Dankzij de brede zandstranden, ondergelopen polders en snelstromende rivieren kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen tijdens een vakantie Zeeland. Deze provincie kent in de zomer vaak de meeste zonuren van Nederland. Ideaal voor een zonvakantie in de badplaats Renesse. Maar u kunt hier ook de Westerschelde het natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe zien binnenstromen. Of de indrukwekkende Deltawerken al zeilend met een klipper bekijken.

Reis naar natuurrijk Zeeland

Zeeland is niet alleen de provincie met de meeste zonuren van Nederland, maar ook een provincie met indrukwekkende natuurgebieden. Rivieren, kanalen en polders vormen het decor van Zeeland dat gebouwd is op 6 schiereilanden. Wist u dat zelfs het grootste schorrengebied van Europa in Zeeland ligt? Tijdens een vakantie Zeeland kunt u dit 'Verdronken Land van Saeftinghe' wandelend verkennen. Kies voor een verblijf in een 4 sterren hotel in Terneuzen en u staat na een half uur rijden bij dit natuurlandschap. Het water van de Westerschelde stroomt bij vloed het gebied binnen om bij eb weer weg te zakken. De slikken en schorren die dan bloot komen te liggen vormen een paradijs voor onder andere zeehonden, de bruine kiekendief en oranje luzernevlinders. De kleurrijke zee-aster en het lepelblad maken het plaatje compleet.

Met een klipper zeilen langs de Deltawerken

Omdat Zeeland omgeven wordt door de Noordzee en rivieren is de provincie al eeuwen in gevecht met het water. Om deze strijd te 'winnen' zijn de Deltawerken gebouwd. Dit indrukwekkende staaltje architectuur bestaat uit verschillende dijken, dammen en stormvloedkeringen die u tijdens een vakantie Zeeland kunt bewonderen. In het Deltapark Neeltje Jans bij de Oosterscheldekering bevindt zich een informatiepark waar u erachter kunt komen hoe de Deltawerken precies werkt. En u kunt hier ook met eigen ogen zien hoe de golven van de Noordzee tegen de stalen dammen beuken. Wilt u de werken vanaf het water bewonderen? Kies dan voor een zeilvakantie Zeeland waarbij u met een klipper langs de Deltawerken vaart. 

Strandvakantie in Renesse

Bent u een liefhebber van zon, zee en strand? Dan kunt u uw hart ophalen tijdens een vakantie Zeeland. De kustlijn van deze provincie wordt omgeven door brede en uitgestrekte zandstranden aan de Noordzee. U kunt bij Kras verblijven in een charmant hotel in de bruisende badplaats Renesse. Vanuit hier wandelt u zo naar het strand dat wel 20 kilometer lang is. In de zomermaanden is er hier genoeg ruimte om uw handdoek uit te spreiden, maar in de wintermaanden kunt u hier ook heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling. Strandpaviljoen 'De haven van Renesse' is het hele jaar door geopend. Hier is het mogelijk om van de Zeeuwse lekkernij 'bolus' te proeven. Overigens kunt u dat ook doen in het centrum van Renesse dat bekend staat om zijn sfeervolle kroegjes, terrassen en barretjes.

Verfijn uw keuze
14 vakanties Zeeland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
160 beoordelingen Vakantie Nederland Zeeland door reizigers van Kras