Ontdek de ‘Feniks-stad’ tijdens een vakantie Warschau. De hoofdstad van Polen heeft een unieke geschiedenis. Bewandel de Koninklijke route en ontdek het zelf! Tijdens deze stedentrip struikelt u over bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het majestueuze Paleis Wilanów. Aanschouw het monument ‘Helden van het Getto’ of bewonder de futuristische architectuur. De citytrip sluit u af in de hippe wijk Praga.

Ontdek de ‘Feniks-stad’ Warschau

Tijdens een vakantie Warschau voelt het alsof u door een eeuwenoud decor wandelt. Niets is minder waar! De hoofdstad van Polen werd na de Tweede Wereldoorlog namelijk volledig heropgebouwd. Niet vreemd dus dat Warschau ook wel de ‘Feniks-stad’ wordt genoemd. Volg bijvoorbeeld de ‘Koninklijke Route’ die begint bij het slotplein ‘Plac Zamkowy’. Op dit plein treft u het Koninklijke Paleis. Bewonder hier de rood-gouden troonzaal en de indrukwekkende balzaal. Spiegels en kroonluchters schitteren u tegemoet. Voor een tussendoortje geniet u daarna langs het plein van Poolse bietensoep: ofwel Barzscz. Met volle maag vervolgt u de route naar Paleis Wilanów, op 20 minuten lopen van het hotel van Kras. Dit barokke zomerpaleis wordt ook wel het ‘Poolse Versailles’ genoemd. Geliefd is vooral het omliggende paleistuin. Dwaal hier door het labyrint van heggen en bewonder alle geuren en kleuren van de rozentuinen.

Aanschouw het ‘Wonder van Warschau’

Een vakantie Warschau laat u kennismaken met de stad van twee gezichten. Het oude gedeelte wordt het ‘Wonder van Warschau’ genoemd. Hier ontdekt u majestueuze paleizen, kronkelende steegjes en fascinerende monumenten. Te denken valt aan het ‘Monument Opstand van Warschau’. Hier lijken stenen soldaten uit het standbeeld te springen. Aan de andere kant aanschouwt u een modern stadsbeeld tijdens een voordelige stedentrip Warschau. Stuit tegen torenhoge wolkenkrabbers, moderne warenhuizen en de futuristische architectuur. Vooral vanaf het dak van het Paleis van Cultuur en Wetenschap geniet u van een panoramisch zicht op dit spektakel. Alle indrukken kunt u verwerken in de hippe wijk Praga, natuurlijk onder het genot van een glaasje wodka. Na zdrowie, oftewel proost!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Warschau
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
104 beoordelingen Vakantie Polen Warschau door reizigers van Kras