Ervaar tijdens een vakantie Utrecht in het hart van Nederland de schitterende natuur, oude vissersdorpjes en grote steden. In de provincie Utrecht kunt u fantastische fiets- en wandeltochten maken. Fiets door het typisch Nederlandse landschap met uitgestrekte polders, draaiende molens en kleurrijke tulpenvelden. Bekijk lepelaars in hun natuurlijke omgeving in de Vinkeveense Plassen of geniet van het uitzicht op het IJsselmeer.

Terras aan de grachten in Utrecht

Reis dit jaar eens af naar het hart van Nederland waar u een fantastische vakantie kunt vieren in de provincie Utrecht. Van een terrasje pakken aan de grachten in de bruisende hoofdstad Utrecht tot het verkennen van een landschap vol polders en windmolens via een van de fietsroutes. U bent er echt even uit tijdens een vakantie in Utrecht. Vanuit een van de luxe hotels in Mijdrecht of Vreeland staat u zo in het centrum van de Oudhollandse stad Utrecht. De monumentale panden, mooie grachten en verborgen hofjes zorgen hier voor een afwisselende stadswandeling. Met een lekker bockbiertje kunt u de voorbij varende bootjes bekijken op een van de sfeervolle terrassen. Keer weer op tijd terug naar uw luxe hotel in Vreeland want er wacht u, dankzij het Michelinsterarrangement een voortreffelijk 4-gangendiner. De volgende dag kunt u ook de historische binnenstad van Amersfoort gaan ontdekken. In de sfeervolle stad gesierd door kleine grachtjes, kunt u fijn winkelen in een van de vele winkelstraten. In het midden van de binnenstad bevindt zich het cultureel toeristisch hoofdkwartier van Amersfoort. Hier kunt u Onze Lieve Vrouwentoren beklimmen en Amersfoort vanaf boven bekijken. Verkeer in een hele andere wereld dichtbij huis tijdens uw vakantie Utrecht.

Fietsen door de verrassende provincie Utrecht

Naast prachtige steden beschikt Utrecht over een afwisselend landschap. Uitgestrekte polders, watergebieden en weelderige bossen. Utrecht is een van de meest diverse provincies van Nederland. Tijdens een vakantie Utrecht kunt u kiezen voor een van de mooiste fietsroutes van Nederland zoals de IJsselmeerroute. U fietst dan vanaf Nunspeet om het IJsselmeer heen via goede fietspaden die u dwars door het bos en langs uitgestrekte polders leiden. Het rondje IJsselmeer zet zich voort via de dijk Enkhuizen-Lelystad met prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Daarna fietst u door de schitterende Weerribben Wieden, langs de historische monumenten in Kampen om uiteindelijk weer te eindigen in Nunspeet. Ook kunt u een individuele fietstocht maken tijdens een vakantie Utrecht door de Vinkeveense Plassen. U verblijft dan in een 4 sterren hotel midden in het polderlandschap. Vanaf hier fietst u zo door de Vinkeveense Plassen waar u van heel dichtbij de lepelaar kunt bekijken. De fietstocht in het gebied rondom de Vinkeveense Plassen is zeer gevarieerd en absoluut een aanrader tijdens een vakantie Utrecht.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Utrecht (provincie)
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,2
40 beoordelingen Vakantie Nederland Utrecht (provincie) door reizigers van Kras