Namaste! Welkom in Nepal, het land van indrukwekkende en variërende landschappen. Van de Himalaya-keten met de 8.848 meter hoge Mount Everest, tot het Chitwan National Park waar u met een beetje geluk luipaarden en Bengaalse tijgers kunt spotten tijdens een vakantie Nepal. In de levendige hoofdstad Kathmandu behoort Swayambhunath, beter bekend als de 'monkey temple', tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden.

De Mount Everest: koning van de bergen

Nepal is een wereld gevuld met levende museumsteden, verstilde middeleeuwse dorpjes en Hindoe-mystiek. Dit land tussen China en India is een land vol magie. Een plek waar cultuur én natuur wordt gecombineerd is in het toeristische Pokhara. Deze plaats is hét centrum voor trektochten door de reusachtige bergketen Annapurna in de Himalaya. Niet alleen tijdens een stevige hike, maar ook met een boottocht over het Phewameer belandt u in een indrukwekkend decor. De weerspiegeling van de Himalayareuzen in het water en het uitzicht op de berg Machhapuchhre, zorgen voor een sprookjesachtig panorama. De koning van deze bergen is de wereldberoemde 8.848 meter hoge Mount Everest, een van de bekendste bezienswaardigheden van Nepal. Trek uw klimschoenen stevig aan en ga de uitdaging aan tijdens een vakantie Nepal. Wie zichzelf niet in het zweet wil werken, kan ook met een 'mountainflight' dicht bij de top komen. Vergeet niet om u heen te kijken want de omgeving van boven af over de machtige, besneeuwde bergtoppen is werkelijk magisch.

Lumbini: de geboorteplaats van Boeddha

Bezoek tijdens een vakantie Nepal één van de meest historische plaatsen van het land, Lumbini. In deze zuidelijke plaats zag de stichter van het Boeddhisme, Gautama Boeddha, namelijk het levenslicht en dat wordt met diverse tempels herdacht. Verwacht geen winkels, hotels of restaurants want in deze pelgrimsplaats mogen alleen kloosters gebouwd worden. Een van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Lumbini is de Sacred Garden. Rondom deze ‘heilige tuin’ zijn vele schatten van dit historische gebied te vinden, waaronder de Ashoka pilaar en de Mayadevi tempel. Vlakbij Lumbini ligt het prachtige Chitwan National Park, rijk aan flora en fauna met meer dan 450 vogelsoorten, luipaarden, beren en zelfs de uiterst zeldzame Bengaalse tijger. Met een spannende jeeptocht of kanotocht kunt u oog in oog komen te staan met deze fascinerende dieren.

De apentempel van Kathmandu

Wie een rondreis Nepal met Kras maakt, kan ook koers zetten naar de hoofdstad Katmandu. Deze stad is rijk aan religieuze bouwwerken, marktjes en historische straatjes. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is de Swayambhunath, oftewel de 'monkey temple'. Dit oude tempelcomplex vormt het hart van het Nepalese boeddhisme en is een waar bedevaartsoord. Maak zeker eens de steile klim naar boven, waarbij u vergezeld wordt door rondspringende apen, voor een fantastisch uitzicht over de vallei. Vervolgens kunt u naar het Durbar-plein gaan in het hart van de stad, een prachtige plek vol historie. Rondom dit trefpunt zijn verbazingwekkende tempels en religieuze monumenten te bewonderen, maar ook pronkt hier het majestueuze koninklijk paleis. Om even aan de chaotische drukte van Kathmandu te ontspannen tijdens een vakantie Nepal, kunt u de Garden of Dreams bezoeken. Plof in deze ‘tuin van de dromen’ neer op een van de bamboestoelen, waarbij u omringd wordt door kleurige bloemen en spetterende fonteinen.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Nepal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis India & Nepal
Rondreis India & Nepal
  • Delhi, Jaipur en Kathmandu en nog veel meer moois
  • Varen over de heilige Ganges... een bijzondere ervaring
  • Met een junglewandeling door het Chitwan National Park
  • 16 of 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-10-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1299
IG
Individuele rondreis India & Nepal
Individuele rondreis India & Nepal
  • Wat fijn: op ontdekking met een privé-chauffeur
  • Het allermooiste van twee landen in één reis
  • Met o.a. Delhi, Jaipur, de Taj Mahal en Pokhara
  • 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-09-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2052
GK
8,4
132 beoordelingen Vakantie Nepal door reizigers van Kras