Single Reis Wandelen in het Zillertal

8-daagse wandelvakantie Oostenrijk voor singles door het Zillertal naar o.a. Hintertux en Gerlos

v
8,5
aY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Per treinreis naar het groene Zillertal
  • Verblijf in gezellig centrum inclusief ontbijt en diner
  • Wandelen in de frisse berglucht
  • Vol met gevarieerde routes!
8.51011
8,5
Beoordeeld door 11 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen in het Zillertal
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 2e klas treinticket vanaf elk station in Nederland of België - Jenbach v.v.
• Transfer Jenbach - Zell am Ziller v.v. per Zillerbahntrein
• 7 nachten verblijf in Gasthof Zellerstuben in een 2-persoonskamer op indeling
• 7 x ontbijtbuffet en 3-gangendiner
• Het beschreven wandelprogramma
• Plaatselijk vervoer per bus en kabelbaan met de Zillertal Activcard (1-weekse kaart voor vrij gebruik van bussen en kabelbanen)
• Nederlandssprekende wandel- en reisleiding

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)

• Upgrade naar een 1-persoonskamer € 125 p.p.
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours.
• Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op kamers op indeling. Dit houdt in dat de deelnemers een kamer delen met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht (max. 2 deelnemers op een kamer). De indeling van de kamers zal ter plaatse worden verzorgd. Tegen betaling van een toeslag kunt u (vooraf bij boeking op te geven) een 1-persoonskamer boeken. Indien het aantal deelnemers ongelijk is en we niet iedereen die dat wil op indeling kunnen boeken, dan zal de laatstgeboekte persoon die niet op indeling geboekt kan worden, uiterlijk 8 dagen voor vertrek worden benaderd. Daarbij is de keuze óf kostenloos annuleren óf tegen bijbetaling van de 1-persoonskamer toeslag toch deelnemen aan de reis.

TreinschemaDeelnemers krijgen een ticket vanaf het door u gekozen station naar 1 van de 3 opstappunten van de internationale trein (ICE). Dit zijn Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS. Vanaf daar zijn er plaatsen gereserveerd in de internationale trein (ICE). Op het reserveringsbewijs dat u bij uw reispapieren ontvangt, staat het door ons voor u gereserveerde wagon- en stoelnummer. Vanaf Arnhem is de groep compleet en zit u dus bij elkaar. De reservering voor het internationale traject wordt ca. 3 weken voor vertrek door ons gemaakt. Boekt u nadat we de plaats reservering hebben gemaakt, dan kan het zijn dat u niet bij de groep kunt zitten. U zit dan echter wél in dezelfde trein.

Vertrektijden internationale trein (ICE):
Amsterdam - 07:32 uur
Utrecht - 08:08 uur
Arnhem - 09:08 uur
Let op! Vertrektijden onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk hier de actuele dienstregeling, reisinformatie en werkzaamheden aan het spoor.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Gasthof Zellerstuben

v
+4
+3

Dit 3-sterren hotel ligt centraal in Zell am Ziller, op ca. 200 meter van een station.

Faciliteiten

Het hotel beschikt o.a. over een receptie, lift, internetfaciliteiten, restaurant, bar en lounge met televisie.

Kamertypes

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van Gasthof Zellerstuben.

2-persoonskamer op indeling

Uw kamer is ten minste voorzien van satelliettelevisie, telefoon en badkamer met douche en toilet.

1-persoonskamer

Uw kamer heeft dezelfde faciliteiten als de 2-persoonskamer op indeling maar dan geschikt voor een persoon.

Dagprogramma

Wandelen in het Zillertal

v
+1

Wanneer we per trein in het ruim 40 km lange Zillertal aankomen, ziet u direct hoe onmetelijk ruim dat is en zult u ervaren hoe uiterst klein u zich als mens kunt voelen. Het beeld dat u hier treft, omvat groene hellingen met heerlijk geurende dennenbossen, alpenweiden met koeien en sneeuwbedekte witte toppen. Het geheel wordt gecompleteerd met de vele oude boerenhuizen in het dal. Een perfect decor voor een heerlijke wandelreis! Vanuit onze gezellige verblijfplaats Zell am Ziller, maken we dagelijks mooie tochten. Om de beginpunten van onze wandelingen te bereiken maken we gebruik van het openbaar vervoer. De gevarieerde routes die we voor u hebben uitgezet, voeren door afwisselend glooiend en bergachtig gebied, waarbij het max. hoogteverschil ca. 800 m is. Per kabelbaan kunnen grote hoogtes bereikt worden waardoor we prachtige tochten hoog in de bergen kunnen maken, waarbij we genieten van de gezonde frisse berglucht en de meest indrukwekkende vergezichten.

Open alle items

Dag 1 - heenreis en aankomst

We reizen per trein van Nederland naar Jenbach (opstappen mogelijk vanuit elk station in Nederland of België). Na aankomst volgt een tansfer per Zillertal Bahn naar ons hotel in Zell am Ziller (ca. 30 min.), waar 's avonds het diner op ons staat te wachten.

Dag 2 - Rosenalm - Karspitz - Kreuzwiesenalm (ca. 12 km)

v
+1
Na het ontbijt maken we ons klaar voor de eerste wandeling (ca. 12 km/4 uur). Rosenalm-Karspitz (2264 m)-Kreuzwiesenalm-Rosenalm.

Dag 3 - Gerlossteinwand - Kotahornalmhütte (ca. 10 km)

Wandeling naar de Gerlossteinwand (2166 m) en de Kotahornalmhütte, ca. 10 km/4 uur.

Dag 4 - Hintertux - Sommerbergalm - Pfannköpfl of Spannagelhaus (ca. 15 km)

Wandeling (ca. 15 km/6 uur, kortere/langere varianten mogelijk) in de omgeving van Hintertux naar de Sommerbergalm, rondom de Pfannköpfl of het Spannagelhaus. Per kabelbaan terug naar Hintertux.

Dag 5 - Kabelbaan naar Penkenjoch - Baumgartenalm - Vordelanersbach (ca.15 km)

Per kabelbaan naar de Penkenjoch. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van de Penkenjoch (2095 m) over de Baumgartenalm naar Vorderlanersbach.

Dag 6 - Isskogelgipfel - Krumbachrast en Arzlaneralm (ca. 14 km)

v
+1
Wandeling (ca. 14 km/5,5 uur) naar de Isskogelgipfel (2264 m) via Krumbachrast en de Arzlaneralm en de Nöckenalm.

Dag 7 - Lanersbach - Nasse Tuxalm - Almenweg (ca. 16 km)

Wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) van Lanersbach naar de Nasse Tuxalm over de Almenweg (Bergwiedeweg) over hooggelegen almen (bergweiden).

Dag 8 - terugreis

Transfer naar Jenbach per Zillertal Bahn. Jenbach-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek ochtend, aankomst avond).

Goed om te weten

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van bus, trein en kabelbaan kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of routes aanpassen.

Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

Wandelniveau 2,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Trein info

Uw treinreis naar Jenbach

Bij dit arrangement is per persoon een 2e klas retourticket vanaf elk station in Nederland of België naar Jenbach inbegrepen! Hierna volgt de transfer van Jenbach naar Zell am Ziller per Zillerbahntrein (ca. 30 min.). Het station ligt op ca. 200 meter loopafstand van het hotel.

U reist samen met de andere deelnemers van deze reis. We proberen zitplaatsen bij elkaar te reserveren, maar dit is niet altijd mogelijk.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

KRAS Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of je nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor je. Wist je trouwens dat je in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet je voordat je boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan je gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk ben je geheel vrij om zelf of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor jou alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat je op je vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot je beschikking hebt. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijf je in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijf je liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan jou.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Dinsdag
17-09
vrij veel bewolking 23° 13° O1-2 15
Woensdag
18-09
vrij zonnig 18° 11° O1-2 20
Donderdag
19-09
vrij zonnig 16° O1-2 10
Vrijdag
20-09
vrij zonnig 18° O1-2 5
Zaterdag
21-09
zonnig 20° ZO1-2 5
Zondag
22-09
vrij zonnig 23° Z1-2 5
Maandag
23-09
vrij veel bewolking 24° 11° Z1-2 25
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Dinsdag
24-09
licht bewolkt 22° 12° Z1-2 35
Woensdag
25-09
bewolkt en een enkele lichte bui 22° 12° O1-2 40
Donderdag
26-09
bewolkt en een enkele lichte bui 21° 11° ZO1-2 50
Vrijdag
27-09
vrij veel bewolking 19° 10° O1-2 45
Zaterdag
28-09
vrij veel bewolking 19° ZO2 35
Zondag
29-09
licht bewolkt 20° ZO2 30
Maandag
30-09
bewolkt en zware regenbuien 18° ZO2 45
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 11° -15° 2 11 63 82
Feb 13° -12° 3 10 59 79
Mrt 20° -8° 4 11 66 74
Apr 23° -2° 5 12 83 70
Mei 27° 6 13 129 69
Jun 30° 7 15 154 71
Jul 31° 7 15 160 71
Aug 31° 7 14 153 75
Sep 28° 6 10 90 78
Okt 23° -2° 5 9 67 80
Nov 18° -8° 3 10 74 81
Dec 12° -14° 2 12 71 82
Bron: Weeronline

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen