Vakantie Rattenberg - Avontuurlijke vakantie incl busreis

Pittoreske stad vol statige herenhuizen en ambachtelijke werkplaatsen

Ervaar tijdens een vakantie Rattenberg de middeleeuwse flair van een van de mooiste stadjes van Oostenrijk. De kasteelruïnes weerspiegelen een andere tijd en het middeleeuwse cenetrum ademt historie. Hier leven de ambachten en worden glascreaties gemaakt die een bijzonder souvenir maken. Bewonder tijdens een vakantie Rattenberg ook de bijzondere kunstschatten in het Augustiner Museum.

Middeleeuwse flair in Rattenberg

In het hart van de Alpen ligt een van de mooiste stadjes van Oostenrijk: Rattenberg. Met een inwoneraantal van 450 is het ook een van de kleinste stadjes van het land, maar een vakantie Rattenberg is een hele belevenis! Ervaar tijdens een groepsreis Rattenberg zijn historische charme met een bezoek aan de kasteelruïne van Rattenberg. Het gebouw is deels vervallen maar toch is het niet moeilijk om het 10e eeuwse kasteel in zijn volle glorie voor te stellen. Rattenberg herbergt ook een museum dat belangrijk is voor de streek Tirol: het Augustiner Museum. In dit voormalig Augustijnenklooster bewondert u tijdens een vakantie Rattenberg een collectie van Tiroler kunstschatten. De waardevolle schatten van kerken en pastoriezolders waren verloren kunst. Een bijzonder museumbezoek dat u niet snel zult vergeten!

Rattenberg: de 'glazen stad'

Duik ook de geschiedenis in tijdens een vakantie Rattenberg in het middeleeuwse centrum. Hier wordt het decor bepaald door statige herenhuizen en ambachtelijke werkplaatsen. Wilt u een leuk souvenir meenemen tijdens een vakantie Rattenberg? Wat dacht u van een bijzondere glascreatie met uw eigen monogrammen erin gegraveerd? In iedere straat zit wel een glaswinkel of -fabriek en op verschillende plaatsen worden er demonstraties glasblazen en graveren gegeven. Rattenberg heeft niet voor niets de bijnaam 'glazen stad' gekregen. Pauzeer tijdens een vakantie Rattenberg ook even bij een 'Konditorei' en trakteer uzelf op een overheerlijk gebakje of een van andere zoete lekkernijen. Een bezoek aan rattenberg is onderdeel van een van de verzorgde groepsreizen door het hart van Tirol. 

Verfijn uw keuze
3 vakanties Rattenberg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Oostenrijk - Toer door Tirol
Fietsvakantie Oostenrijk - Toer door Tirol
  • Compleet arrangement: incl. busreis en NL'se reisleiding
  • Fietsroutes langs de Ziller en Inn naar o.a. Innsbruck
  • Tip: huur een E-bike voor een ontspannen vakantie
  • 9 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 27-07-2019
Reisduur 9 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf659
I
8,3
98 beoordelingen Vakantie Oostenrijk Rattenberg door reizigers van Kras