorzien van een telefoon, televisie, wifi (gratis) en een badkamer met regendouche, toilet en föhn.

Extra Informatie

• Parkeerterrein van het hotel aanwezig (op basis van beschikbaarheid, anders gratis parkeren op loopafstand van het hotel)
• Fietsenstalling aanwezig (afgesloten en overdekt)
• Oplaadpunt voor elektrische fietsen
• Fietsverhuur
• Huisdieren niet toegestaan
• Rookvrij hotel (er is geen rookruimte aanwezig)
• Wifi (gratis)
• Het hotel beschikt niet over mindervalidenkamers
• Het hotel is niet rolstoelvriendelijk
• Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur en uitchecken tot 10.30 uur

Arrangement

Friese Elfstedentocht, een prachtige autoroute

v
+3
+2

De Friese Elfsteden (van de legendarische route) aandoen met een cabriolet.. Een leuke en unieke manier om deze beroemde Friese dorpen en steden te ontdekken! U rijdt in een Mazda MX-5 cabriolet langs de steden en door de natuur. Wij hebben daarnaast voor u een leuk activiteitenpakket samengesteld waarbij de provincie Friesland uitgebreid aan bod komt en alle aspecten van deze provincie uitgelicht worden. U krijgt een uitgebreid overzicht van alle locaties, een routebeschrijving en een adressenlijst (deze ontvangt u ter plaatse) en daarbij zijn de auto’s uitgerust met navigatie (ingebouwd of los bijgeleverd).

Deze boeking is inclusief 300 kilometer vrij. Mocht u onverhoopt meer kilometers maken dan is daar een meerprijs aan verbonden per kilometer. De meerprijs per kilometer is €0,26 per kilometer.

U kunt de cabriolet ophalen op onderstaand adres:
Celsiusweg 1b
8912 AM Leeuwarden

U kunt bij het inleveren van de auto (op bovenstaand adres) de sleutels in de sleutelkluis deponeren.

Hieronder vindt u de door ons voorgestelde route. Wij adviseren u vroeg te starten met de autorit (rond 9.00 uur), zodat u alle steden kunt bezoeken.

1. Start in de ochtend in Leeuwarden, ophalen auto op bovenstaand adres.
Tocht naar Dokkum (35 minuten, 29 kilometer)

2. Aankomst in Dokkum.
Tocht naar Franeker (45 minuten, 50 kilometer, route via Holwerd & Marrum)

3. Aankomst in Franeker
Tocht naar Harlingen (14 minuten, 13 kilometer)

4. Aankomst in Harlingen
Tocht naar Bolsward (17 minuten, 20 kilometer)

5. Aankomst in Bolsward
Tocht naar Workum (13 minuten, 13 kilometer)

Overnachting in Hotel Aan de Wymerts in Workum.

6. Start in de ochtend in Workum
Tocht naar Hindeloopen (10 minuten, 8 kilometer)

7. Aankomst in Hindeloopen
Tocht naar Stavoren (14 minuten, 11 kilometer)

8. Aankomst in Stavoren
Tocht naar Sloten (24 kilometer, 23 minuten)

9. Aankomst in Sloten
Tocht naar IJlst (22 kilometer, 20 minuten)

10. Aankomst in IJlst
Tocht naar Sneek (4 kilometer, 6 minuten)

11. Aankomst in Sneek
Tocht naar Leeuwarden (40 kilometer, 42 minuten)

12. Aankomst in Leeuwarden
Inleveren van de auto op het ophaaladres (sleutels in sleutelkluis).

Het optionele diner in Workum vindt plaats op onderstaand adres:
It Puttebakkershus
Merk 18
8711 CL Workum

Het optionele diner in Leeuwarden vindt plaats op onderstaand adres:
Restaurant Sems
Gouverneursplein 36
8911 HH Leeuwarden

Uitstapjes

Hindeloopen

v

Aan het IJsselmeer, achter de dijk, ligt het plaatsje Hindeloopen. Een schilderachtig historisch stadje met smalle straten, prachtige doorkijkjes, houten bruggen en karakteristieke gevels. U kunt hier wandelen over de zeedijk en genieten van de natuur en het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Stavoren

v

Stavoren is Friesland’s oudste stad en tevens één van de Friese Elfsteden. Bovendien is Stavoren de toegangspoort van de Friese Meren tot het IJsselmeer. Stavoren is een typische Hanzestad, waar vroeger handel en scheepvaart volop bloeiden.

Bolsward

v

Bolsward is ontstaan op een drietal terpen, waarvan de oudste dateert van voor het begin van de jaartelling. Bolsward is tevens één van de Friese Elfsteden, en is dus omgeven door water. Maak een wandeling door de historische binnenstad met de vele grachtjes en breng zeker een bezoek aan het Stadhuis en de Martinikerk.

Sneek

v

Sneek is één van de Friese Elfsteden en vooral de hoofdstad van de Friese watersport. Zij biedt haar bezoekers het hele jaar door gezelligheid en volop winkelmogelijkheden. U vindt er de beroemde Waterpoort, deze poort met de overdekte brug, poortwachterwoning en twee achthoekige torens geldt als hét symbool van Sneek. Ook vindt u hier de allereerste C&A ter wereld.

Leeuwarden

v

Leeuwarden, een gezellige en veelzijdige stad! Deze stad heeft haar bezoekers veel te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Jacobijnerkerk, Blokhuispoort, het Station Leeuwarden, de Waag en de Sint Bonifatiuskerk? Liever naar een museum? Neem dan zeker een kijkje in het grootste provinciale museum van Nederland, het Fries Museum, een combinatie van kunst, cultuur én geschiedenis. Verder beschikt Leeuwarden over een gezellig centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels, cafés en terrassen. Bent u na een dagje stad toe aan de natuur? Ga dan naar de Prinsentuin, aan de noordkant van de binnenstad van Leeuwarden. Het park is een oase van rust. Hier kunt u heerlijk door het park en langs het water rondwandelen. Ook ’s avonds hoeft u zich in Leeuwarden niet te vervelen! Er is een ruim aanbod aan restaurants, cafés en bars!

Harlingen

v

Deze oude havenstad aan de Waddenzee heeft een historisch centrum met vele grachten, oude pakhuizen en in Hollandse stijl gebouwde huizen. Harlingen is de negende stad van de Elfstedentocht. Dit karakteristieke havenstadje was vroeger de uitvalsbasis voor de walvisvaart en heeft veel van zijn charme behouden. Vooral de Zoutsloot en de Noorderhaven zijn prachtig gerestaureerd.

Franeker

v

Franeker is een oud en karakteristiek stadje in het noordwesten van Friesland. Wandel zeker door het historische centrum met grachten en fraaie oude panden. Of maak een wandeling over de oude vestingwallen en geniet van het prachtige uitzicht om u heen. Bezoek in Franeker ook het Kaatsmuseum, een museum over de typisch Friese sport kaatsen. Behalve de collectie met kaatsspullen en trofeeën, kunt u hier ook de spelregels leren. Maar u kunt ook zelf het spel beoefenen, onder leiding van een echte kaatstrainer.

Dokkum

Dokkum is een stad in het noordoosten van Friesland. De stad is bekend als één van de steden van de elfstedentocht en is het keerpunt tijdens de elfstedentocht. De binnenstad biedt allerlei leuke kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, mede door alle oude gebouwtjes zoals de huizen met trapgevels.

Plaatsinfo

Workum

Workum is één van de Friese Elfsteden, gelegen in het westen van Friesland nabij het IJsselmeer. Workum is daarnaast ook bekend van de schilder Josie Huisman. Het stadje heeft een uniek cultureel karakter en beschikt over een aantal musea, ateliers en galeries. In van de stad vindt u rijk versierde patriciërswoningen, het stadhuis, de waag, de kerk en de scheepwerf. In de omgeving van Workum kunt u prachtig fietsen en wandelen en vindt u andere Elfsteden zoals Hindeloopen en Stavoren. Sneek ligt op ca. 24 km afstand en Leeuwarden op ca. 40 km.

Friesland

v

Friesland is een provincie met een geheel eigen identiteit. Denk maar eens aan de Friese taal, de herkenbare Friese vlag en de bekende sporten zoals kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen. Maar ook op het gebied van natuur is Friesland zeker de moeite waard. Verken de natuur door één van de vele vaar-, wandel- of fietsroutes. Om Friesland écht te beleven breng dan een bezoek aan alle 11 steden . Elke stad heeft zo zijn eigen charme en ook de grootte verschilt. Zo telt Sloten 9.000 inwoners en Leeuwarden heeft er meer dan 90.000! Ook voor de watersporterliefhebbers is het ideaal vertoeven in Friesland. De Friese Waddeneilanden zijn bereikbaar met veerdiensten vanuit de havenstad Harlingen naar Vlieland en Terschelling, vanuit Holwerd naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Nederland

v
Tulpens
Nederland.Kinderdijks
Tulpens
Nederland.Kinderdijks

Nederland is een heerlijk vakantieland. Of u nu een dagje uit, weekendje weg of er een midweek tussenuit wilt, in het veelzijdige Nederland kan het allemaal. De actievelingen kunnen lekker fietsen in de Drentse natuur of in de bossen op de Veluwe, varen in Friesland of eindeloos wandelen aan de Noord-Hollandse kust. Cultuur snuiven kan in een van de gezellige grote steden vol bezienswaardigheden, winkels en cafés. En vergeet het bourgondische zuiden van het land niet. Even uitwaaien? Breng dan een bezoek aan de schitterende Waddeneilanden of het zilte Zeeland. Kortom, vergeet de klompen, tulpen en klederdracht en ontdek al het bijzonders wat Nederland u te bieden heeft tijdens een onvergetelijke vakantie!

Klimaat

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan 21 55
Feb 20 46
Mrt 22 50
Apr 11° 21 63
Mei 16° 16 48
Jun 18° 10° 20 60
Jul 20° 12° 18 70
Aug 21° 12° 20 84
Sep 17° 10° 20 72
Okt 13° 24 84
Nov 24 70
Dec 24 72
Bron: Weeronline