Tijdens een vakantie Schoorl verblijft u niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het mooiste duingebied van Nederland. Vanuit het luxe hotel kunt u de ruim 50 meter hoge Klimduin opwandelen en zo de Schoorlse Duinen intrekken. Kleurrijke heidevelden, glooiende duinen en graslanden wisselen elkaar hier af met bossen en meertjes. De ideale plek voor een fiets-of wandeltocht. Uitrusten doet u in het hotel onder genot van een high tea.

De Schoorlse Duinen ontdekken

Bent u een liefhebber van natuur, maar ook van het strand en de zee? Dan zult u zich prima vermaken tijdens een vakantie Schoorl. Deze rustige badplaats in Noord-Holland ligt niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het mooiste duingebied van Nederland. De Schoorlse Duinen is een natuurgebied met zandduinen, uitgestrekte graslanden, kleurrijke heidevelden en meertjes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen dankzij de meer dan 60 kilometer aan wandel- en fietspaden die door het gebied kronkelen. Wist u dat het meest bijzondere duin van Schoorl in het centrum zelf ligt? De Klimduin is een ruim 50 meter hoge zandberg die u tijdens een vakantie Schoorl al wandelend kunt beklimmen.

Vakantie aan de Noordzee in Schoorl

Als u de 5 kilometer brede Schoorlse Duinen helemaal doorkruist komt u bij het Noordzeestrand. De ideale plek om tijdens een vakantie Schoorl van de zon te genieten. Of in de koudere maanden van een strandwandeling. Voor u het weet staat u in de naastgelegen badplaats Bergen aan Zee. Schoorl kent één strandpaviljoen. Bij Paal 9 kunt u opwarmen met een warme chocomelk of tijdens een zonvakantie opfrissen met een ijsje. Bewaart u wel wat ruimte voor het avondeten? U kunt namelijk verblijven in een 4 sterren hotel dat beschikt over een restaurant met Michelinster. Tijdens de vakantie in Schoorl is een diner in dit restaurant inbegrepen. Of kies voor het High Tea arrangement en geniet in het luxe hotel van allerlei lekkernijen.

De kaasmarkt in Alkmaar

Heeft u altijd al eens een bezoek willen brengen aan de kaasmarkt in Alkmaar? Tijdens een vakantie Schoorl verblijft u in een hotel op een kwartier rijden van deze stad. Vanaf eind maart t/m eind september kunt u iedere vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar de kaasmarkt bijwonen. Zie hoe de Goudse kazen worden verhandeld, gewogen en gedragen of proef zelf een stukje op de ambachtelijke kaasmarkt. Stap ook eens binnen bij de Waagtoren waar u de enorme weegschalen van dichtbij kunt bewonderen. Nadat de kaasmarkt is afgelopen kunt u het centrum van Alkmaar verkennen en de geplaveide straten, molens, hofjes en grachten bewonderen.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Schoorl
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
228 beoordelingen Vakantie Nederland Schoorl door reizigers van Kras