Vakantie Vlieland - Wegdromen op de Waddeneilanden

Autovakantie naar het mooiste eiland in het Waddengebied


Het Waddeneiland Vlieland is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Het is een autovrij eiland met schelpenpaadjes, naaldbossen en weilanden met grazende Saoyschapen en Schotse Hooglanders. En vergeet de zandstranden aan de Noordzee niet. Tijdens een vakantie Vlieland kunt u verblijven in een luxe hotel direct aan het strand. Waai uit tijdens een strandwandeling of beklim de Vuurboetsduin en kijk uit over het dorpje Oost-Vlieland

Rustgevende strandvakantie op Vlieland


Dankzij de glooiende duinen, uitgestrekte zandstranden en vele bospaden is Vlieland hét Waddeneiland bij uitstek voor natuurliefhebbers. Rustzoekers kunnen hun hart ophalen op dit autovrije eiland aangezien er maar één dorp te vinden is op Vlieland. Rust, ruimte en natuur voeren de boventoon. Tijdens een vakantie Vlieland kunt u verblijven in een 4 sterren hotel direct aan het strand. Vanuit uw kamer stapt u dan ook zo het Noordzeestrand op voor een heerlijke strandwandeling. Met mooi weer kunt u natuurlijk profiteren van de zon en af en toe een duik nemen in de golven van de Noordzee. Naast het hotel staat strandpaviljoen 't Badhuys waar u niet alleen kunt smullen van verse mosselen, maar ook kunt borrelen met uitzicht op het strand.

De Vuurboetsduin beklimmen in Oost-Vlieland


Tijdens een vakantie Vlieland kunt u bij Kras ook kiezen voor een verblijf in een hotel in het centrum van het dorp Oost-Vlieland. Dit dorpje laat zich kenmerken door de geplaveide Dorpsstraat waar sfeervolle restaurants en gezellige winkeltjes te vinden zijn. Stap zeker eens binnen in het Tromp's Huys waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Vlieland. Vanuit het hotel loopt u ook zo naar de Vuurboetsduin waar de vuurtoren van Vlieland op staat. Wist u dat de Vuurboetsduin met zijn 45 meter hoogte het op een na hoogste duin van Nederland is? Door middel van trappen en steile schelpenpaadjes kunt u de top bereiken. De roodkleurige vuurtoren zelf is maar 18 meter hoog en wordt daarom 'rode kabouter' genoemd. Vanaf de top van de duin kunt u uitkijken over de Waddenzee en de Noordzee en zelfs Terschelling en Texel zien liggen.

Wandelvakantie naar de 'Sahara van het Noorden'


Omdat Vlieland bekend staat om de natuur én het een autovrij eiland is kunt u hier heel goed wandelen. U kunt met Kras mee op wandelvakantie naar Vlieland en in een paar dagen de met heide begroeide duinvalleien, naaldbossen en weilanden met Schotse hooglanders en grazende Saoyschapen ontdekken. Tijdens de wandeltocht zult u natuurlijk een bezoek brengen aan de Vliehors in het westen van Vlieland. Deze zandvlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Dit gebied kunt u al wandelend verkennen, maar ook onder leiding van een gids in de Vliehors Expres. Met een beetje geluk spot u zeehonden die op de zandbanken liggen te zonnen. Bij terugkomst in het luxe hotel kunt u bij de open haard bijkomen of uitrusten in het moderne wellness-complex.

2 vakanties naar Vlieland gevonden
Nederland
v
Vlieland
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xNederlandv
SAlle landen
Plaats
xVlielandv
Soort vakantie
Vervoersoort
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,9
Beoordeling Vakantie Nederland Vlieland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 24 reviews