Ontdek tijdens een vakantie Waddeneilanden waarom deze noordelijk gelegen eilanden door velen worden gezien als het mooiste natuurgebied van Nederland. Maak bijvoorbeeld een excursie door het Boschplaat reservaat op Terschelling, waar de zandduinen en berkenbossen een bijzonder decor vormen. Op Vlieland zorgt een boottocht naar ‘De Richel’ zandplaat ongetwijfeld voor fraaie panorama’s, dankzij de vele zeehonden die liggen te luieren op de zandbanken in de Waddenzee.

De iconische vuurtoren van Terschelling

Verken tijdens een vakantie Waddeneilanden een van de mooiste reisbestemmingen in Nederland. Deze noordelijk gelegen ‘TV-TAS-eilanden’ staan bekend om het prachtige duinlandschap en karakteristieke dorpjes, maar hebben ieder wel een geheel eigen karakter. Zo kunt u deze autovakantie beginnen op Terschelling, waar u verblijft in een luxe hotel in West-Terschelling. Het absolute icoon van dit dorpje kan de ‘Brandaris’ worden genoemd. Deze oudste vuurtoren van Nederland valt op door de gele steenkleur en torent met zijn 53 meter hoog boven het dorp uit. Maak ook eens een excursie naar het Boschplaat natuurreservaat. In dit veelzijdige waddengebied dwaalt u het ene moment tussen de stuivende zandduinen die begroeid zijn met grassen en struiken. Terwijl u momenten later door een berkenbos struint die gevuld is met planten als lamsoor en gevlekte orchissen.

Het waddengebied van Ameland

De wonderschone natuur van Ameland is tevens het verkennen waard tijdens een vakantie op de Waddeneilanden van Kras. Nabij het 4 sterren hotel in het centraal gelegen Nes is het mogelijk om op excursie te gaan door het langgerekte waddengebied langs de zuidkust. Met een deskundige gids wandelt u over de drassige zandbodem van de Waddenzee waar krabbetjes, schelpdieren en kwallen te spotten zijn. In het westelijke stadje Hollum kunt u kennismaken met een beroemd streekproduct: mosterd. In de achtkante windmolen ‘De Verwachting’ kunt u tijdens een weekendje Waddeneilanden niet alleen zien hoe meel en mosterdzaden worden gemalen. Maar is met een proeverij ook de verfijnde smaak te ontdekken van deze ambachtelijke mosterdsoorten.

Een rustgevende vakantie op Vlieland

Natuurliefhebbers zullen zichzelf tijdens een Last Minute Waddeneilanden op Vlieland geen moment vervelen. Begin bijvoorbeeld met een wandeltocht naar de knalrode vuurtoren ‘Vuurduin’, die nabij het dorpje Oost-Vlieland is gebouwd boven op de 40 meter hoge Vuurboetsduin. Vanaf hier heeft u een fraai panorama op het glooiende landschap waar de grasduinen, cranberryvelden en dichtbegroeide dennenbossen elkaar afwisselen. Een zeehondentocht mag eigenlijk niet worden overgeslagen tijdens een vakantie op de wadden. Vanuit de Waddenhaven Vlieland varen dagelijks boten voor een excursie richting de nabijgelegen zandplaat De Richel. Het is hierdoor goed mogelijk om luierende zeehonden te spotten, want deze dieren liggen regelmatig te zonnen op deze zandbanken in de Waddenzee.

Verfijn uw keuze
9 vakanties Waddeneilanden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
113 beoordelingen Vakantie Nederland Waddeneilanden door reizigers van Kras