Single Reis Fietsen in Groningen & Drenthe

5-daagse fietsvakantie Nederland voor singles langs bossen, meren, hunebedden, historische dorpen en Groningen Stad

Prinsenhof_s
Groningen
Groningen
Groningen - Martinitoren
v
Groningen - Prinsenhof
Prinsenhof_s
Groningen
Groningen
Groningen - Martinitoren
7,9
K
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Fietsen langs bossen, meren & historische dorpen
  • Ervaren Nederlandssprekende fietsreisleiding
  • Ook met bezoek aan de stad Groningen
  • Groep van maximaal 25 deelnemers
7.91031
"Vier-sterren reis"
H WISS - september 2018
7,9
Beoordeeld door 31 reizigers van Kras
Single Reis Fietsen in Groningen & Drenthe
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 4 nachten verblijf in het Hotel Nescio Haren in een 1-persoonskamer
• 4 x ontbijt en diner
• Nederlandse fiets-/reisleider
• Het beschreven fietsprogramma
• Uitgewerkte fietsroutes
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Vervoer naar en van Haren (nabij Groningen)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
• Huur lokale toerfiets (met 3 versnellingen) € 70
• Huur lokale E-bike € 135
NB: uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw eigen fiets mee op reis te nemen.

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• Fietsniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Nescio Hotel Groningen

v
+11
+10

Het comfortabele Nescio Hotel Groningen ligt in Haren, op enkele minuten rijden van Groningen. Ideaal om het noorden en de Waddeneilanden eens te verkennen. Maar u kunt ook de andere kant op, richting Drenthe. Op de fiets is het ca. 30 min naar het centrum van Groningen. Maar u kunt ook de bus nemen welke op ca. 4 min lopen van het hotel vertrekt. Bent u toe aan een rustige wandeling? Ga dan naar natuurgebied het Hoornse Meer.

Faciliteiten

Het hotel is eenvoudig ingericht en beschikt over een receptie met gratis gebruik van een hotelkluis, liften, gezellige bar (op zondag open t/m 23.00), restaurant en terras. Tevens zijn bij de receptie gratis wandel- en fietskaarten te verkrijgen.

Extra informatie

• Parkeerplaats aanwezig (gratis)
• Fietsverhuur aanwezig (o.b.v. beschikbaarheid, ca. € 12,50 per fiets per dag en € 25 per elektrische fiets per dag)
• Het hotel beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen
• Overdekte fietsenstalling aanwezig (gratis)
• Kinderbedje aanwezig (gratis)
• Huisdieren toegestaan (ca. € 10 per dier per dag)
• Het hotel is geheel rookvrij
• Wifi in het gehele hotel (gratis)
• Het hotel beschikt niet over mindervalidekamers
• Het hotel is niet rolstoelvriendelijk
• Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur en uitchecken tot 12.00 uur (late uitcheck op zondagen, vooraf aangeven bij de receptie en indien mogelijk)

Dagprogramma

Fietsen in Groningen & Drenthe

v
+3
+2

De grensstreek van Groningen en Drenthe is het decor voor een heerlijk fietsarrangement speciaal voor singles. Tijdens deze midweek nemen we u mee naar bijzondere plekken in dit afwisselende landschap vol prachtige bossen, meren, mysterieuze hunebedden en historische dorpen. Een bezoek aan de gezellige en bruisende stad Groningen mag natuurlijk niet ontbreken! De stad is compact en het centrum van de stad is autoluw. Niet voor niets is Groningen uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen, maar u kunt ook gebruik maken van een huurfiets (toerfiets of E-bike).

Open alle items

Dag 1 - Aankomst en fietsroute Zuidlaardermeer (ca. 37 km)

U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Nescio Hotel in Haren. Vanaf 12.00 uur is onze reisleider hier aanwezig om u en uw reisgenoten te ontvangen. Om 13.00 uur starten we met een eerste korte fietstocht door de groene omgeving van het hotel. Water, natuur en gezellige dorpjes: dat zijn de kenmerken van deze route. We fietsen door het natuurgebied dat de Appelbergen heet, ten zuidoosten van de stad Groningen. Mysterieuze moerassen, romantische vennetjes en een zandverstuiving maken deel uit van dit gebied en het bos herbergt de resten van de twee vernielde hunebedden.

Dag 2 - Drentsche Aa (ca. 55 km)

v
+1
Op naar Nationaal Landschap de Drentsche Aa. Een wat langere route, maar het is vakantie, dus we hebben de tijd! Onderweg zien we het Groningse polderlandschap langzaam overgaan in het Drentse esdorpenlandschap. Hier vinden we volop Saksische boerderijen, akkers op de bolle essen, hoger gelegen velden en hooilanden en weilanden die in het lager gelegen beekdal werden aangelegd. Het is een mooi landschap, waarin open en besloten stukken elkaar sterk afwisselen. Onderweg maken we een stop voor een lekker kopje koffie en de lunch (niet inbegrepen).

Dag 3 - Rondje Groningen en vrije tijd in Groningen Stad (ca. 40 km)

v
Groningen - Prinsenhof
Prinsenhof_s
Groningen
Groningen
Groningen - Martinitoren
Prinsenhof_s
Groningen - Prinsenhof
Groningen
Groningen
+1
Groningen - Martinitoren
Na het ontbijt gaan we op de fiets ontdekken dat er inderdaad niets boven Groningen gaat. Het is een gezellige stad, die in één woord 'bruist'! Hippe winkeltjes, volop terrassen en overal fietsen in de autoluwe binnenstad. Op de fiets maken we een rondje om de Grote Markt met de Martinitoren en wie wil fietst in één moeite door naar het Groninger Museum, nota bene gelegen bij een fietsbrug. Natuurlijk nemen we vandaag alle tijd om sfeer te snuiven in de leukste en drukste stad van het noorden. We fietsen terug via een mooie route langs statige villa's. Ook is het mogelijk onderweg nog een bezoek te brengen aan de Hortus: een van de oudste botanische tuinen in Nederland.

Dag 4 - Merenroute (ca. 47 km)

v
+3
+2
Drenthe staat bekend als de provincie met prachtige bossen en heidevelden. Minder bekend zijn de prachtige meren. Drenthe heeft maar liefst drie grote meren, waar het Leekstermeer en het Paterswoldsemeer er twee van zijn. Een fraaie route voert ons vandaag door de natuurgebieden rond deze meren, die beide zijn gelegen even ten westen van Haren. Onderweg passeren we het Drentse boerendorp Peize en het plaatsje Leek. Natuurlijk stappen we hier even van de fiets om te pauzeren.

Dag 5 - Eelde (ca. 40 km)

v
Na het ontbijt staat ons nog een laatste mooie route te wachten. Dit maal gaan we richting Eelde. We lunchen onderweg (niet inbegrepen) en zijn naar verwachting rond 14.00 uur weer terug bij ons hotel in Haren. Einde van een gezellige midweek fietsen!

Goed om te weten

Indien u een fiets bijboekt ontvangt u een lokale huurfiets met 3 versnellingen of een E-bike (indien u deze heeft bijgeboekt). Deze fietsen zijn eenvoudiger dan de Gazellefietsen die u op andere fietsreizen van ons gewend bent. U kunt natuurljik ook uw eigen fiets meenemen.

Wanneer u kosten voor de heen- en terugreis wilt beperken door samen met andere reisgenoten naar het hotel te reizen (bijv. d.m.v. carpoolen), plaatst u dan een oproepje op Ontmoet.

Wij raden u aan om altijd enkele tientjes contant geld op zak te hebben tijdens de wandeldagen i.v.m. de betaling van de rekening bij de horecagelegenheden en de eventuele kosten voor het openbaar vervoer.

Fietsniveau

Fietsniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo

Algemene informatie fietsreizen

Aansprakelijkheid - verzekering

Fietsverzekering huurfiets
Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

Verzekering eigen fiets
Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering afgesloten die ook dekking biedt voor fietsreizen én uw eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kunt u uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Via Kras is het mogelijk om een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De basisdekking voor uw fiets bedraagt dan € 300. Indien gewenst, kunt u ervoor kiezen om als aanvulling ook de ‘extra sportuitrusting verzekering’ af te sluiten. Met deze verzekering is uw fiets verzekerd tot € 2500.

Indien u de ´extra sportuitrusting verzekering´ af wilt sluiten, dan kunt u contact opnemen met de onze klantenservice via 0900 9697 (70 cpg) of stuur een e-mail naar info@kras.nl

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereeen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Fietsroutes

v
+1
De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan het definitieve programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet. De reisleid(st)er bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Veiligheid - Helm is hoofdzaak!

v
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Klimaat

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 2 16 68 89
Feb 3 15 67 86
Mrt 4 15 65 83
Apr 14° 6 12 47 76
Mei 18° 7 14 64 75
Jun 20° 10° 7 13 66 78
Jul 22° 12° 7 16 99 79
Aug 22° 12° 6 15 78 81
Sep 19° 5 14 76 85
Okt 14° 4 15 78 88
Nov 2 16 67 91
Dec 2 16 77 91
Bron: Weeronline

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen