Een bezoek aan het charmante stadje Beja brengt hoe dan ook kleur aan uw vakantie in Portugal. Struin tijdens een vakantie in Beja langs de bloeiende bougainvilleas, vrolijk gekleurde balkonnetjes en met blauwe azulejos versierde huizen naar de kleurrijke schilderingen in het Museu Regional de Beja. Of bewonder de vele bezienswaardigheden van de stad en de groene omgeving eerst vanaf het hooggelegen Kasteel van Beja.

Kleurrijke stedentrip Beja

In het zuidoosten van Portugal ligt het charmante en rustige stadje Beja, dat door het toerisme nog grotendeels onontdekt is. Vreemd eigenlijk, want een vakantie in Beja van Kras zit vol bijzondere en kleurrijke bezienswaardigheden! Het begint al tijdens een wandeling door de smalle, geplaveide straatjes van de stad. Veel van de huisjes die u tegenkomt, zijn namelijk prachtig versierd met azulejos: typisch Portugese blauwe siertegels. Samen met de weelderig bloeiende bougainvilleas en de gekleurde balkonnetjes zorgen de azulejos voor een bijzonder kleurrijk straatbeeld.

Van kasteel tot klooster

De omgeving van Beja wordt gedomineerd door het imposante Kasteel van Beja, hoog boven de stad op een heuvel gelegen. Vanaf de imposante 40 meter hoge toren heeft u, na een klim van bijna 200 treden, tijdens een vakantie in Beja een geweldig uitzicht over de stad en de groene omgeving. Is het te warm voor het beklimmen van de toren? Breng dan tijdens een stedentrip Beja eerst een bezoek aan een van de musea die de stad rijk is. Het Museu Regional de Beja bijvoorbeeld, gehuisvest in een voormalig in Manuelstijl gebouwd klooster. Hier vindt u onder andere kleurrijke schilderingen, houtsnijwerk en natuurlijk de kenmerkende azulejos. Maar de regio Alentejo, waar Beja onderdeel van uitmaakt, is ook te combineren als een rondreis met Andalusië of de Algarve.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Beja
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Alentejo & Costa de Lisboa
Fly-drive Alentejo & Costa de Lisboa
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Wandel langs de Taag in Lissabon
  • Bewonder het werelderfgoed in Elvas
  • 14 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1000
GK
8,2
erg goed6 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,2
6 beoordelingen Vakantie Portugal Beja door reizigers van Kras