Best kans dat de naam Stavoren u dankzij de Elfstedentocht bekend voorkomt. Maar ook als het niet vriest is er tijdens een vakantie in Stavoren van alles te beleven. Bewonder de historische bezienswaardigheden, zoals de hoge gietijzeren vuurtoren. Of neem tijdens een fietsvakantie in Friesland een kijkje in het nabijgelegen schaatsmuseum, voordat u per Skûtsje het IJsselmeer en de Friese meren verkent.

Waterrijke vakantie Stavoren

In het uiterste zuidwesten van Friesland, direct aan het IJsselmeer, ligt een van de beroemde Friese elf steden: Stavoren. Tijdens een vakantie in Stavoren maakt u kennis met de historische bezienswaardigheden van deze stad. Het 19e eeuwse Stadhuis van Stavoren bijvoorbeeld, ingeklemd tussen het IJsselmeer en de voormalige overtuinen aan de Voorstraat. En neem ook vooral een kijkje bij de ruim 15 meter hoge rode gietijzeren vuurtoren, gebouwd in de 19e eeuw toen Stavoren een belangrijke Nederlandse havenplaats was. Nog altijd speelt het water in Stavoren een belangrijke rol. Niet zo gek dus, dat u Stavoren tijdens een riviercruise door Nederland van Kras kunt bewonderen.

Typisch Friese bezienswaardigheden

Een vakantie naar Stavoren is niet alleen boekbaar als onderdeel van een cruise door Nederland. U kunt de Friese havenplaats namelijk ook op de fiets verkennen. Tijdens een fietsvakantie door Friesland maakt u kennis met de natuurlijke trekpleisters in eigen land. Fiets langs uitgestrekte groene polders, de Friese meren en natuurlijk het IJsselmeer. Onderweg komt u tal van typisch Friese bezienswaardigheden tegen. Zo vindt u net buiten Stavoren in het plaatsje Hindeloopen het Eerste Friese Schaatsmuseum, met de grootste schaatsencollectie ter wereld! Of zeil tijdens een vakantie in Stavoren een dag mee op een Skûtsje: een karakteristieke Friese tjalk.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Stavoren
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
12 beoordelingen Vakantie Nederland Stavoren door reizigers van Kras