Vakantie Veluwe: het oudste en mooiste natuurpark van Nederland

De Veluwe is onze prachtige groene streek in het midden van Nederland, in de provincie Gelderland. Deze streek is een ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. Er lopen vele goed bewegwijzerde routes door het overwegend beboste landschap.

Vakantie in Veluwe
Hier vindt u onder meer twee Nationale Parken, namelijk De Hoge Veluwe en de Veluwezoom. De Hoge Veluwe heeft een prachtige afwisseling van bos, ven en zandverstuiving. Op het park staat het Jacht Sint Hubertus van Berlage en het Kröller-Müller Museum met een prachtige beeldentuin en een vaste collectie met onder meer werken van Van Gogh. In het park kunt zich verplaatsen met de vrij beschikbare witte fietsen.

In het park De Veluwezoom kunt u genieten van de vele wilde dieren , de heide en de prachtige fietsroutes en de schitterende vergezichten in het glooiende landschap.
Daarnaast kunt u ook de sfeervolle dorpen en steden bezoeken zoals Arnhem, Apeldoorn en Wageningen of maak uitstapjes naar Paleis het Loo, met zijn prachtige 17e eeuwse barokke tuinen die nog vrij recent in oude staat hersteld zijn.
Liefhebbers van dierenparken komen hier zonder meer aan hun trekken: in de nabije omgeving van Arnhem vindt u zowel Burgers’ Zoo als de Apenheul.

Een bijzonder leuke uitstap is het Openluchtmuseum bij Arnhem, waarin het Nederlands erfgoed op een unieke wijze getoond wordt. Oude gebouwen, huizen, ambachten en volksverhalen zijn hier op levendige wijze te zien.

Vakantie Veluwe met Kras
Kras heeft diverse mogelijkheden om vakantie op de Veluwe te vieren. U kunt er gewoon een weekeindje er tussenuit willen en dan is Veluwe een uitstekende keuze.
U kunt ook de combinatie maken met Zutphen, de unieke Hanzestad aan de IJssel. U geniet van de monumentale stad en wisselt deze af met de rust van de bossen en heide van de Veluwe.

Veluwe en andere bestemmingen van Kras
Kras heeft in Nederland ook vergelijkbare andere bestemmingen in het programma. Dus als u meer ideeën wilt opdoen kijkt u dan ook eens bij de vakanties in andere delen van Nederland zoals Maastricht of de Nederlandse kust. Op Nederland raak u niet snel uitgekeken.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben over het aanbod van Kras, dan vindt u wellicht het antwoord bij de veelgestelde vragen. Voor uw vragen kunt u uiteraard contact opnemen met Kras. De medewerkers van Kras vertellen u graag meer over de vakanties.

16 vakanties in Veluwe gevonden
Nederland
v
Veluwe
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(16)
Land
xNederlandv
SAlle landen
Streek
xVeluwev
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Reisduur
Accommodatie Type
Hotel(16)
Aantal sterren
Afstand tot centrum
< 5km(13)
Afstand tot openbaar vervoer
< 1km(11)
< 2km(15)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Vakantie Nederland Veluwe door reizigers van Kras
Gebaseerd op 895 reviews