Ontdek tijdens een vakantie Oezbekistan de hoogtepunten van dit land dat ligt op het kruispunt van het Midden-Oosten, het voormalige Sovjetrijk en het Verre Oosten. In de stad Tashkent is het Onafhankelijkheidsplein met de kolossale sculpturen en reusachtige portalen een van de meest bijzondere bezienswaardigheden. Of waan uzelf in Samarkand in een Arabisch sprookje dankzij de vele met mozaïek bedekte moskeeën en Koranscholen.

De Russische sfeer van Tashkent

Combineer de sprookjesachtige Arabische sfeer en het historische Sovjetrijk met een vleugje ‘Verre Oosten’ en voilà, een vakantie naar Oezbekistan is geboren! Dit land in het Midden-Oosten ligt op het kruispunt van deze drie werelden, waardoor er talloze magische bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Om te beginnen in de noordoostelijke stad Tashkent die een sierlijke Russische uitstraling kent. Dwaal hier zeker eens over het centraal gelegen Onafhankelijkheidsplein waar de Sovjet-sfeer duidelijk te herkennen is. Op dit ruimtelijke plein wordt u omhelst door reusachtige portalen, kolossale sculpturen en majestueuze bouwwerken met colonnades. Wie door het metrostation 'Metro Taschkent' dwaalt, waant zichzelf waarschijnlijk ook even in Rusland. Het ruime gangenstelsel van dit station is namelijk typisch Russisch gedecoreerd met fonkelende kroonluchters en magnifiek mozaïekwerk.

De Arabische stemming van Samarkand

Als u tijdens een vakantie Oezbekistan geen genoeg krijgt van de adembenemende mozaïeken, kunt u de oostelijke stad Samarkand bezoeken. Op het centraal gelegen Registanplein laat u zichzelf letterlijk omringen door dit sierlijke tegelwerk. Het exterieur van de drie aangelegen Koranscholen, ook wel madrassa’s genoemd, zijn uitbundig versierd met kleurrijk mozaïekwerk. De Arabische ambiance van Samarkand is ook te herkennen aan de Bibi-Khanum Moskee door de twee bolvormige koepels die zijn ingelegd met saffierblauwe tegeltjes. Ga ook eens op excursie naar het eeuwenoude mausoleum die te vinden is in dit islamitische complex. Binnen deze gebedsmuren schitteren crypten die bedekt zijn met Arabische kalligrafie, maar ook het sierlijke raamwerk en de uivormige toegangspoort zijn zeer fotogeniek.

Khiva: ‘openluchtmuseum’ langs de Zijderoute

Maak tijdens een rondreis door Oezbekistan ook zeker een stop in de westelijke stad Khiva die onderdeel was van de Zijderoute. Wie een wandeling maakt door het stadshart Itchan-Kala, gaat bijna op excursie door een openluchtmuseum dat compleet is omringd door metersdikke stadsmuren. Hierbinnen wisselen zandkleurige monumenten, de met mozaïek bedekte Koranscholen en betoverende moskeeën elkaar in rap tempo af. Het rijke handelsverleden van Khiva is nog duidelijk te herkennen aan de eindeloze hoeveelheid winkeltjes die gevestigd zijn binnen de muren van de madrassa’s. In deze winkelzaakjes is het mogelijk om een prachtig aandenken aan deze reis te verkrijgen, zoals sierlijk aardewerk, zijdezacht textiel en beeldjes van Arabische personages.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Oezbekistan
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Oezbekistan & een vleugje Zijderoute
Rondreis Oezbekistan & een vleugje Zijderoute
  • Stap (visumvrij!) in een sprookje van 1001-nacht
  • Bewonder het bijzondere hart van Centraal-Azië
  • Khiva, Boechara, Samarkand... indrukwekkende steden!
  • 12 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-05-2020
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1449
IG
8,6
geweldig37 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,5
48 beoordelingen Vakantie Oezbekistan door reizigers van Kras