Niet alleen aan de Atlantische Oceaan, ook in het binnenland van Portugal kunt u terecht voor een stedentrip vol bezienswaardigheden. Tijdens een vakantie in Évora bijvoorbeeld, waar u van de Romeinse Tempel met Korinthische Zuilen zo naar de azulejos van de kathedraal wandelt. Om na zonsondergang nog even langs de charmante witte huisjes en lange stadsmuur te struinen, voordat u een terrasje aan het Praça do Giraldo uitkiest.

Romeinse bezienswaardigheden in Évora

In de binnenlanden van Zuid-Portugal, op de uitgestrekte vlakte van Alentejo, liggen de culturele bezienswaardigheden van Évora. Vanuit een centraal gelegen hotel van Kras, loopt u zo de karakteristieke smalle straatjes van de Acropolis in: het oudste gedeelte van de stad. Hier kunt u tijdens een vakantie in Évora tal van historische trekpleisters bewonderen. De vele middeleeuwse paleizen en de ongelijke torens van de kathedraal Evora Sé bijvoorbeeld, gelegen op het hoogste punt van de stad. Binnen in dit heiligdom vindt u prachtige schilderingen, beeldengroepen en azulejos: typisch Portugese beschilderde tegeltjes. Om ook het imposante Romeinse aquaduct en de goed bewaard gebleven Romeinse Tempel van Évora met deels marmeren Korinthische zuilen niet te vergeten. Het podium van deze tempel, gemaakt van granieten blokken, is zelfs nog helemaal compleet!

Évora levendig zonder massatoerisme

Dat Évora niet de bekendste toeristische bestemming van Portugal is, heeft een groot voordeel. Tijdens een stedentrip Évora struint u na zonsondergang namelijk in alle rust langs de kenmerkende witte huisjes van de studentenstad, die 's avonds prachtig worden verlicht. En maak ook vooral een romantische wandeling langs de goed bewaard gebleven vestingmuur, zonder onderweg ál te veel toeristen tegen te komen. Bent u wel toe aan een beetje gezelligheid? Strijk dan neer op een van de terrasjes aan het Praça do Giraldo in het hart van de stad, met uitzicht op de barokke fontein. Of keert u liever terug naar de bar van het luxe hotel van Kras voor een glaasje lokaal geproduceerde Adega de Borba?

Verfijn uw keuze
2 vakanties Évora
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
229 beoordelingen Vakantie Portugal Évora door reizigers van Kras