Busreis Grand Tour Spanje & Portugal

19-daagse rondreis met o.a. Burgos, Salamanca, Porto, Lissabon, Sevilla, Valencia en Barcelona

2_PlazaDeEspana_Sevilla_Spanje
3_Kathedraal_Salamanca_Spanje
378519616_Obidos_Portugal
375827668_TapasEtc
365359853_Stadszicht_Porto_Portugal
274925522_Mijas
Spanje.Salamancas
de kust bij Porto Moniz
Strand in Cascais
Portugal_Braga_57336520s
Portugal_Braga_62436277s
62694190_Portas-de-Moura-Evora_s
38831860_Streets-of-Evora_s
2rdens_El_Huerto_del_Cura_Elche_Spanje
Spanje.Valencias
v
Mijas
2_PlazaDeEspana_Sevilla_Spanje
3_Kathedraal_Salamanca_Spanje
378519616_Obidos_Portugal
375827668_TapasEtc
365359853_Stadszicht_Porto_Portugal
274925522_Mijas
Spanje.Salamancas
de kust bij Porto Moniz
Strand in Cascais
Portugal_Braga_57336520s
Portugal_Braga_62436277s
62694190_Portas-de-Moura-Evora_s
38831860_Streets-of-Evora_s
2rdens_El_Huerto_del_Cura_Elche_Spanje
Spanje.Valencias
Vanaf1459per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 30-09-2019
Reisduur 19 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
8,2
I
 • Vertrek per Top Class touringcar
 • Inclusief entree Alhambra in Granada
 • Uitstekende 3/4-sterren hotels
 • Porto, Lissabon, Sevilla
 • Granada, Valencia & Barcelona
 • 19 dagen
 • Bewaren
8.21077
8,2
Beoordeeld door 77 reizigers van Kras
1nd_Tour_Spanje_en_Portugal_BUZ_2018
Busreis Grand Tour Spanje & Portugal
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Opstapplaats
 • Overnachten
 • Touringcar
 • Bijkomende kosten
 • Ontmoet
 • Praktische info
 • Beoordelingen

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Top Class touringcar
• Ervaren chauffeur
• Overnachting op de heen- en terugreis in Frankrijk
• 16 nachten verblijf in hotels in Spanje en Portugal zoals beschreven
• Verzorging op basis van 18x ontbijt en 16x diner (geen diner in Lissabon)
• Diners in Spanje inclusief een glas wijn en water
• Entree tot het Alhambra in Granada*
• Het beschreven excursieprogramma
• Afscheidskoffietafel
* Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantal entrees per dag aan de koninklijke paleizen, kunnen wij een bezoek hieraan niet altijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te alle tijden te voorkomen.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele verplichte stadsgidsen en optionele excursies en entreegelden tenzij anders vermeld
Klik hier voor een indicatie van de bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)
• Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt (zie tabblad 'Overnachten')

Extra informatie

• Kijk voor op-/uitstapplaatsen op het tabblad 'Opstapplaats'

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

1nd_Tour_Spanje_en_Portugal_BUZ_2018

Dagprogramma

Busreis Grand Tour Spanje & Portugal

v
+1

Onze rondreis door Spanje en Portugal mag zich met recht een ‘grand tour’ noemen. Wij nemen u mee naar bruisende steden als Valencia en Barcelona, beleven de temperamentvolle streek Andalusië, worden verrast door authentieke Zuid-Europese stadjes en rijden door de mooiste landschappen. Beleef het leven van alle dag op romantische pleintjes, verbaas u over cultuurschatten, geniet van de zon aan de kust en proef de lekkerste portwijnen en mediterrane specialiteiten… dat wordt 3 weken volop genieten!

Goed om te weten: De busreis 'Grand Tour Spanje en Portugal' is een mooie maar intensieve reis. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de bus u in het centrum van de stad afzet. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste.

Open alle items

Maandag en dinsdag - heenreis

We rijden in twee dagen naar Spanje. Onderweg dineren en overnachten we in Frankrijk. Op dinsdag gaat de reis verder richting het Spaanse land. Eindbestemming van deze dag is Vitoria, waar we een nacht verblijven.

Woensdag - Burgos & Salamanca

v
Spanje.Salamancas
Spanje.Salamancas
+1
Op weg naar Salamanca pauzeren we in Burgos, bekend om zijn heldhaftige krijger ‘El Cid’, die in de middeleeuwen tegen de Moorse overheersers vocht. Bekijkt u zeker het met torentjes en beelden versierde Arco de Santa Maria, gebouwd ter ere van Carlos I (beter bekend als Karel V in Nederland) en het paleis Casa del Cordón, met de gedenkplaats waar Columbus in 1497 welkom werd geheten na zijn reis naar Amerika. Een andere highlights is de fameuze Santa Maria Kathedraal, met zijn afmetingen de derde grootste kathedraal van Spanje (entree niet inbegrepen). Na dit bezoek verder naar Salamanca, één van de mooiste Renaissancesteden van Europa. Onder leiding van een gids verkennen we deze prachtige stad (niet inbegrepen). In het verleden hebben velen hun stempel op Salamanca gedrukt, maar vandaag de dag zijn het de studenten die het straatbeeld overheersen. Vanaf het prachtige Plaza Mayor waaieren de leuke straatjes uit langs kerken (entree niet inbegrepen), paleizen, kloosters en torens. De vele oude universiteitsgebouwen, de universiteit werd in de 13e eeuw gesticht en telde in de 16e eeuw meer dan 10.000 studenten, zijn rijkelijk versierd en zijn een lust voor het oog. In de omgeving van deze universiteitsstad brengen we de nacht door.

Donderdag - de Portugese kust

v
© Turismo de Lisboa
de kust bij Porto Moniz
Strand in Cascais
© Turismo de Lisboa
de kust bij Porto Moniz
+1
Strand in Cascais
Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting de Portugese kust. We komen langs de Serra da Estrela, de grootste bergketen en tevens natuurpark van Portugal. In het natuurreservaat is geprobeerd om zoveel mogelijk cultuur, natuur en landschap samen te laten komen. De komende nachten verblijven we in een hotel aan het strand van de levendige badplaats Póvoa de Varzim.

Vrijdag - Porto

v
+1
Aandacht voor Porto, de tweede stad van Portugal. Deze stad verkennen we onder leiding van een lokale gids (niet inbegrepen). Porto geniet vooral bekendheid door de lekkere portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met tegeltjes en smalle steegjes, geniet u van het leven van alle dag en proeft u de sfeer van het rijke verleden. Dit historische centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Zaterdag - Braga & Guimarães

v
Portugal_Braga_57336520s
Portugal_Braga_62436277s
Portugal_Braga_57336520s
+1
Portugal_Braga_62436277s
We gaan vandaag op pad met een lokale touringcar. Allereerst bezoeken we de statige stad Braga onder leiding van een gids (niet inbegrepen) met het heiligdom 'Bom Jesus do Monte'. Deze is te bereiken via de steile Heilige Weg en vervolgens via de zeer imposante trap Escadaria of met een treintje (niet inbegrepen). Daarna is het de beurt aan Guimarães, waar we een wandeling maken langs het Castelo de São Miguel en door de leuke smalle straatjes in het historische stadshart.

Zondag - Póvoa de Varzim

Vandaag heeft u de tijd om op geheel eigen wijze de pittoreske havenstad Póvoa de Varzim te ontdekken! Waan u in het oude, autovrije winkelcentrum van de stad en wandel door kleine steegjes die u mee terug in de tijd nemen. Breng een bezoek aan het Cividade de Terroso museum, per taxi. Hier vindt u de overblijfselen van de oude Romeinse stad Terroso terug, die ca. 800 voor Christus bestond, en vele andere archeologische vondsten. Ook een kijkje in het Sao Pedro de Rates klooster is de moeite zeker waard. Dit nationaal monument is te bereiken per taxi en een van de oudste, bestaande Romaanse kerken. Of geniet van een heerlijk dagje relaxen aan het strand!

Maandag - Coimbra en Óbidos

v
378519616_Obidos_Portugal
378519616_Obidos_Portugal
+4
+3
Via de geliefde universiteitsstad Coimbra (gids niet inbegrepen), met een mooi oud centrum dat trapsgewijs is aangelegd en schilderachtig is gelegen boven de Rio Mondego, reizen we naar Óbidos, één van de mooiste laatmiddeleeuwse stadjes van Europa. In het beeldschone plaatsje, geheel door stadmuren omringd, zijn de 14e-eeuwse stadspoorten, de kapellen en een kasteel te zien en natuurlijk Witte huisjes, straatjes met tapasbars en speciaalzaakjes... dit is Portugal op z'n best! Aan het eind van de dag bereiken we Lissabon. We verblijven de komende 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Lissabon, het diner is niet inbegrepen.

Dinsdag - Lissabon

v
+1
Vandaag beleven we Lissabon! Hoogtepunten zijn onder andere de ruïnes van het São Jorge kasteel (vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad en de Taag) en de Toren van Belém. Deze toren doemt statig uit het water op en fungeerde vroeger als gevangenis. We brengen onder leiding van een gids (niet inbegrepen) een bezoek aan het Jerónimos-klooster, zonder twijfel één van de mooiste kloosters van Europa. Het schitterende beeldhouwwerk van de kloostergangen dateert uit de Renaissance en de Gotiek. De middeleeuwse volkswijk Alfama, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes is heerlijk om doorheen te struinen.

Woensdag - naar Évora

v
62694190_Portas-de-Moura-Evora_s
38831860_Streets-of-Evora_s
62694190_Portas-de-Moura-Evora_s
+1
38831860_Streets-of-Evora_s
Het historische stadscentrum van deze 'parel van Portugal' staat boordevol bezienswaardigheden. Het is beslist één van de meest charmante steden van Portugal met zijn bekoorlijke witte huizen, smeedijzeren balkonnetjes en fleurige dakterrassen in smalle kronkelige straatjes. Deze culturele schatkamer (er is zeer veel fraais te bewonderen!) wordt omgeven door oude stadsmuren.

Donderdag - naar Spanje

v
Door de streek Alentejo, met olijfbomen, gele zonnebloemvelden en glooiende heuvels met veldbloemen in alle kleuren, rijden we naar Spanje. We overnachten in de omgeving van Sevilla.

Vrijdag - Sevilla

v
+1
In de ochtend bekijken we Sevilla onder leiding van een lokale gids (niet inbegrepen). De klokkentoren Giralda staat precies tussen de kathedraal Maria de la Sede en het groene plein Patio de los Naranjos in. Vanuit deze toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad, hiervoor dient u wel een hellend pad te beklimmen. Het bekende plein Plaza de España, met in het midden een fontein, is één van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla. Aan de rand van dit plein vindt u allerlei verschillende historische gebouwen. Door zijn overweldigende voorkomen is dit plein in verschillende films gebruikt als decor. Een goed voorbeeld hiervan is de Star Wars-film 'The Attack of the Clones'. Een ander bekend plein is Plaza de Toros, wat 'plein van de stieren' betekent. In de middag rijden we naar Mijas waar we 2 nachten verblijven.

Zaterdag - vrije dag of optioneel Málaga

v
+1
Vandaag kan u genieten van een heerlijke vrije dag! U verblijft in het Eurostars Mijas Golf & Spa hotel, waar u door zijn vele faciliteiten en prachtige uitzicht zich niet zult vervelen. Gaat u liever nog een dagje op pad? Uw chauffeur zal bij voldoende belangstelling een lokale bus inhuren om Málaga te bezoeken (niet inbegrepen en ter plaatse te betalen). Ontdek tijdens deze stadsrondrit het veelzijdige Málaga, met het prachtig historisch centrum en de vele overblijfselen uit de Moorse periode. Zoals het oude Moorse fort Alcazaba, waar u veel Arabische en Romeinse invloeden terug kunt vinden. Het oorspronkelijke fort stamt uit de negende eeuw, waarna het in de elfde eeuw verder uitgebreid werd. In het fort vindt u nog veel Arabische tekens, figuren en bouwstijlen terug uit de tijd van de Moorse bezetting. Het fort werd verdedigd vanuit het Gibralfaro Kasteel. Dit kasteel is enkel te voet bereikbaar, let op dit zijn steile paden! Vanuit het kasteel heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de haven. De kathedraal van Málaga straalt charme en karakter uit. In de kerk vindt u het bijzondere priesterkoor geheel uit hout gesneden!

Zondag - Granada

v
+1
Beleef de Moorse pracht en praal in de paleizen en forten van het Alhambra (entree inclusief) in de oude koningsstad Granada. Het ontzettend grote paleizencomplex Alhambra is zó bijzonder dat u er niet op uitgekeken raakt. Bij genoeg belangstelling zal een gids een rondleiding geven door het Alhambra (niet inbegrepen). Het oude stadsdeel van Granada 'Albaicín' geeft een heerlijk gevoel van Andalusische gezelligheid. Overnachting nabij Granada.

Noot:
- Bij groepsbezoeken aan het Alhambra is het gebruik van een audiosysteem verplicht, de kosten hiervan zijn niet inbegrepen (ca. € 1,50 per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte).
- Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantal entrees per dag aan de koninklijke paleizen, kunnen wij een bezoek hieraan niet atlijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te allen tijde te voorkomen.

Maandag - Huerto del Cura

v
2rdens_El_Huerto_del_Cura_Elche_Spanje
2rdens_El_Huerto_del_Cura_Elche_Spanje
Vandaag rijden we naar Valencia via de prachtige botanische tuinen Huerto del Cura (niet inbegrepen). In deze tuin vindt u allerlei bijzondere bomen en planten, met als topattractie 'de Keizerlijke Palm'. We overnachten net buiten Valencia in Almussafes.

Dinsdag - Valencia

v
Spanje.Valencias
Spanje.Valencias
+1
We starten de dag met een kort bezoek aan Valencia, de stad waar de Paella is ontstaan en de sinaasappel groeit en bloeit. Verdwaal onder leiding van een lokale gids (niet inbegrepen) in sprookjesachtige straatjes van de oude binnenstad en vergaap u aan de prachtige overblijfselen uit de rijke geschiedenis van Valencia. Wandel door de prachtige parken en stranden, de drooggelegde rivier Rio Turia en bezoek de indrukwekkende, moderne Stad van de Wetenschap en Kunsten (Ciudad de las Artes y las Ciencias). Daarna rijden we door naar de omgeving van Barcelona waar we 2 nachten verblijven.

Woensdag - Barcelona

v
+1
Vandaag ontdekken we enkele van Gaudí’s meesterwerken, zoals de Sagrada Família. onder leiding van een gids (niet inbegrepen). De Sagrada Familia is misschien wel de bekendste kathedraal van Spanje. Vanaf 1882 tot de dag van vandaag wordt er aan deze kathedraal gebouwd en men verwacht in 2026 officieel klaar te zijn. De Sagrada Familia is een 'verzoeningskerk' en mag uitsluitend gebouwd worden door middel van donaties. Dat verklaart waarschijnlijk waarom de bouw zo lang duurt. De bekendste winkelstraat van Barcelona is natuurlijk de La Ramblas. La Ramblas loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. Aan deze boulevard vindt u ook prachtige bouwwerken van Gaudí zoals het Casa Batlló en Casa Milà. Deze bouwwerken hebben geen rechte hoek en dat maak deze kunstwerken zo bijzonder. U kunt op de La Ramblas natuurlijk ook uitstekend goed winkelen. Op het grote, centrale plein in Barcelona, Plaça Catalunya, vindt u een mooie fontein, sculpturen en er zijn vaak muzikale festiviteiten. Wilt u even winkelen? Dat kan! Aan de Plaça Catalunya vindt u het grote warenhuis 'El Corte Inglés'.

Donderdag en vrijdag - naar Nederland

We gaan terug naar Nederland, met onderweg een overnachting in Frankrijk. Op de 19e dag nemen we op het centrale wisselpunt in Asten tijdens een koffietafel afscheid van elkaar. U wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. Einde van een heerlijke en bijzondere reis!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Hotels tijdens de Busreis Spanje & Portugal

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving . Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Maandag - overnachting in Frankrijk (1 nacht)

Dinsdag - Hotel Holiday Inn Express in Vitoria *** (1 nacht)

Hotel Holiday Inn Express beschikt over een 24 uurs receptie, hotelbar en lift. De kamers zijn voorzien van wifi, televisie en badkamer met bad/douche en föhn.

Woensdag - Hotel Doña Brigada in Salamanca - **** (1 nacht)

Dit groots opgezette hotel ligt tussen Villamayor en Salamanca, naast een golfbaan en aan de over van de rivier de Tormes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurants, bar/café, wifi, tuin met buitenzwembad (seizoensgebonden) en uitgebreide wellness. De kamers zijn ten minste voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, kluisje, minibar en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Donderdag - Gran Hotel da Póvoa in Póvoa de Varzim *** (4 nachten)

Gelegen aan de boulevard van Póvoa de Varzim en met uitzicht op de Atlantische Oceaan.
Het hotel beschikt over airconditioning, bar, lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning en badkamer met bad/douche toilet en föhn. Metrostation Póvoa de Varzim ligt op 4 minuten loopafstand, de metro brengt u in 1 uur naar Porto. Een gokje wagen kunt u in het naastgelegen casino.

Maandag - Exe Liberdade in Lissabon *** (2 nachten)

Het hotel ligt op ca. 500 meter van de Avenida da Liberdade. Het hotel beschikt over een bar, 24-uursreceptie, gratis wifi en lift. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Woensdag - Hotel Dom Fernando in Évora *** (1 nacht)

Gelegen op 15 minuten wandelen van het historische centrum van Évora. Het hotel beschikt over een zwembad, gratis wifi, lift, bar en restaurant. De kamers zijn voorzien televisie en badkamer met bad/douche en toilet.

Donderdag - Exe Gran Hotel Solucar in Sanlucar la Mayor **** (1 nacht)

Het 4-sterrenhotel Exe Gran Hotel Solucar in Sanlucar la Mayor heeft een buitenzwembad en gratis wifi. Tegenover het hotel vertrekt de bus naar de binnenstad van Sevilla. De kamers beschikken over airconditioning, televisie en een minibar. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Vrijdag - Eurostars Mijas Golf & Spa **** (2 nachten)

Het Eurostars Mijas Golf & Spa complex biedt een fantastisch uitzicht en is omgeven door golfbanen. De accommodatie beschikt over een spa, fitnesscentrum en seizoensgebonden buitenwembad, restaurant, tuin, terras, bar, lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, koelkast, balkon en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Zondag - Hotel BS Capitulaciones in Santa Fe *** (1 nacht)

Het vernieuwde 3-sterrenhotel is gelegen nabij Granada en beschikt over een restaurant, bar, wifi en lift. De kamer zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met bad/douche en toilet.

Maandag - Hotel Bartos in Almussafes **** (1 nacht)

Het hotel lig op ca. 30 minuten rijden van Valencia en beschikt o.a. over gratis wifi, restaurant, bar, sauna en seizoensgebonden zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar en badkamer met bad en/of douche en toilet.

Dinsdag - Hotel aan de Costa Brava (2 nachten)

Op dit moment is het nog niet bekend in welk 3-sterrenhotel we aan de Costa Brava verblijven.

Donderdag - overnachting in Frankrijk (1 nacht)

Opstapplaats

Op- en uitstapschema busreizen

Kras biedt u de keus uit ruim 50 opstapplaatsen in heel Nederland. Vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons centrale wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht.

Bij aankomst in Asten, met de servicelijnen of met uw eigen auto, staat de koffie voor u klaar. Het vertrek vanaf het wisselpunt in Asten naar uw vakantiebestemming in de periode april t/m oktober en vertrek 21 en 23 december is omstreeks 09.00 uur.

De thuiskomst na uw reis op het wisselpunt in Asten is omstreeks 17.30 uur. Nadat u de gelegenheid heeft gehad om de koffietafel* te nuttigen zullen de servicelijnen vanaf Asten naar uw uitstapplaats om ca. 18.30 vertrekken.
* niet van toepassing bij de 4-daagse reizen en genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Open alle items

Drenthe

OpstapplaatsOpstaptijd
MeppelNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur

Gelderland

OpstapplaatsOpstaptijd
Apeldoorn ZuidCarpool A1 Kayersdijkca. 06.00 uur
Arnhem-RijnhalOlympuswegca. 06.30 uur
BeesdTankstations Bisde en Lingehorst aan de A2ca. 06.30 uur
EdeNS busstation Ede-Wageningenca. 06.00 uur
Heerde/EpeTransferium Horsthoekca. 05.45 uur
Nijmegen/WijchenCafe Rest. de Teersdijkca. 07.00 uur

Limburg

OpstapplaatsOpstaptijd
MaastrichtGeusselt Stadionca. 06.00 uur
RoermondNS Station - voorzijdeca. 06.55 uur
SittardNS Station - voorzijdeca. 06.25 uur
WeertNS Station - voorzijdeca. 07.30 uur

Noord-Brabant

OpstapplaatsOpstaptijd
AstenHotel Nobis - Wisselpunt Krasca. 08.15 uur
Bergen op ZoomNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur
BredaNS Station Prinsenbeekca. 06.30 uur
Breda NovotelDr. Batenburglaanca. 06.40 uur
Den BoschPettelaarspark (transferium)ca. 06.45 uur
EindhovenP+R Meerhoven (transferium)ca. 07.30 uur
HelmondParkeerplaats de Braakca. 07.45 uur
OssNS Station - Spoorlaanca. 07.30 uur
RoosendaalNS Station - voorzijdeca. 06.00 uur
TilburgZwembad Stappegoorca. 07.00 uur
VeghelStadhuispleinca. 07.15 uur

Noord-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
AlkmaarNS Station Noordca. 05.20 uur
AmsterdamEuropa Boulevard P18 t.o. Shellca. 06.15 uur
BeverwijkNS busstation Halve Maanca. 05.40 uur
HaarlemNS busstation Spaarnwoude Oostca. 06.00 uur
HoornNS Station - voorzijdeca. 05.15 uur
PurmerendLeeuwerikpleinca. 05.30 uur
ZaandamNS Station - achterzijde bushalteca. 05.45 uur

Overijssel

OpstapplaatsOpstaptijd
AlmeloCarpoolplaats A35 - afrit 30ca. 05.30 uur
Deventer/ColmschateSporthal de Schegca. 06.00 uur
EnschedeNS Station Kennisparkca. 05.00 uur
HengeloNS Station - achterzijdeca. 05.15 uur
ZwolleNS Station - achterzijdeca. 06.15 uur
Zwolle - MercureMercure Hotel Zwolleca. 06.20 uur

Utrecht

OpstapplaatsOpstaptijd
AmersfoortNS Station - Touringcarhalteca. 05.45 uur
UtrechtP + R Westravenca. 06.15 uur
VianenBusstation Lekbrug aan de A2ca. 06.25 uur

Zeeland

OpstapplaatsOpstaptijd
GoesNS Station - busstationca. 05.00 uur

Zuid-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
Alphen aan de RijnNS Station - achterzijdeca. 05.00 uur
DelftIkeaca. 05.30 uur
Den HaagPrinsessegracht 5ca. 05.15 uur
DordrechtParkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.30 uur
GoudaNS Station - achterzijdeca. 05.30 uur
LeidenLammerschansweg t.o. de Gammaca. 04.55 uur
Rotterdam CapelsebrugMetro Capelsebrug P+Rca. 06.00 uur
Rotterdam-ZuidZuidplein - touringcarhalteca. 06.10 uur
ZoetermeerBusstation Centrum Westca. 05.00 uur

Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijd en navigatieadres staat vermeld op uw reispapieren.

* Bovenstaand schema is van toepassing op reizen met vertrek 21 en 23 december 2018 en in de periode vanaf 15 april 2019 en thuiskomst 3 november 2019
* Het wijzigen van uw opstapplaats is indien beschikbaar kosteloos mogelijk tot 3 werkdagen voor vertrek

Het centrale wisselpunt in Asten

Voor vrijwel al haar busreizen maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats.

Service ter plaatse

Op ons wisselpunt wordt u welkom geheten door een Kras-vertegenwoordig(st)er. Om de reis goed te beginnen krijgt u op de dag van vertrekdag een kop koffie met cake. Ter afsluiting van de reis gebruiken we een gezamenlijke koffietafel* . In de wintermaanden zal er een stamppotbuffet geserveerd worden in plaats van een koffietafel. (Op het tabblad Prijzen bij 'Inbegrepen' kunt u zien of de koffie en koffietafel/stamppotbuffet inbegrepen is bij uw reis.) Bij het centrale wisselpunt vindt u een overdekte voetgangerszone.

* Niet van toepassing voor op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse (steden)reizen.

Parkeren

Wanneer u met uw eigen auto naar Asten komt, kunt u uw auto parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het Best Western Hotel Nobis. Het parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 voor de gehele reisduur. Indien u via ons een overnachting bij Best Western Hotel Nobis heeft geboekt dan parkeert u die nacht gratis en zijn de parkeerkosten € 10 gedurende de rest van uw vakantie.

Video

Overnachten

Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt per kamer.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kiest u als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 65
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 55

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken kunt u het contactformulier op de website invullen o.v.v. uw boekingsnummer.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 105
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 92,50

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 10 (vanaf april 2019 € 15) per auto

Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond

v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 55

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! U dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dient u in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 10 (vanaf april 2019 € 15) per munt.

Hotel Mercure in Zwolle

v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 55
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 55

Kerstperiode
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 80
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 80


- Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

Hotel Novotel Breda

v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 72,50 .

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Touringcar

De touringcars van Kras

v
+1

Kras biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Het merendeel van onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar. Een select aantal reizen voeren wij uit met onze nieuwe luxe Top Class touringcars.

Open alle items

Comfort Class

v
De Comfort Class touringcars van Kras zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Top Class *****

v
+1
Als u in onze Top Class touringcar stapt, is uw reis uw doel. Of het nu gaat om een rondrit in Londen, een route door het glooiende Toscane of rijden langs fjorden en woest gebergte naar de Noordkaap: we brengen u ernaartoe in dit paradepaardje onder de touringcars. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi.

Vanaf 2019 hebben we een aantal extra's toevoegd aan de reizen per Top Class Touringcar, een korte toelichting:

Kras-hostess
Naast een ervaren chauffeur zal er ook een hostess aanwezig zijn tijdens uw reis. De hostess stapt in Nederland aan boord van de touringcar en zal u onderweg voorzien van een drankje in de bus, ondersteunen bij de incheck en beantwoorden van vragen onderweg. De hostess is ter ondersteuning van de chauffeur en is geen gids of reisleider.

Dinerbuffet bij thuiskomst
Wanneer u met 'Schema A' reist staat er voor u bij thuiskomst in Nederland op het Kras wisselpunt in Asten een dinerbuffet klaar inclusief 1 drankje (fris of bier). Speciaal voor de reizigers per Top Class touringcar hebben wij een aparte ruimte gereserveerd.

Kenmerken Top Class touringcar

De touringcar biedt plaats aan 42 personen waardoor de stoelen in een ruimere opstelling staan met een onderlinge afstand van maar liefst 91 cm. Natuurlijk zijn de stoelen van een uitmuntende kwaliteit en zijdelings verstelbaar. En wat dacht u van een handige USB-oplader voor uw telefoon of tablet? De modernste techniek op het gebied van airconditioning is toegepast. Een geraffineerd lichtconcept en een compleet ingerichte keuken met een professioneel koffiezetapparaat maken het aanbod compleet.

Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen
• panoramadak en ver naar onderen reikende zijruiten
• wifi aan boord
• 42 stoelen in Top Class opstelling met een onderlinge afstand van 91 cm
• luxe stoelen met USB-aansluiting die ook zijdelings verstelbaar zijn
• uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
• verstelbare voetensteun
• airconditioning
• leeslampje met LED-verlichting
• 3 LCD beeldschermen en een camera op de voorruit
• compleet ingerichte keuken met professioneel koffieapparaat
• toilet

Welke reizen worden uitgevoerd met de Top Class touringcar?

December
21 - Kerst aan de Cote d'Azur - 8 dagen
21 - Kerst in Wenen - 8 dagen
21 - Feestdagen Spanje en Portugal - 14 dagen
23 - Feestdagen Wenen & Boedapest - 12 dagen

Maart 2019
25 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
25 - Londen en Windsor Castle - 5 dagen
25 - Praag Compleet - 5 dagen

April

06 - Lente & Luxe aan de Franse Rivièra - 9 dagen
08 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
13 - Wenen en Wienerwald - 8 dagen
15 - Berlijn en Potsdam - 5 dagen
15 - Opatija, Parel van Kroatië - 12 dagen
15 - Kroatische Kust en Dubrovnik - 12 dagen
22 - Klassiek Spanje - 12 dagen
22 - Praag Compleet - 5 dagen
29 - Schotse Hooglanden - 10 dagen
29 - Grand Tour Balkan - 19 dagen
29 - Grand Tour Spanje en Portugal - 19 dagen

Mei
06 - Highlights and Highlands - 11 dagen
06 - Toscane, Umbrië en Rome - 12 dagen
13 - Dresden, Praag, Boedapest en Wenen - 12 dagen
20 - Grand Tour Italia - 19 dagen
20 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
25 - Lente & Luxe aan de Franse Rivièra - 9 dagen
25 - Scandinavië en de Noordkaap - 15 dagen
27 - In het spoor van de Ottomanen - 19 dagen
30 - Fjordtour Noorwegen - 9 dagen

Juni
10 - Hoogtepunten Noorwegen - 11 dagen
10 - Polen en Mazuren - 12 dagen
10 - Grand Tour Ierland - 13 dagen
12 - Scandinavië en de Noordkaap - 15 dagen
17 - Grand Tour Zweden en Noorwegen - 19 dagen
24 - Praag Compleet - 5 dagen
24 - Highlights and Highlands - 11 dagen
24 - Hoogtepunten Noorwegen - 11 dagen
29 - Scandinavië en de Noordkaap - 15 dagen

Juli
01 - Baltische Parels, Moskou en St. Petersburg - 19 dagen
08 - Schatten van Engeland - 5 dagen
08 - Schotse Hooglanden - 10 dagen
08 - Hoogtepunten Noorwegen - 11 dagen
15 - Highlights and Highlands - 11 dagen
17 - Scandinavië en de Noordkaap - 15 dagen
22 - Hoogtepunten Noorwegen - 11 dagen
22 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
22 - Grand Tour Zweden en Noorwegen - 19 dagen
29 - Schotse Hooglanden - 10 dagen
29 - Dresden, Praag, Boedapest en Wenen - 12 dagen

Augustus
03 - Scandinavië en de Noordkaap - 15 dagen
05 - Baltische Parels, Moskou en St. Petersburg - 19 dagen
12 - Londen en Windsor Castle - 5 dagen
12 - Schotse Hooglanden - 10 dagen
12 - Opatija, Parel van Kroatië - 12 dagen
19 - Hoogtepunten Noorwegen - 11 dagen
22 - Fjordtour Noorwegen - 9 dagen
26 - Berlijn en Potsdam - 5 dagen
26 - Dresden, Praag, Boedapest en Wenen - 12 dagen
26 - Polen en Mazuren - 12 dagen

September
02 - Toscane, Umbrië en Rome - 12 dagen
02 - Klassiek Spanje - 12 dagen
08 - Noordkaap en het Noorderlicht - 15 dagen
09 - Grand Tour Ierland - 13 dagen
09 - In het spoor van de Ottomanen - 19 dagen
16 - Grand Tour Italia - 19 dagen
23 - Slovenië en Kroatië - 12 dagen
23 - Grand Tour Balkan - 19 dagen
25 - Noordkaap en het Noorderlicht - 15 dagen
30 - Grand Tour Spanje en Portugal - 19 dagen

Oktober
07 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
07 - Kroatische kust en Dubrovnik - 12 dagen
12 - Noordkaap en het Noorderlicht - 15 dagen
14 - Klassiek Spanje - 12 dagen
14 - Dresden, Praag, Budapest en Wenen - 12 dagen

Genoemde chauffeurs zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uw chauffeurs

v
+1
Jan de Waal
Jan de Waal is vaste chauffeur op de Top Class Touringcar. Hij heeft al vele gasten een onvergetelijke en gezellige reis met luxe touringcar bezorgd. Ook in 2018 zal Jan weer plaatsnemen in de Top Class en zijn enthousiasme over de diverse bestemmingen op u overbrengen. Jan kent heel Europa op zijn duimpje en neemt u graag mee van Noorwegen tot aan de Balkan.

Caroline Hortensius
Caroline is sinds 2017 een vast gezicht worden op de Top Class. Caroline heeft haar hart verpand aan Groot-Brittannië en kan niet wachten om haar passie met u te delen. Het programma dat Caroline zal rijden is haar dan ook op het lijf geschreven; van Schotland en de Hebriden tot Londen & Windsor Castle.

Peter Pastoor
In 2017 heeft Peter al een jaar op de Top Class gereden. Door heel Europa, maar bovenal in Scandinavië ligt Peter’s passie. De reis Scandinavië & de Noordkaap kent voor hem geen geheimen en vele Kras-klanten kwamen laaiend enthousiast terug van het noordelijkste puntje van Europa. Ook in 2018 neemt Peter u weer graag mee naar Scandinavië en vele andere interessante bestemmingen.

Berno Diender
Al vele jaren rijdt Berno naar vele bestemmingen binnen Europa. In 2018 zal ook hij een vast gezicht zijn op de Top Class. Berno laat u graag kennismaken met ‘La Dolce Vita’ in Italië, de cultuur in Spanje en de overweldigende natuur in Scandinavië.

Algemeen

v
Chauffeur/reisleider
Bij alle reizen is de chauffeur tevens uw reisleider. Er wordt wel in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. In enkele steden en bij enkele bezienswaardigheden is een officiële stadsgids zelfs verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Bijkomende kosten

Bijkomende kosten ter plaatse

De kosten voor de entreegelden, lokale gidsen, fooien en het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Ook bij eventuele extra, niet genoemde excursies en/of gidsen zijn de kosten exclusief.

Entreegelden (genoemde prijzen zijn groepstarieven exclusief gids of audioguide)
Kathedraal Burgos € 6
Oude Kathedraal Salamanca € 5
Universiteit Salamanca € 5
Boottocht Aviero € 10
Boottocht Porto € 12,50
Portproeverij € 12
Kabelbaan Guimarães € 4,50
Kastel São Miguel € 5
Torre de Belem € 6
Mosterio Jerónimos € 10
Giralda € 9
Plaze de Tores € 8
Cuevas del Tesoro € 5
Cathedral de Malaga € 5
Jardin de la Concepcion € 6
Fort Alcazaba € 3
Flamencoshow los Tarantos € 24
Huerta del Cura € 3

Gidskosten uitgaande van een groep van 25 deelnemers
Burgos € 6
Salamanca € 6
Porto € 9
Braga & Guimarães € 20
Coimbra € 9
Lissabon € 9
Sevilla € 8
Alhambra € 7
Valencia incl. treintje € 15
Barcelona incl. Park Guell € 21

Extra dagexcursie
Bij voldoende belangstelling regelt de chauffeur een lokale bus voor een dagexcursie naar Màlaga ca. € 20

De kosten van een gids worden hoofdelijk verdeeld over het aantal deelnemers. De exacte gidskosten zijn afhankelijk van de uiteindelijke groepsgrootte. Bij meer deelnemers zal het tarief lager zijn, bij minder deelnemers kunnen de kosten hoger uitvallen.

Fooien
Een fooi geven voor uw chauffeur is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Noot: alle genoemde bezienswaardigheden en/of gidsen vormen slechts een indicatie en zijn nadrukkelijk onder voorbehoud. Afhankelijk van bijvoorbeeld feestdagen kan het voorkomen dat niet al deze genoemde bezienswaardigheden bezocht worden. Indien de tijd het toelaat kunnen er andere bezienswaardigheden bezocht worden, waarvan de entreegelden niet in deze reisinformatie vermeld zijn. Alle genoemde prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van groepsgrootte.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Busreis Feestdagen in Spanje en Portugal
Busreis Feestdagen in Spanje en Portugal
 • Nieuw in ons aanbod!
 • Vervoer per Top Class touringcar
 • Proef de cultuur in Spanje & Portugal
 • 14 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 21-12-2018
Reisduur 14 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1199
Busreis Klassiek Spanje
Busreis Klassiek Spanje
 • 2019 is nu te boeken!
 • Vertrek 22/4, 2/9 en 14/10 per Top Class touringcar
 • Inclusief lokale gids in Madrid en Barcelona
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 03-06-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf879
Rondreis Spanje & Portugal Compleet
Rondreis Spanje & Portugal Compleet
 • Veel verschillende indrukken met een unieke route
 • Met bezoek aan Madrid, Salamanca, Porto en méér
 • Natuurtocht met fjordachtige landschappen
 • 10 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-06-2019
Reisduur 10 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf699
Rondreis Karakteristiek Andalusië
Rondreis Karakteristiek Andalusië
 • De kathedraal in Sevilla en de Mezquita in Córdoba
 • Inclusief entree Alhambra Granada
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-02-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf609