Een avontuurlijke safarireis staat u te wachten in het Afrikaanse Oeganda. Dit land wordt bedekt door ongerepte nationale parken, dichte jungles, de snelstromende Nijl én de Evenaar. Een van de hoogtepunten van een vakantie Oeganda is de gorilla-tracking in Bwindi. Maar vergeet ook de vele krokodillen en nijlpaarden in Murchinson National Park niet. Overnachten doet u in 'lodges' of in tenten. U maakt het zelf zo avontuurlijk mogelijk!

Een avontuurlijke reis door Oeganda

In Oeganda spot u de ene dag krokodillen en nijlpaarden in de Nijl, terwijl u de volgende dag op expeditie gaat naar de befaamde berggorilla's. Dit Afrikaanse land wordt versierd door snelstromende rivieren, dichte jungles en woeste gebergtes. En het mooie is dat u bij Kras kunt kiezen hoe avontuurlijk de reis precies wordt. Zo kunt u een vakantie Oeganda boeken inclusief een kampeersafari waarbij u overnacht in tenten. Spannend als u in de verte de leeuwen hoort brullen! Maar kiezen voor een lodgesafari en slapen in comfortabele lodges kan natuurlijk ook. Wist u trouwens dat de Evenaar dwars door Oeganda loopt? Tijdens de reis zult u deze denkbeeldige lijn een paar keer oversteken en is het mogelijk om met het 'Evenaars-bord' op de foto te gaan.

Oog in oog met de berggorilla's

Een van de hoogtepunten die u tijdens een vakantie Oeganda mee kunt maken is de expeditie naar de berggorilla's. Deze indrukwekkende apen leven in het Bwindi Impenatrable Forest in het zuidwesten van het land. Bwindi bestaat uit een vulkanische gebied vol drassige paden, dichte oerwouden en tropische temperaturen. Alleen al de 'hike' tijdens de gorilla-tracking is een avontuur op zich. Als u dan ook nog eens oog in oog komt te staan met een gorillafamilie is de onvergetelijke ervaring helemaal compleet. En na de tocht door Bwindi overnacht u in een comfortabele safaritent langs het sprankelende Lake Bunyonyi-meer. Een onvergetelijke dag tijdens een voordelige kampeervakantie in Oeganda!

Wild spotten in Murchison National Park

Net zo avontuurlijk als de tocht door Bwindi is het bezoek aan Murchison National Park. Dit natuurgebied ligt in het noorden van Oeganda en laat zich vooral kenmerken door de gelijknamige waterval die de Nijl instroomt. Dé plek om tijdens een boottocht nijlpaarden en krokodillen te spotten. Die leven hier in grote getale. Maar dankzij de mahoniebossen, graslanden en savanne kunt u hier ook per 4x4 jeep op safari. Olifanten, leeuwen, buffels en giraffes zijn maar een paar dieren die tijdens de vakantie Oeganda in het wild tegen kunt komen. Geen wonder dat Murchison bekend staat als een van de beste nationale parken van Oeganda. Boek dus snel een vakantie Oeganda bij Kras en beleef een absolute droomvakantie!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Oeganda
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
3 beoordelingen Vakantie Oeganda door reizigers van Kras