Tijdens een vakantie Salzburg treed u een muzikale sprookjeswereld binnen. Mozart werd in deze Oostenrijkse stad geboren en in zijn geboortehuis luistert u naar klassieke muziekstukken. Maar Salzburg laat zich ook kenmerken door de rijk versierde bezienswaardigheden en sprookjesachtige kerstmarkten. Zo proeft u aan de voet van de barokke dom van Salzburg van glühwein. Of bewonder de besneeuwde bergtoppen vanuit kasteel Hohensalzburg. 

Een muzikale reis door Salzburg

Indrukwekkende paleizen, sfeervol verlichtte pleinen en de besneeuwde bergtoppen van de Alpen geven een sprookjesachtig gezicht aan de Oostenrijkse stad Salzburg. Alleen een klassiek muziekstuk dat op de achtergrond speelt zou voor nog meer sfeer zorgen. Maar tijdens een bezoek aan het geboortehuis van Mozart wordt ook dat werkelijkheid. De beroemde componist is geboren in Salzburg en in zijn geboortehuis kunt u originele muziekstukken van Mozart beluisteren. Ook de Sound of Music-bustour is een aanrader tijdens een vakantie Salzburg. De bekende musicalfilm is in Salzburg opgenomen en locaties als de Mirabell tuinen, het paleis van Leopoldskron en het St. Gilgen Meer zullen de revue passeren. De muziek van de familie Von Trap maakt de stedentrip Salzburg compleet!

Sprookjesachtige bezienswaardigheden in Salzburg

Salzburg staat ook bekend om de indrukwekkende bezienswaardigheden uit de middeleeuwen. Vooral de Dom van Salzburg heeft een prominente plek in de stad. De dubbele torens en barokke koepel torenen hoog boven Salzburg uit. In de avond wordt deze basiliek verlicht en is de skyline van Salzburg sprookjesachtig te noemen. Maar ook het middeleeuwse kasteel Hohensalzburg draagt bij aan het stadsbeeld van Salzburg. Het kasteel staat bovenop de Festungsberg en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad en de besneeuwde bergtoppen van Alpen in Oostenrijk. Beide gebouwen zijn in de decembermaand het decor van de kerstmarkt in Salzburg. Houten kramen met handgemaakte kunstwerken, glühwein en vers gebakken Mozartkügeln bonbons zorgen voor een sfeervol kerstplaatje. En vergeet tijdens een vakantie Salzburg ook de Krampus-parade niet waarbij verklede 'monsters' zorgen voor een onvergetelijke optocht. 

Verfijn uw keuze
3 vakanties Salzburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Salzburgerland Bergen en Meren
Busreis Salzburgerland Bergen en Meren
  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in hotel met uitstekende keuken
  • Ontbijt en diner inbegrepen
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-06-2020
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf699
I
8,0erg goed31 beoordelingenKaart
Bekijk reis
Busreis Zomers Karinthië
Busreis Zomers Karinthië
  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Wandelen rondom de Weissensee en de Ossiachersee
  • Met bezoek aan o.a. Lienz, Villach en Klagenfurt
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-06-2020
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf669
I
8,0
31 beoordelingen Vakantie Oostenrijk Salzburg door reizigers van Kras