Tijdens een vakantie Westerbork ontdekt u romantische natuurgebieden en indrukwekkende monumenten. Westerbork ligt in de provincie Drenthe aan de rand van de Hondsrug. Beukenlanen, heidevelden en glooiende heuvels liggen hier voor u klaar. Maar misschien kent u Westerbork ook wel vanwege Kamp Westerbork. In dit herinneringscentrum wordt de Tweede Wereldoorlog herdacht. En kunt u de grootste radiotelescopen van Europa bekijken.

Actieve tochten bij Westerbork over de Hondsrug

Het Drentse dorpje Westerbork is de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie in eigen land. Vanuit het luxe 4 sterren hotel van Kras fietst u zo de Hondsrug op. Dit natuurgebied wordt geroemd om zijn romantische beukenlanen, vennen, heidevelden en glooiende heuvels. De Hondsrug is niet voor niks een van de hoogste gedeeltes van heel Drenthe. Naast historische grafheuvels en beroemde hunebedden herbergt de Hondsrug ook een bijzonder wandelpad. Op het Boomkroonpad loopt u letterlijk tussen de toppen van de bomen door. Bij Kras kunt u tijdens een vakantie Westerbork kiezen uit meerdere arrangementen. Zo liggen er fietsroutes voor u klaar bij het fietsarrangement. Of kies voor het wellnessarrangement en ontspan in Vitalia Wellness.

Van Kamp Westerbork naar de radiotelescopen

Misschien kent u Westerbork ook wel vanwege Kamp Westerbork. In dit indrukwekkende Herinneringscentrum wordt stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een rondleiding door Kamp Westerbork passeren oude barakken en monumentale sculpturen de revue. Maar ook de wisselende exposities zullen een onuitwisbare indruk op u maken. Op het terrein van het kamp staan ook een van de grootste radiotelescopen van Europa. De 14 imposante antennes worden nog altijd gebruikt om sterrenstelsels en planeten waar te nemen. Tijdens een vakantie Westerbork kunt u het planetenpad volgen en de antennes van dichtbij bekijken.

Verfijn uw keuze
6 vakanties Westerbork
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
124 beoordelingen Vakantie Nederland Westerbork door reizigers van Kras