Zoals het een echte universiteitsstad betaamt, is het in de Portugese stad Coimbra aan de oevers van de rivier Mondego nog tot in de late uurtjes gezellig. Op de vele terrasjes, of in de bars waar de prachtige klanken van de fado u tegemoet komen. Maar ook overdag komt u tijdens een vakantie in Coimbra tal van bijzondere bezienswaardigheden tegen. De rijkelijk versierde universiteitsbibliotheek bijvoorbeeld, die door vleermuizen ongediertevrij gehouden wordt!

Fado en gezelligheid in Coimbra

Tijdens een wandeling door de stad komen de kenmerkende klanken van de 'fado', ofwel het Portugese levenslied, u vanuit de vele bars tegemoet. Welkom in Coimbra: een gezellige Zuid-Europese studentenstad gelegen aan de oevers van de rivier Mondego. Een stad die u vast niet wilt missen tijdens een fly drive door Portugal. Tijdens een vakantie in Coimbra van Kras is het nog tot in de late uurtjes gezellig. Zo heeft u 's avonds alle tijd om een gezellig terrasje op te zoeken voor een overheerlijke frango piri piri of gewoon een goed glas port. Aan het grote Praça do Comercio bijvoorbeeld, een van de belangrijkste pleinen van Coimbra, met uitzicht op 17e en 18e eeuwse gebouwen die het plein omringen.

Historische stedentrip in Portugal

Voordat u tijdens een vakantie in Coimbra van het levendige nachtleven geniet, is het natuurlijk eerst tijd om de historische bezienswaardigheden in de oude stad te bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld de Romaanse kathedraal Se Velha, met prachtige beeldhouwkunst en azulejos: typisch Portugese blauw gekleurde tegeltjes. Ook de nieuwere kathedraal Se Nova, met vele schilderijen en weelderige versieringen in barokstijl, is tijdens een stedentrip Coimbra zeker de moeite waard. En in een studentenstad als Coimbra is ook de oude universiteit, ofwel Velha Universidade, een echte must see! Loop door de rijkelijk gedecoreerde IJzeren Poort naar het hoogtepunt van de universiteit: de Biblioteca Joanina. Hier zijn zo'n 60.000 boeken ondergebracht, maar ook de schilderijen, het houtwerk en de gouden versieringen zijn betoverend mooi. En ook heel bijzonder: de universiteitsbibliotheek wordt al eeuwenlang ongediertevrij gehouden door een vleermuisfamilie! Bij Kras boekt u deze vakantie in Portugal eenvoudig online inclusief vlucht, verblijf en huurauto.

Verfijn uw keuze
0 vakanties Portugal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats

Een moment geduld a.u.b.

8,2
1402 beoordelingen Vakantie Portugal Coimbra door reizigers van Kras