Ten westen van Wenen ligt het pittoreske Melk, een van de mooiste stadjes van de deelstaat Neder-Oostenrijk. Bewonder kastelen zoals Schloss Schönbübel in de prachtige Wachau Vallei en het historische centrum van Melk met de Kolomanibrunnen-fontein. Aan een vakantie Melk met Kras mag een bezoek aan het beroemde Benedictijnenklooster ook zeker niet ontbreken. Er is zo veel te zien langs de 'schöne blauwe Donau': ontdek het zelf!

De beroemde Abdij van Melk

Melk is een van de mooiste stadjes van Oostenrijk. Gelegen in de heuvelachtige Wachau Vallei, heeft het een historisch centrum waar barokke burgerhuizen het decor kleuren. Het pittoreske stadje is wereldberoemd vanwege het 18e-eeuwse Benedictijnenklooster. Wanneer u over de Donau vaart tijdens een vakantie Melk met Kras, ziet u dit hoogstandje van barokke architectuur al van verre liggen. Gelegen op een rots, kijkt het hoog boven Melk en het omliggende rivierenlandschap uit. Met talloze binnenplaatsen en kunstschatten heeft de 'Stift' Melk meer weg van een paleis dan van een klooster. Loop tijdens een vakantie Melk onder de oostelijke poort door en bewonder de weelderig versierde zalen. Vooral de bibliotheek en de kloosterkerk zijn zeker de moeite waard!

Historische bezienswaardigheden in Melk

Naast het Benedictijnenklooster heeft Melk nog veel meer te bieden. Het mooiste stukje van de vallei van de Donau begint hier: Wachau. Dit maakt Melk de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het heuvelachtige landschap is bezaaid met kerken en kloosters, zoals Schloss Schönbühel op nog geen 10 minuten van Melk. Het 12e-eeuwse kasteel is gelegen op een rots direct aan de Donau. Bijzonder mooi zijn de barokke fresco's van de Vlucht naar Egypte in de Peregrinuskappelle. Aan bezienswaardigheden geen gebrek langs de 'schöne blaue Donau'! Ook het centrum van Melk heeft diverse historische bezienswaardigheden. Wat dacht u van een bezoek aan de Mariä-Himmelfahrt-Kirche? De gotische schilderingen, verstopt onder 12 lagen verf, zijn tijdens een vakantie Melk in volle glorie te bewonderen. Midden in het oude centrum vindt u de Kolomanibrunnen, een 17e-eeuwse fontein die voorheen in de abdij stond. Proef ook eens de echte Oostenrijkse 'Apfelstrudel' in een van de omliggende cafés!

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Melk
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
221 beoordelingen Vakantie Oostenrijk Melk door reizigers van Kras