De Nepalese hoofdstad Kathmandu is voor velen het beginpunt om de Himalaya in te trekken. Maar tijdens een vakantie Kathmandu is de stad zelf ook het bewonderen waard. Laat u omringen door pagode tempels en het koninklijke paleis op het Durbar Square. Of slenter door een doolhof van straten in de toeristische wijk Thamar. En natuurlijk kan een excursie naar de 'Apentempel' ten zuiden van de stad niet ontbreken!

Bezoek het Nepalese Kathmandu

Rondrijdende riksja's, Aziatische etensgeuren en prachtig versierde paleizen zoals het koninklijke paleis Hanuman Dokha. U zet voet in de drukke en gezellige Nepalese hoofdstad Kathmandu. Deze hoog gelegen stad is omringd met diepe dalen, rijstterrassen en de Bagmati-rivier ten zuiden van de stad. Maar haar ligging naast het Himalaya gebergte maar een vakantie Kathmandu heel bijzonder. Een mooi startpunt voor een dagtocht of meerdaagse excursies van Kras in de Kathmanduvallei. Uw rustpunt is het 4 sterren hotel midden in het centrum, vlak bij de toeristische wijk Thamel. Proef de sfeer van deze wijk in het labyrint van oude bazaarstraten terwijl u naar Durbar Square wandelt. Hier wordt u verrast door het koninklijke paleis en de hindoeïstische pagodes die hierom heen staan. Met deze schoonheid aan architectuur zult u uw ogen uitkijken!

De tempels van Kathmandu

Net buiten deze stad in Nepal vindt u de 'Apentempel' Swayambhunath. Omringd door wapperende, kleurige gebedsvlaggetjes, staren de alziende ogen van Boeddha u toe vanaf dit tempelcomplex. Tip van Kras: maak zeker de steile klim naar boven, terwijl u vergezeld wordt door rondspringende apen. U wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad met haar mystieke mist en op de achtergrond de indrukwekkende bergen van de Himalaya. Twee andere tempels die u zeker wilt bezoeken tijdens een vakantie Kathmandu zijn de  Pashupatinath en Bodnath tempels. De eerste pagodetempel is prachtig gelegen aan de Bagmati-rivier en vanaf de heuvel heeft u het beste zicht op dit heiligdom. De Bodnath is een hele andere tempel en bekend om haar wereldberoemde, goudkleurige stoepa van 40 meter hoog. De witte koepel onder de stoepa is versierd met duizenden kleurrijke gebedsvlaggen en een lust om naar te kijken!

Verfijn uw keuze
5 vakanties Kathmandu
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis India & Nepal
Rondreis India & Nepal
  • Delhi, Jaipur en Kathmandu en nog veel meer moois
  • Varen over de heilige Ganges... een bijzondere ervaring
  • Met een junglewandeling door het Chitwan National Park
  • 16 of 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-10-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1299
IG
Individuele rondreis India & Nepal
Individuele rondreis India & Nepal
  • Wat fijn: op ontdekking met een privé-chauffeur
  • Het allermooiste van twee landen in één reis
  • Met o.a. Delhi, Jaipur, de Taj Mahal en Pokhara
  • 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-09-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2052
GK
8,4
132 beoordelingen Vakantie Nepal Kathmandu door reizigers van Kras