Vakantie Veere - Per cruiseschip naar Veerle

Veere, pittoreske, havenstad nabij de beroemde Deltawerken

Wie aan Zeeland denkt, denkt al snel aan het vele water en de beroemde Deltawerken. Een bezoek aan de nabijgelegen Oosterscheldekering is dan ook een aanrader tijdens een vakantie in Veere. Maar ook de historische bezienswaardigheden van het Zeeuwse stadje zijn het bewonderen waard. Neem een kijkje in het Museum Veere en kom alles te weten over de geschiedenis van de stad. Of woon een concert bij in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Historische vakantie in Veere

Dat het Zeeuwse stadje Veere in de middeleeuwen een rijke koopmansstad was, is tijdens een vakantie in Veere nog altijd duidelijk te zien. Struin door de smalle geplaveide straatjes, langs statige herenhuizen en de laatgotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. In deze kerk kunt u tegenwoordig regelmatig concerten bijwonen: een bijzondere ervaring tijdens deze vakantie in Zeeland. Wie echt alles over de geschiedenis van de stad te weten wil komen, kan een bezoek brengen aan het Museum Veere. Dit museum is gevestigd op maar liefst twee monumentale plaatsen, namelijk in het stadhuis aan de Markt en de Schotse Huizen aan de kaai. Hier vindt u onder andere de vergulde beker van Maximiliaan en de 16e eeuwse Stadhuisbeelden van Veere.

Bezoek aan de Deltawerken

Kenmerkend voor Zeeland zijn natuurlijk de beroemde Deltawerken. Het leuke is, dat u tijdens een vakantie in Veere gemakkelijk een uitstapje kunt maken naar het nabijgelegen Neeltje Jans. Dit eiland ligt halverwege de beroemde Oosterscheldekering, die maar liefst negen kilometer lang is! Neeltje Jans, dat tijdens de bouw van de kering als werkeiland werd gebruikt, is tegenwoordig een natuurgebied. In het Nationaal Park Oosterschelde ziet u met een beetje geluk bij laag water zeehonden op de zandbanken. Maar ook bruinvissen, visdieven en bontbekplevieren kunt u hier spotten.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Veere
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
94 beoordelingen Vakantie Nederland Veere door reizigers van Kras