Single Kerstreis Wandelen Aachener Land

3- of 4-daagse wandelreis Nederland met prachtige wandelingen en verblijf in een uniek abdijhotel

v
Vanaf230per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-01-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
7,9
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 12

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Sportief & feestelijke wandelreis
 • Met Nederlandssprekende reisleiding
 • Mooie wandeltochten door Duitsland & Nederland
 • Verblijf in een uniek kloostercomplex
 • Rondleiding door Abdij Rolduc
 • 3 of 4 dagen
  IY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 12

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
7.9109
"Een klooster wat je droom te boven gaat met een prachtige accommodatie en heerlijke wandelingen."
J JONGEJANS - december 2018
7,9
Beoordeeld door 9 reizigers van Kras
Single Kerstreis Wandelen Aachener Land
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Op de eerste dag transfer per minibus van NS Station Eindhoven naar Herzogenrath (beginpunt eerste wandeltocht) en op de laatste dag van Abdijhotel Rolduc naar NS Station Eindhoven
• Overige transfers per minibus
• 3 nachten verblijf in Abdijhotel Rolduc in een 1-/2-persoonskamer (met of zonder eigen douche en toilet)
• Hotelverzorging op basis van dagelijks ontbijt(buffet) en diner op alle dagen. Op 24/12, 25/12 en 31/12 3 of 4-gangen diner
• Ervaren reisleider die u met een minibus naar het begin- en eindpunt van de wandelingen brengt en u onderweg nog een paar keer tegenkomt
• Wandelingen en Nederlandstalige routebeschrijvingen
• Rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking (verplicht)
• Vervoer naar en van NS Station Eindhoven

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
• Niet genoemde maaltijden
• Versnaperingen onderweg

Extra informatie

• Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.
• De technische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 12
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

Abdijhotel Rolduc

v
+14
+13

Welkom in de grootst bewaard gebleven abdij van Nederland. Waar ze de wijn nog steeds zelf maken en ze het geheime recept van hun abdijbier voor geen goud prijsgeven. Negenhonderd jaar geleden stond er op deze plek alleen een houten kapelletje. De priesters peinsden er niet over om zich meer luxe te veroorloven. Toch groeide het bijna als vanzelf uit tot het grootste abdijcomplex van de Benelux.

Op 100 meter van de grens met Duitsland vindt u Abdijhotel Rolduc. Het gezellige Kerkrade ligt maar anderhalve kilometer verderop, maar binnen de abdijpoorten overheerst serene rust. Wandel door de kloostergangen, proef de huisgemaakte wijnen van Rolducs eigen wijngaarden in de abdijtuin en spiek eens in de kloosterbrasserie "De Kanunnik". Complex is deels als hotel in gebruik, maar er is ook een gedeelte voor de priesteropleiding. In de grote kerk op het terrein vinden er nog kerkdiensten plaats en op zondag zijn er rondleidingen door het gehele complex waar u de geschiedenis nog met eigen ogen kunt herbeleven. De natuurliefhebber kan hier ook goed uit de voeten, het hotel ligt namelijk direct aan het Hertog Limburgerpad, een internationale wandelroute. En wilt u iets meer reuring, dan liggen steden als Maastricht, Valkenburg en Aken allemaal vlakbij.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift, wifi (gratis, vanwege het historische gebouw is de dekking niet altijd volledig in alle kamers), hotelbar en een brasserie. Kloosterbrasserie De Kanunnik en het terras zijn dagelijks geopend. U kunt hier dagelijks terecht om iets te eten en te drinken.

Kamertypes

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van Abdijhotel Rolduc.

1/2-persoonskamer zonder douche/toilet

Deze eenvoudige maar nette kamers zijn voorzien van wekkerradio en wastafel. Sanitaire voorzieningen zoals douche en toilet bevinden zich op de gang en zijn voor algemeen gebruik.

1/2-persoonskamer met douche/toilet

Uw kamer is voorzien van eigen douche en toilet. Verder is deze kamer qua facilteiten gelijk aan de 1-persoonskamer zonder douche/toilet.

Dagprogramma

Single Kerstreis Wandelen over het Hertog Limburg Pad

v
+1

Het landgoed van Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht, die over Duits grondgebied gaat en ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland meeneemt, gaat door het oude Hertogdom Limburg.

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het gastenverblijf van de Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex op de grens van Nederland en Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. De combinatie van de verblijfsaccommodatie in het oude klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend.

Op 24, 25 en 31 december worden we bij terugkomst in het hotel ontvangen met een uitgebreid en luxe dinerbuffet. De ambiance van Abdij Rolduc leent zich perfect voor een sfeervolle avond.

* Noot: bij de 3-daagse reis (vertrek 3 januari 2020) komt dag 3 zoals hieronder beschreven te vervallen.

Open alle items

Dag 1 - heenreis - Herzogenrath - Kerkrade (ca. 11 km/3 uur)

v
+1
U reist op eigen gelegenheid naar NS Station Eindhoven, waar uw gezelschap opgehaald wordt door een minibusje en naar Herzogenrath gebracht wordt (vertrek ca. 11.00 uur - Aankomst 12.30 uur). We lopen van Herzogenrath via het Broichbachtal en Kellersberg naar onze verblijfplaats; de Abdij Rolduc (de bagage staat voor u klaar bij de receptie), een fors kloostercomplex op de grens van Nederland en Duitsland. Na te hebben genoten van een lekker diner, krijgen we in de avond een rondleiding van ca. 1,5 uur door de gebouwen en over het terras van Abdij Rolduc. Naast een kerk, oud gymnasium en een omvangrijke tuin beschikt het landgoed ook over horecagelegenheden, waar we in de bar een lekker wijntje of biertje drinken. Proost!

Dag 2 - Kornelimünster (ca. 17 km/5 uur)

v
+1
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) vanaf Verlautenheide naar Kornelimünster. Onderweg wandelen we door het natuurgebied Münsterbusch en het Brander Wald en passeren we de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel).

Dag 3 - Verlautenheide (17 km/5 uur) of Preuswald (10 km/3 uur)

v
+1
Vandaag is het mogelijk om te kiezen uit twee wandelingen. De eerste wandeling start bij het hotel en via Herzogenrath maken we een wandeling naar de Verlautenheide. Onderweg komen we langs het Wurmtal, Haaren, het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met weids uitzicht over de omgeving (17 km/5 uur). De andere mogelijkheid is een wandeling vanaf Aachen (Dom). We wandelen via een "groene" route de stad uit door het Preuswald naar de bedevaartsplaats Moresnet Chapelle in België met de Kalvarieberg met kruiswegstaties (10 km/3 uur).

Dag 4 - Rimburg (ca. 15 km/4 uur)

v
+1
Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het Rimburger Busch en het kunstenaarsdorp Rimburg. We wandelen terug naar het hotel door het Wurmtal. Per minibus (15.30-17.00 uur) worden we naar NS station Eindhoven gebracht vanwaar u huiswaarts kunt reizen. Wellicht zien we u nog eens terug op een van onze singlereizen.

Extra informatie

v
+1
De wandelingen van dit weekend zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Omdat we tijdens dit wandelweekend ook over onverharde paden en in heuvellandschap lopen, waarbij we zo nu en dan een stevig klimmetje niet uit de weg gaan, zijn goede, waterdichte wandelschoenen met profiel echter geen overbodige luxe en neem altijd water en iets te eten mee.

Wandelniveau

Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

KRAS Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of je nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor je. Wist je trouwens dat je in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet je voordat je boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan je gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk ben je geheel vrij om zelf of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor jou alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat je op je vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot je beschikking hebt. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijf je in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijf je liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan jou.

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
18-09
vrij veel bewolking 16° N2-3 5
Donderdag
19-09
licht bewolkt 16° NO2-3 5
Vrijdag
20-09
vrij zonnig 20° O3 5
Zaterdag
21-09
zonnig 24° O3-4 10
Zondag
22-09
bewolkt met lichte regen of motregen 24° 13° Z3-4 55
Maandag
23-09
vrij veel bewolking 22° 15° ZW3-4 50
Dinsdag
24-09
vrij veel bewolking 21° 14° ZW3 60
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
25-09
vrij veel bewolking 21° 13° ZW3 60
Donderdag
26-09
vrij veel bewolking 19° 12° ZW3 55
Vrijdag
27-09
vrij veel bewolking 18° 11° ZW2-3 60
Zaterdag
28-09
bewolkt en af en toe regen 17° 11° ZW2-3 70
Zondag
29-09
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen 17° 10° ZW2-3 65
Maandag
30-09
bewolkt met lichte regen of motregen 17° 10° ZW2-3 65
Dinsdag
01-10
vrij veel bewolking 17° 10° ZW2-3 60
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 2 19 65 87
Feb 3 16 57 84
Mrt 10° 4 19 62 80
Apr 14° 6 17 45 74
Mei 18° 6 19 66 73
Jun 21° 11° 6 18 71 75
Jul 23° 14° 7 18 70 75
Aug 23° 13° 6 17 72 76
Sep 19° 11° 5 17 62 82
Okt 15° 4 18 67 85
Nov 2 20 65 89
Dec 1 20 71 89
Bron: Weeronline

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Single Reis Wandelweekend Valkenburg
Single Reis Wandelweekend Valkenburg
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf in een gemoedelijk en gastvrij hotel
 • Ons meest populaire wandelweekend
 • 3 of 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-01-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf149
8,9
Bekijk reis
Single Kerstreis Wandelen Brabantse Kempen
Single Kerstreis Wandelen Brabantse Kempen
 • Actief erop uit met de Kerst
 • 1-persoonskamer inbegrepen
 • Incl. 4 x lunch en 3 x (kerst)diners
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-12-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf369
8,5
Bekijk reis
Single Reis Wandelweekend Den Bosch & Meierij
Single Reis Wandelweekend Den Bosch & Meierij
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Met wandeling naar Den Bosch
 • Ervaren Nederlandssprekende reisleiding
 • 3 of 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-09-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf169
8,5
Bekijk reis
Single Kerstreis Wandelen Den Bosch & Meierij
Single Kerstreis Wandelen Den Bosch & Meierij
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Met feestelijke diners
 • Inclusief 3 lunches
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf399
7,8
Bekijk reis