Van de overgebleven herinneringen aan de hoogtijdagen van de suikerindustrie tot de gotische St. Catharinakerk aan de Markt: een vakantie in Zevenbergen zit vol bezienswaardigheden! Maar ook de prachtige omgeving zal u tijdens een vakantie in Noord-Brabant niet ontgaan. Boek een bevertocht en tel bevers in De Biesbosch. Of bent u tijdens een weekendje weg al vroeg uit de veren om het gezang van de blauwborst te horen?

Zoete stedentrip Zevenbergen

In het noordwesten van Noord-Brabant, aan de zuidelijke oever van het Hollands Diep, ligt het gezellige stadje Zevenbergen. Vroeger was Zevenbergen vooral bekend als suikerstad, met meerdere suikerfabrieken. Deze fabrieken mogen nu dan allemaal gesloten zijn, toch zijn de sporen van de suikerindustrie tijdens een vakantie in Zevenbergen nog altijd zichtbaar. De hoge schoorstenen van de oude fabriek aan de Roode Vaart zijn al van verre te zien en zijn bepalend voor het aangezicht van de stad. Maar Zevenbergen kent nog veel meer historische bezienswaardigheden. Struin langs de oude gevels van de smalle Langenoordstraat naar de prachtige stellingkorenmolen Fleur, gelegen in het hart van de stad. En vergeet ook vooral de Markt niet, met de gotische St. Catharinakerk met onder andere een middeleeuwse klok en een kleurrijk roosvenster. Wilt u tijdens een weekendje weg ook de trekpleisters van Breda bewonderen? Het charmante Begijnhof rondom een heerlijk geurende kruidentuin bijvoorbeeld. U rijdt er vanuit Zevenbergen al in 20 minuten naartoe.

Bevertocht door de Biesbosch

Niet alleen voor historische bezienswaardigheden, ook voor natuur kunt u bij Kras prima een vakantie in Zevenbergen boeken. Op ongeveer een uur fietsen van Zevenbergen ligt namelijk Nationaal Park De Biesbosch. Hier kunt u tijdens een weekendje Noord-Brabant de uitgestrekte wilgenvloedbossen, vele kreken en eilandjes verkennen. Spot in alle vroegte vogels, zoals de kleurrijke ijsvogel en de prachtig zingende blauwborst. Of maak een boottocht door de kronkelende kreekjes en rivieren. Grote kans dat u tijdens een heuse bevertocht op een van de bever-hotspots het imposante symbool van De Biesbosch tegenkomt: de bever! Boekt u bij Kras een luxe hotel in Zevenbergen inclusief Biesbosch arrangement? Dan is een twee uur durende rondvaart bij uw verblijf inbegrepen!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Zevenbergen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
108 beoordelingen Vakantie Nederland Zevenbergen door reizigers van Kras