Tijdens een vakantie Volendam kunt u kennis maken met een van de meest pittoreske dorpen van Nederland. Volendam ligt aan een dijk langs het IJsselmeer in de provincie Noord-Holland. Traditionele huizen met prachtige gevels, locals die in klederdracht lopen en natuurlijk de verse vis in de haven vormen het decor in Volendam. Tijdens een stedentrip is een overtocht naar het voormalige Zuiderzee eiland Marken meestal inbegrepen. Bij de vuurtoren van Marken kunt u uitkijken over het diepblauwe IJsselmeer.

Lokale gebruiken in traditioneel Noord-Holland

Een van de meest charmante dorpen in Nederland is Volendam. Dit oude vissersdorp in Noord-Holland is gebouwd langs een dijk aan het IJsselmeer. Vanwege de haven waar u nog altijd verse vis kunt kopen, de klederdracht en de huizen met prachtige gevels is Volendam erg geliefd bij toeristen. Als u bij Kras een vakantie Volendam boekt kunt u de authenticiteit zelf ontdekken. Maak een wandeling over de dijk en spot het houten gebouw van de Visafslag. Of stap binnen bij een fotostudio's en laat u op de foto zetten in traditionele kledij die bestaat uit houten klompen, een zwart gewaad en een wit mutsje. Wie aan Volendam denkt zal misschien ook al snel aan de palingsound denken. Tijdens een weekend weg in Volendam komt u alles te weten over deze muziekstroming in het Palingsoundmuseum. Zing hier dus gerust vrolijk mee met de hits van Jan Smit, of bewonder de talloze muziekawards van artiesten als BZN en The Cats.

Varen van Volendam naar Marken

Tijdens een vakantie in Volendam kunt u een bezoek brengen aan het eiland Marken. Als u verblijft in het 4 sterren hotel van Kras, is de overtocht naar Marken meestal inbegrepen. Dit voormalige Zuiderzee eiland kent typische groene huizen, ophaalbruggetjes en smalle klinkerstraatjes. Ook in Marken is de kans groot dat u de locals in traditionele kleding voorbij ziet komen. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Marken moet in het Marker Museum zijn. Een van de zes huisjes is nog net zo ingericht als in 1932 toen er een vissersfamilie woonde. Loop ook eens via het Oosterpad naar het ‘Paard van Marken’. Vanaf deze hagelwitte vuurtoren kijkt u fraai uit op de golven van het IJsselmeer die tegen de met gras begroeide dijken slaan.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Volendam
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
224 beoordelingen Vakantie Nederland Volendam door reizigers van Kras