In de Poolse stad Krakau kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Deze stad in het zuiden van Polen is de Tweede Wereldoorlog goed doorgekomen en daardoor zijn de historische pleinen en gebouwen in al zijn grandeur te bewonderen. Vooral het Rynek Główny plein met de gotische Mariakerk en de Raadhuistoren is een bezoek waard tijdens een vakantie Krakau. Of breng een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz en volg hier een indrukwekkende excursie.

Het middeleeuwse plein Rynek Główny

De middeleeuwse pleinen en historische bezienswaardigheden drukken een kleurrijke stempel op een vakantie Krakau. Deze zuidelijke stad in Polen is in de Tweede Wereldoorlog relatief ongeschonden uit de strijd gekomen, waardoor er talloze eeuwenoude hoogtepunten te bewonderen zijn. Het hart van de stad is het plein Rynek Główny. Op dit grootste middeleeuwse marktplein van Europa staan wel 300 historische gebouwen. Vooral de gotische Mariakerk met de twee torens en de 70 meter hoge Raadhuistoren zullen meteen in het oog springen. U kunt beide gebouwen bezoeken en vanuit de torens uitkijken over Krakau. Het uitzicht over de tinnen, koperen en terracotta daken van de vele pastelkleurige huizen is schilderachtig. 

De bezienswaardigheden op de Wawel

Als u uitkijkt over Krakau zult u meteen twee andere belangrijke bezienswaardigheden van de stad zien liggen. De burcht en de kathedraal van Krakau liggen beiden op de Wawelheuvel. Tijdens een vakantie Krakau kunt u in zowel het paleis als de kathedraal een rondleiding volgen. De burcht met de rode daken en ronde torens is van binnen erg indrukwekkend. Vooral het binnenplein met de arcades, bogen en pilaren zal het goed doen op de foto. In de naastgelegen Wawel-kathedraal kunt u crypten bekijken waar belangrijke Poolse personen begraven liggen. Of raak de klok aan in de Zygmunttoren die volgens de legende zorgt voor geluk in de liefde. Overigens kunt u tijdens de vakantie in Krakau verblijven in een comfortabel hotel in het centrum nabij de bezienswaardigheden.

Indrukwekkende excursie Auschwitz

Wist u dat Krakau op een uur rijden van Auschwitz ligt? Tijdens een vakantie Krakau kunt u een bezoek brengen aan dit beroemde en beruchte concentratiekamp. Nadat u onder de poort met de woorden 'Arbeit macht frei' loopt wacht dan ook een indrukwekkend bezoek. De houten barakken, het prikkeldraad, de spoorlijn en zelfs de gaskamers. Ze zullen allemaal langskomen tijdens een rondleiding door Auschwitz. In de barakken worden tentoonstellingen en exposities gehouden over het leven in het kamp. De foto's, verhalen en achtergebleven voorwerpen zult u niet snel vergeten. Deze tour kunt u bespreken in de oude stad van Krakau genaamd 'Stare Miasto'. In de kleurrijke herenhuizen zijn namelijk restaurants gevestigd die de nationale trots 'pierogi' serveren; deegballetjes die gevuld zijn met kaas en aardappel.

Verfijn uw keuze
17 vakanties Krakau
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
387 beoordelingen Vakantie Polen Krakau door reizigers van Kras