Kom tot rust midden in de natuur van het schilderachtige Twente, een landstreek in het oostelijke deel van de provincie Overijssel. In het veelzijdige Twente vormen de groene bossen, kronkelende beekjes en kleurrijke heidevelden een idyllisch plaatje. Fiets langs historische boerderijen en kastelen in de landelijke omgeving van Twente. Of bekijk de ‘witte wieven’ die ronddansen boven de heide in het Dinkeldal.

Culinair genieten in Twente

Zoek deze zomer ook eens de rust en ruimte op van het groene Twente in het oosten van Nederland. Dankzij de langgerekte heidevelden, weelderige bossen en watertjes leent deze streek zich uitstekend voor het maken van lange fiets- en wandeltochten. Twente is veelzijdig en hier komt u helemaal tot rust. Verblijf bijvoorbeeld in hartje   Hengelo   aan het historische Marktplein. Vanuit een 4 sterren hotel wandelt u binnen enkele minuten naar de Twentse Bierbrouwerij, vlak bij het centrum van Hengelo, voor een rondleiding en een bierproeverij. Breng zeker ook een bezoek aan kasteel Twickel in het nabijgelegen Twentse plaatsje Delden. Na nog geen half uur fietsen langs weilanden en kronkelende beekjes gaan uw ogen vast ‘twinkelen’ als u kasteel Twickel ziet. Op het enorme landgoed rondom dit kasteel staan onder meer watermolens, een watertoren en talloze boerderijen met zwart-witte luiken. ’s Avonds kunt u, dankzij het Michelinsterarrangement, alle indrukken verwerken tijdens een heerlijk 4-gangendiner in een luxe restaurant in Hengelo of de Lutte.

‘Ons schone en nijvere Twente’

Al meer dan 80 jaar zingen Twentenaren vol trots over hun streek waar het aan natuurlijk schoon niet ontbreekt. Vandaag ontdekt u nog meer over het ‘schone en nijvere Twente’. Vanuit een comfortabele verblijf in de natuurrijke omgeving van   Hengevelde   stapt of trapt u zo in een gevarieerd gebied met boerderijen, pittoreske dorpen, beekjes en kastelen. Maak dan ook zeker een wandeling door het prachtige Twentse Dinkeldal waar meerdere versregels van het Twentse volkslied aan zijn gewijd. Het Dinkeldal volgt de rivier De Dinkel die meanderend door Nederland en Duitsland loopt. Hier kunt u wandelen te midden van weilanden langs maïsvelden en historische boerderijen in het leefgebied van ongeveer zestig soorten broedvogels. Boven de heidevelden of tussen de bomen zult u soms flarden mist zien hangen oftewel ‘witte wieven’ volgens de Twentenaren. Dompel u ook onder in een streek vol natuur, rust en ruimte tijdens een vakantie in Twente.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Twente
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Michelinsterarrangement Restaurant De Bloemenbeek - Landhuishotel Bloemenbeek
Michelinsterarrangement Restaurant De Bloemenbeek - Landhuishotel Bloemenbeek
  • Incl. 1 x 3-gangendiner & aperitief
  • Restaurant met Michelinster
  • Boutique hotel op een groot landgoed
  • 2, 3 of 4 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf109
K
8,6geweldig116 beoordelingenKaartBekijk reis
8,6
162 beoordelingen Vakantie Nederland Twente door reizigers van Kras