In Stavanger maakt u kennis met het beste van wat Noorwegen te bieden heeft. Deze kleurrijke stad met de houten huizen wordt gezien als culinaire hoofdstad van Noorwegen. Tijdens een vakantie Stavanger proeft u dan ook van regionale gerechten als Suldal ham en chocolade uit Lysefjorden. Dit laatstgenoemde fjord met azuurblauw water en groene bergen is ook een bezoek waard. Al is het alleen maar om de Preikestolen te bewonderen.

Culinair en kleurrijk Stavanger

Het beste van Noorwegen ontdekt u tijdens een vakantie Stavanger. De 'culinaire hoofdstad' van Noorwegen is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het Lysefjord en de Preikestolen. Maar het centrum van Stavanger is zelf ook indrukwekkend. Houten huizen in felle kleuren, steegjes die versierd worden door bloempotten en rotstekeningen achtergelaten door de Vikingen bepalen het straatbeeld. Volgens velen proeft u in Stavanger van het beste eten van Noorwegen. Visrestaurants voeren de boventoon. Of reserveer bij The Stavanger Culinary Lookout waarbij 8 hoogtepunten uit de regio van Stavanger op uw bord worden getoverd. Suldal ham en chocolade uit Lysefjorden zijn maar een paar culinaire gerechten die voorbij komen tijdens de lunch.

Uitkijken over het Lysefjord vanaf de Prekestolen

Kent u de afbeeldingen van een rotsachtige klif waarbij toeristen op het uiterste puntje zitten? Grote kans dat dit een plaatje is van de 604 meter hoge Preikestolen. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Noorwegen. De Preikestolen biedt uitzicht op het Lysefjord met zijn azuurblauwe water en groene bergen. Een adembenemend stukje natuur. Tijdens een vakantie Stavanger kunt u zelf de Preikestolen beklimmen via speciaal aangelegde trappen. Of kies voor een boottocht over het Lysefjord en zie de toeristen met hun benen over de rand bungelen. Vergeet ook het water van het Lysefjord niet in de gaten te houden. Misschien spot u wel zeehonden!

Verfijn uw keuze
7 vakanties Stavanger
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
43 beoordelingen Vakantie Noorwegen Stavanger door reizigers van Kras