Reis met Kras naar de pracht en praal van het middeleeuwse Ponte de Lima. De ster van de Portugese stad is de beroemde brug over de Lima. Deze brug leidt u tijdens een vakantie Ponte de Lima naar alle mooie plekken van de stad. Bezoek de historische bezienswaardigheden zoals Igreja de Santo Antonio da Torre Velha en de robuuste torens. Geniet ook van een glaasje 'vinho verde' in een van de wijngaarden nabij de stad.

De brug over de Lima

In het noorden van Portugal ligt een van de oudste stadjes van het land: Ponte de Lima. Al in de vroege middeleeuwen passeerden Portugese pelgrims de stad tijdens hun tocht naar Santiago de Compostella. Tijdens een rondreis Portugal brengt de Nederlandssprekende reisleiding u naar het belangrijkste punt van Ponte de Lima: de brug. Toen de originele Romeinse brug werd gebouwd, was het de enige plek om de rivier Lima over te steken. Vandaar dat de plaats ernaar vernoemd is. Wanneer u tijdens een vakantie Ponte de Lima de brug oversteekt, ziet u bordjes staan met 'Ecovia do Loureiro'. Deze prachtige wandelroute leidt u door het natuurgebied Lagoas de Bertiandos e S. Pedro de Arcos. Onderweg komt u wijngaarden tegen waar de druivensoort Loureiro verbouwd wordt. Hiermee wordt de heerlijke 'vinho verde' geproduceerd. Een groene wijn die zeker een proeverij waard is tijdens een vakantie Ponte de Lima!

Middeleeuwse charme in Ponte de Lima

Tijdens een vakantie Ponte de Lima verkent u het stadscentrum gemakkelijk te voet. De historische kerken die Ponte de Lima rijk is, leveren een grote bijdrage aan zijn middeleeuwse charme. Bewonder bijvoorbeeld de eenvoud van de Igreja de Santo Antonio da Torre Velha. De witte omlijnde muren steken prachtig af tegen het feloranje dak. Nabij de kerk ligt het groene Parque do Arnado met daarin Capela do Anjo da Guarda, een 13e-eeuwse kapel in romaanse stijl. Ook zijn de twee torens Torre de São Paulo en Torre da Cadeia Velha niet te missen tijdens een vakantie Ponte de Lima. De robuuste, vierkante torens domineren trots hun omgeving. De bezienswaardigheden van Ponte de Lima zijn nog mooier door het gebruik van Azulejos. Dit zijn keramieken siertegels die in Portugal gebruikt worden als decoratie en kunstvorm. U kijkt uw ogen uit tijdens een vakantie Ponte de Lima!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Ponte de Lima
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Porto & de Spaanse fjorden
Fly-drive Porto & de Spaanse fjorden
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Mooie steden als Porto en Santiago de Compostela
  • De ruige fjordenkust van Spaans Galicië
  • 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-10-2019
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf643
GK
7,6
goed61 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Rondreis Spanje & Portugal Compleet
Rondreis Spanje & Portugal Compleet
  • Veel verschillende indrukken met een unieke route
  • Met bezoek aan Madrid, Salamanca, Porto en méér
  • Natuurtocht met fjordachtige landschappen
  • 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-08-2020
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf769
IG
8,3
erg goed162 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,1
261 beoordelingen Vakantie Portugal Ponte de Lima door reizigers van Kras