Wie bij Kras een vakantie naar Pinhão boekt, ontdekt al snel waar het leven in dit Portugese plaatsje om draait. Struin langs de groene wijnranken en geniet van het uitzicht over de rivier de Douro. Of breng een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen, om alles te weten te komen over de productie van wijn en port. En de historische bezienswaardigheden? Zelfs op de azulejos van het oude station wordt de wijnoogst afgebeeld!

De wijnranken van Pinhão

Midden tussen de uitgestrekte wijngaarden langs de rivier de Douro, ligt het kleine Portugese plaatsje Pinhão. Dat het leven hier voornamelijk draait om de productie van wijnen en port, ziet u tijdens een vakantie in Pinhão overal terug. Maak een wandeling langs de wijnranken en geniet van het betoverende uitzicht over de groene heuvels en de kronkelende rivier. Neem een kijkje bij een van de vele quintas: de wijnboerderijen die voor dit gebied in het noorden van Portugal zo kenmerkend zijn. En strijk tegen het einde van de middag ook vooral neer op een van de terrasjes aan het water. Want hier kunt u de lokaal geproduceerde port tijdens een vakantie in Portugal ook meteen zelf proeven!

Van azulejos tot Eiffel

Tijdens een vakantie in Pinhão zijn zelfs de historische bezienswaardigheden onlosmakelijk met de wijnranken verbonden. Het oude station bijvoorbeeld beschikt over prachtige azulejos, de blauwe handgeschilderde tegeltjes die voor Portugal zo kenmerkend zijn. Met niets minder dan afbeeldingen van de glooiende heuvels in de omgeving en de wijnoogst! Maar neem ook vooral een kijkje bij de lange, ijzeren boogbrug over de Douro, ontworpen door niemand minder dan Gustave Eiffel. Om daarna in alle luxe het water te volgen naar de trekpleisters van Porto, want een vakantie in Pinhão maakt bij Kras deel uit van een riviercruise door Portugal.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Pinhao
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.