Single Reis Zeilzwerftocht door Zeeland

5-daagse zeilvakantie Nederland: samen zeilen, samen koken en veel gezelligheid

v
Vanaf345per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum05-08-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
8,4
K
 • Gegarandeerd vertrek
 • Maximaal 14 deelnemers
 • Álle maaltijden inbegrepen
 • Enthousiaste scheepsbemanning
 • Vertrek 8 augustus 2019 singlevriendelijk
 • 5 dagen
  K
 • Bewaren
8.41013
"mooi, avontuurlijk"
A VAN DER KOOI - augustus 2018
8,4
Beoordeeld door 13 reizigers van Kras
Single Reis Zeilzwerftocht door Zeeland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 4 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud
• 4 x ontbijt, 5 x lunch en 4 x eenvoudig diner (de maaltijden worden door de deelnemers zelf in de kombuis bereid)
• Koffie, thee en fris (bier, huiswijn en schippersbitter zijn te verkrijgen voor € 1,50 per consumptie)
• Het beschreven zeilprogramma (programma wordt in onderling overleg samengesteld)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Vervoer naar/van Tholen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• Het reisprogramma wordt in goed onderling overleg afgestemd. Dit is namelijk ook mede afhankelijk van weer en wind. Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.
• Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.
• Deze reis met vertrek 8 augustus 2019 is singlevriendelijk ! Voor de duidelijkheid: deze groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van stellen en singles.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 14
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

Zeiltjalk de Stoere Eenvoud

v
+3
+2

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 gebouwd op de werf van Kalkman in Capelle a/d IJssel onder de naam ‘De Verwisseling’. In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, Kromhout motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen.

In 1944 werd het schip gevorderd door de Duitsers. Getroffen door een granaat en deels uitgebrand werd het schip na de oorlog teruggevonden. De Zeelandia werd gerestaureerd, kreeg een nieuwe roef en stuurhuis en werd met 8,5 meter verlengd.

In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. De lengte werd weer teruggebracht tot de huidige 23,5 meter. Het stuurhuis werd verwijderd en het schip werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden.

Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed.

De inrichting

Het schip is compact en eenvoudig van opzet. Het zeilschip heeft een gezellige algemene verblijfsruimte met zitgelegenheid voor alle gasten. Aan boord is een open slaapruimte waar alle (stapel)bedden zijn ondergebracht. Alle deelnemers (mannen en vrouwen) slapen hier. De slaapruimte is voorzien van daglicht en heeft raampjes die open kunnen om zo frisse lucht binnen te kunnen laten. Aan boord zijn 2 toiletten en een douchecabine. De toiletten kunnen tijdens het varen worden gebruikt. Wanneer het schip echter in de haven ligt, wordt in verband met het milieu en vanwege praktische redenen gebruik gemaakt van de douches en toiletten in de haven (deze zijn meestal exclusief voor havengasten, zodat de hygiëne zoveel mogelijk gewaarborgd blijft).

Meehelpen aan boord

Deze reis bieden wij aan op basis van volpension. Dat betekent dat 4 ontbijten, 5 lunches en 4 eenvoudige diners zijn inbegrepen. De boodschappen worden door ons samen gedaan en ook worden de maaltijden natuurlijk gezellig door ons samen bereid en genuttigd. Voor deelname aan deze reis is zeilervaring niet nodig. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt je graag wegwijs aan boord en geeft aan wat er gedaan moet worden. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat zij zowel actief meehelpen bij het zeilen (het schip kan eenvoudigweg niet varen zónder dat álle aanwezigen helpen!) als een handje uitsteken tijdens het koken en alle andere activiteiten aan boord.

Dagprogramma

Heerlijk zeilen over de Zeeuwse Wateren!

v
+5
+4

Wat is er nu leuker dan een paar dagen lekker uitwaaien op een zeilschip en de Zeeuwse wateren te gaan verkennen? Samen met andere gelijkgestemde singles bevindt u zich een aantal dagen in een totaal andere wereld. Op deze zeilzwerftocht gaan we gezellig een midweekje (5 dagen/4 nachten) zeilen vanuit Tholen met gasten die elkaar nog niet kennen. Speciaal voor onze singlegroepen, hebben we de historische zeiltjalk Stoere Eenvoud (uit 1905!) gecharterd* . Het wordt een echte 'mee-vaar-tocht'. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat ze helpen het schip te varen, onder begeleiding van de enthousiaste schippers Henk en Cora. Het leuke is dat zeilervaring helemaal niet nodig is! De ervaren bemanning maakt je graag wegwijs aan boord. Ook zorgen we met z'n allen voor het eten, het dekken van de tafel, boodschappen doen en dergelijke. Een zeilvakantie als deze biedt door het actieve element en de noodzaak tot samenwerking alle ingrediënten om de individuele deelnemers samen een hechte en gezellige groep te laten worden.

Open alle items

Wat is een zeilzwerftocht eigenlijk?

v
+1
Een zeilzwerftocht is een tocht waarbij in samenspraak met de groep (en afhankelijk van de weersomstandigheden) een leuk en op de groep afgestemd programma wordt samengesteld. Waar we dus naartoe varen en wat we precies gaan doen, beslissen we met de hele groep. Er zijn in ieder geval mogelijkheden te over in Zeeland, dat de meeste zonuren van Nederland telt! Hier vind je niet alleen volop rust, ruimte en natuur, maar ook de gezellige bruisende (monumentale) stadjes waar de provincie bekend om staat. Elke dag een andere tocht en iedere keer een nieuwe ervaring. Hoe langer de tocht, des te meer valt er te beleven. Samen zorgen we ervoor dat deze zeilzwerftocht een onvergetelijke ervaring wordt!

Om je tóch een idee te geven van wat je te wachten staat, volgen hier enkele suggesties van de schippers; naar een stadje varen en 's avonds gezellig stappen, aanleggen op een onbewoond eilandje en 's avonds samen genieten van een lekkere barbecue en nog even nakletsen onder de sterrenhemel, ergens even samen boodschappen doen voor het avondeten, naar een plekje varen waar kan worden gezwommen of waar een leuke strandwandeling gemaakt kan worden. Eén ding staat vast; iedere dag wordt er gezeild (behoudens extreme weersomstandigheden) en we zullen ons zeker niet vervelen!

Hoe laat worden we waar verwacht?

v
+1
Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid af naar Tholen, een gezellig stadje, zeker voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning. Hier ligt het zeilschip de Stoere Eenvoud (of gelijkwaardig) aan de kade al op ons ligt te wachten. Er is gratis parkeergelegenheid aan de haven. Om 10 uur maken kennis met de schippers Henk en Cora (zie foto) en natuurlijk met de andere deelnemers. Na de koffie en zeiluitleg kiezen we direct de eerste dag al het ruime sop! De unieke ligging van Tholen ca. 35 minuten varen van het Nationaalpark De Oosterscheld maakt dat de plaats uitermate geschikt is als uitgangspunt voor een prachtige tocht over het water.

Het vertrek: maandag 10.00 uur
De terugkeer: vrijdag 16.00 uur

Meehelpen aan boord

Deze reis bieden wij aan op basis van volpension. Dat betekent dat 4 ontbijten, 5 lunches en 4 eenvoudige diners zijn inbegrepen. De boodschappen worden door ons samen gedaan en ook worden de maaltijden natuurlijk gezellig door ons samen bereid en genuttigd. Voor deelname aan deze reis is zeilervaring niet nodig. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt je graag wegwijs aan boord en geeft aan wat er gedaan moet worden. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat zij zowel actief meehelpen bij het zeilen (het schip kan eenvoudigweg niet varen zónder dat álle aanwezigen helpen!) als een handje uitsteken tijdens het koken en alle andere activiteiten aan boord.

Wat neem je mee?

Een warme trui en jas • eventueel regenkleding • warme muts • camera • zonnebrandcrème • zonnebril • zonnehoed • eventueel zwemspullen • stevige schoenen met rubberzolen • waterschoenen • handdoek(en) • toiletspullen • slaapzak of deken • evt. oordopjes voor een goede nachtrust (i.v.m. de gehorigheid op het schip en het feit dat u het slaapgedeelte deelt met de medepassagiers) • een goed boek • en natuurlijk een goed humeur. Neem geen onnodige bagage en koffers mee, er is niet veel ruimte aan boord!

Goed om te weten

Het schip beschikt over een tweetal toiletten en een douchecabine. Waar mogelijk is het echter, om praktische én milieutechnische redenen, de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van de douche- en toiletfaciliteiten die in de havens aanwezig zijn.
Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.

Video

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Kortingsdagen
Single Reis Stedentrip Verrassend Valencia
Single Reis Stedentrip Verrassend Valencia
 • Verblijf in een 4-sterrenhotel in een 1-persoonskamer
 • Leuke combinatie van stad & strand
 • Met ervaren Nederlandssprekende reisleiding
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf529
Kortingsdagen
Single Reis Wandelweekend Loonse- en Drunense Duinen
Single Reis Wandelweekend Loonse- en Drunense Duinen
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf in een prima hotel middenin de bossen
 • Mooie afwisselende wandelingen exclusief voor singles
 • 3 of 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-10-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf149
Kortingsdagen
Single Reis Proef & Beleef Brabant
Single Reis Proef & Beleef Brabant
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Gezellig samenzijn met gelijkgestemden
 • Veel activiteiten inclusief zoals:
 • 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-09-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf309
Kortingsdagen
Single Reis Zeilzwerftocht Ongerept Griekenland
Single Reis Zeilzwerftocht Ongerept Griekenland
 • Kleine groepen van max. 8 deelnemers
 • Zeiljachten bemand door ervaren schippers
 • Help mee aan boord of ontspan heerlijk op het dek
 • 8 of 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum26-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf919