Voor een unieke ervaring tijdens een vakantie in Aveiro, stapt u in een felgekleurde moliceiro om de bezienswaardigheden van dit 'Venetië van Portugal' te bewonderen. Maar stap ook vooral even uit het traditionele Portugese bootje voor het bezichtigen van de azulejos van het oude station. En het 16e eeuwse kruisbeeld voor de barokke Sé de Aveiro. Of gaat u wandelen in natuurreservaat São Jacinto, aan de Atlantische Oceaan?

Gondelen door de kanalen van Aveiro

De charmante Portugese stad Aveiro wordt ook wel het 'Venetië van Portugal' genoemd. Tijdens een vakantie in Aveiro, ten zuiden van Porto, mag een tochtje per 'Moliceiro', een traditionele felgekleurde Portugese gondel, dan ook eigenlijk niet ontbreken. Overdag, zodat u alle bezienswaardigheden aan de kanalen goed kunt bezichtigen. De statige patriciërshuizen aan het brede Canal da Cidade bijvoorbeeld. Of 's avonds, wanneer de vele lichtjes zorgen voor een unieke ervaring. Kunt u tijdens een vakantie in Portugal geen genoeg krijgen van het water? Breng dan ook een bezoek aan het nabijgelegen natuurreservaat São Jacinto, waar u prachtige wandelingen kunt maken door de dichte bossen en het duingebied met op de achtergrond het geruis van de golven van de Atlantische Oceaan.

Culturele stedentrip Aveiro

Behalve het vele water, zijn er tijdens een vakantie in Aveiro van Kras nog veel meer trekpleisters te bewonderen. De barokke Sé de Aveiro bijvoorbeeld, met een opvallend wit kalkstenen interieur en typisch Portugese azulejos, de gekleurde tegeltjes, die deze kathedraal sieren. Voor de kathedraal bevindt zich bovendien het 16e eeuwse kruisbeeld Cruzeiro de São Domingos. Lokale sfeer van de Algarve is er ook te vinden op de Mercado do Peixe, de vismarkt. Dé tip is hier het bijbehorende visrestaurant, waar ook de locals dankbaar gebruik van maken. Aveiro's bloeiperiode vond plaats rond het begin van de 20e eeuw. Erg bijzonder zijn dan ook de grote collectie aan Art Nouveau gebouwen in het centrum.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Aveiro
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
89 beoordelingen Vakantie Portugal Aveiro door reizigers van Kras