Een vakantie in Fátima staat garant voor een overvloed aan religieuze bezienswaardigheden. De Portugese plaats is namelijk niet voor niets een beroemd bedevaartsoord. Bewonder de muurschilderingen en beelden in de neobarokke Basílica de Nossa Senhora do Rosário, onderdeel van het Santuário de Fátima. Of maak een dagtrip naar het middeleeuwse Klooster van Batalha, voordat u neerstrijkt op het brede strand van Nazaré.

Religieuze bezienswaardigheden in Fátima

De meest populaire trekpleister aan de Portugese Costa de Lisboa is natuurlijk hoofdstad Lissabon. Maar ook de minder bekende plaatsen aan de Costa de Lisboa zijn een bezoek meer dan waard. Zo kunt u tijdens een vakantie in Fátima de bezienswaardigheden van dit beroemde bedevaartsoord bezichtigen. Om te beginnen met het Santuário de Fátima, bestaande uit verschillende religieuze bouwwerken. De 65 meter hoge, neobarokke Basílica de Nossa Senhora do Rosário bijvoorbeeld, waar pelgrims de verschijningen van Maria door herderskinderen in het jaar 1917 herdenken. Binnen in de basiliek kunt u de kleurrijke gebrandschilderde ramen, beelden en muurschilderingen bewonderen.

Dagtrip naar Batalha

Fátima wordt ook wel het Lourdes van Portugal genoemd. Het zal u dan ook niet verbazen dat u tijdens een vakantie in Fátima een heleboel verschillende heiligdommen kunt bezoeken. De verschillende plaatsen waar een engel en Maria meerdere malen aan de herderskinderen zouden zijn verschenen bijvoorbeeld. Maar ook een dagtrip naar een van de nabijgelegen plaatsen behoort tot de mogelijkheden. Zo bevindt zich op nog geen half uur rijden van Fátima het middeleeuwse Klooster van Batalha, uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal. Bewonder de verschillende kapellen, rijkelijk versierd met vele bogen en beelden. En stuin door de gotische kloostergangen met uitzicht op de prachtige binnentuin vol sinaasappelbomen. Of strijkt u tijdens een vakantie in Portugal liever neer op het brede Praia de Nazaré in het gelijknamige kustplaatsje Nazaré, voor een duik in de helderblauwe golven van de Atlantische Oceaan?

Verfijn uw keuze
3 vakanties Fatima
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
305 beoordelingen Vakantie Portugal Fatima door reizigers van Kras