Fietsvakantie Langs de Drau

7/8 dgn incl. verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Villach en Lienz

v
© Kärnten Werbung
Vanaf470per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,4
K
 • Ontdek de zonnige zuidzijde van de Alpen
 • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Villach
 • Verblijf in sfeervolle 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
 • Bagagetransport en terugtransfer naar het beginpunt inbegrepen
 • 7 of 8 dagen
  K
 • Bewaren
8.41012
8,4
Beoordeeld door 12 reizigers van Kras
Fietsvakantie Langs de Drau
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 of 7 nachten verblijf in goede 3-/4-sterrenhotels
• 6 of 7 x ontbijt
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Terugtransfer Silian per bus (exclusief fietsticket)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 6 x diner € 115 (kiest u voor de 8-daagse reis, dan heeft u géén diner op de verlengingsdag in Sillian)
• Huur toerfiets € 55
• Huur E-Bike € 120
• Terugtransfer eigen fiets € 24

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting ca. € 1 á 3 p.p.p.n.
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart

Dagprogramma

Fietsvakantie langs de Drau

v
+1

Aan de zonnige zuidzijde van de Alpen ligt een van de mooiste fietsroutes van Oostenrijk: de Drau Radweg. Deze 366 km lange route begint in Italië, kronkelt door het merenlandschap van Karinthië, om uiteindelijk in Slovenië te eindigen. Deze fietsvakantie omvat een van de eerste trajecten, namelijk door Karinthië en Oost-Tirol. Onderweg vallen u groene dalen met ruisende beken en machtige bergreuzen ten deel. Bovendien liggen er langs de route vele warme, schone zwemmeren, idyllische picknickplaatsen en pittoreske stadjes.

Open alle items

Dag 1 - heenreis

U reist op eigen gelegenheid naar Sillian/Strassen, het beginpunt van deze fietsreis. De auto is gedurende de gehele reis gratis te parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het hotel. Na aankomst ontvangt u het routeboek. De uitgifte van de huurfietsen vindt plaats bij het station in Sillioan of in Strassen bij Hotel Strasserwirt. Bent u op tijd in Oostenrijk, dan is het erg leuk om het koetsenmuseum van Arnbach te bezoeken.

Dag 2 - Oberdrauburg/Berg (ca. 46 of 55 km)

v
De eerste 25 km van vandaag gaan licht bergaf en vervolgens is de route vlak. Vanuit het noorden begroet u het Schloss Heinfels, de grootste burcht hier in het dal. Hier fietst u door het Pusterdal, dat de Hohe Tauern van de zuidelijke Kalkalpen scheidt. Maakt u onderweg zeker even de tijd voor de kerk van Thal, bijzonder vanwege de architectuur en fresco’s. Wat dacht u van een lekkere lunch in Lienz? De cafeetjes op de Hauptplatz, het centrale plein met kleurrijke gevels, openen graag hun deuren voor u. Het laatste deel van de route gaat langs de Drau en de archeologische opgravingen Aguntum en Maria Lavant.

Dag 3 - Sachsenburg/Spittal (ca. 49 of 40 km)

Na een goed ontbijt is het weer tijd om op de fiets te stappen. De route voert door loofboombossen en langs fuchsiatuinen naar het middeleeuwse Greifenberg, aan de voet van de Kreuzeckgruppe. Aan het einde van de route ligt het leuke marktplaatsje Sachsenburg of Spittal op uw komst te wachten.

Dag 4 - Villach (ca. 50 km)

v
De eindbestemming van vandaag is Villach. De route volgt de Drau, waarbij u onderweg Spittal an der Drau en kasteel Rothenthurn passeert. Even voordat u Villach binnenrijdt, ziet u nog een grote marmer steengroeve. Villach ligt direct aan de rivier de Drau en wordt omgeven door de Alpen. Aan de Hauptplatz kunt u in de zomer genieten van een drankje op een van terrassen.

Dag 5 - Unterbergen/Ferlach (ca. 50 km)

U laat Villach achter u en fietst verder door het Rozendal, één van de mooiste dalen van Oostenrijk. Probeert u onderweg het Rosegg Labyrint, het grootste Oostenrijkse doolhof met ca. 3000 haagbeuken, te trotseren. Over een lichtglooiend pad volgt u de Drau Radweg verder naar Maria Elend, Schloss Hollenburg en Unterbergen of Ferlach. Tip: niet op uw route, maar absoluut de moeite van een klein ommetje waard is de uitdagende Tscheppaschlucht nabij Ferlach. Via trappetjes, bruggetjes en kronkelende paadjes loopt u hier met de rivier mee omhoog. Na elke bocht heeft u weer een ander spectaculair uitzicht, met als hoogte punt de Tschaukofall waterval.

Dag 6 - Klopeiner See (ca. 44 km)

v
De laatste etappe gaat wederom door het laagheuvelige Rozendal. Vervolgens passeert u Kasteel Neudenstein, vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De route eindigt bij de Klopeiner See een uitgestrekt meer waar u heerlijk kunt bijkomen van de afgelopen fietsdagen.

Dag 7 - terugreis

Het is alweer tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt volgt de transfer per bus (inclusief, duur ca. 3 uur) naar Sillian. Wie gebruikmaakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten. Voor het meenemen van een eigen fiets geldt een meerprijs van € 25 per fiets. De terugtransfer van uw eigen fiets dient u bij boeking te reserveren. Het laten vervoeren van uw fiets geschiedt op eigen risico.

8-daagse reis

Kiest u voor de 8-daagse reis, dan heeft u aan het begin van de reis (dag 1) een extra overnachting in Sillian. Het gehele programma schuift in dat geval 1 dag op.

Fietsniveau

1,5 'krasje'. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Hotels

Tijdens deze fietsreis verblijft u in zeer goede hotels en familiaire Gasthöfe, veelal met een 3-sterren classificatie. In Villach reserveren we voor u een 4-sterrenhotel. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u verzorgd. U kunt uw auto gratis parkeren bij het eerste hotel.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Sillian
Hotel Gesser***
Hotel Perfler***

Oberdrauburg
Hotel Zur Post***

Berg
Ferienhotel Sunshine***

Sachsenburg
Gasthof Zum Goldenen Rössl***
Landhotel Kreinerhof***

Villach
Hotel Globo Plaza****
Hotel City****

Unterbergen/Ferlach
Gasthof Plasch***
Gasthof Hotel Zur Post

Klopeiner See
Terrassenhotel Reichmann***
Hotel Birkenhof***
Hotel Marco****

Fietsinfo

Algemene informatie individuele fietsvakanties

v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Fietsvakantie Oostenrijk - Drau & Karinthië
Fietsvakantie Oostenrijk - Drau & Karinthië
 • Ontdek vanuit één hotel het mooiste van Karinthië
 • Verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt en diner
 • Oók lunchpakketjes en lekkernijen in de namiddag inbegrepen
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf428
Fietsvakantie De meren van Karinthië
Fietsvakantie De meren van Karinthië
 • Sportief genieten aan de mooiste meren van Oostenrijk
 • Fietsen, luieren op strandjes en lekker eten
 • Nederlandstalige routes naar o.a. de Wörthersee en Ossiachersee
 • 7 of 8 of 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf424
Fietsvakantie langs de Donau - van Passau naar Wenen
Fietsvakantie langs de Donau - van Passau naar Wenen
 • Gratis upgrade naar een E-bike!*
 • Populairste fietsroute van Europa
 • Inclusief dagelijks ontbijt en bagagetransport
 • 8 of 9 of 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum30-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf374