Rondreis Eilandhoppen Azoren

In 11 dagen kennismaken met de eilanden Terceira, Faial, Pico en São Miguel

Sete Cidades, São Miguel
Pico
De wijngaarden van Pico
SMiguel07s
v
Sete Cidades, São Miguel
Sete Cidades, São Miguel
Pico
De wijngaarden van Pico
SMiguel07s
8,3
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Echt een must voor natuurliefhebbers
 • Ontdek kraters, vulkanen & pittoreske dorpen
 • Bewonder vier fascinerende eilanden in één reis
 • Leuke optionele excursie: walvisspotten!
 • Inclusief Nederlandssprekende reisleiding
8.31032
"Eiland-hoppen in de Azoren voelde als een kind in een koekjeswinkel"
M DE GROOT - mei 2019
8,3
Beoordeeld door 32 reizigers van Kras
Rondreis Eilandhoppen Azoren
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Vlucht Amsterdam-Terceira en São Miguel-Amsterdam met TUI fly
Handbagage
• Twee binnenlandse vluchten met SATA (max. 20 kg ruimbagage)
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfers en rondreis per comfortabele touringcar
• Bootovertocht Faial-Pico-Faial
• 10 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 10 x ontbijt
• Nederlandssprekende reisleiding
• Lokale Engelssprekende gidsen
• Stadsbezoek Anga do Heroísmo, Horta en Ponta Delgada
• Eilandtour Terceira, Faial, Pico en São Miguel
• Bezoek aan Sete Cidades
• Bezoek aan ananas- en theeplantages
• Bezoek aan Fogo en het Furnasmeer
• Entreegelden van de beschreven excursies

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse• Fooien
• Entreegelden grotten van Algar de Carvao ca. € 6 per persoon
• Optionele excursie Walvisspotten ca. € 55 per persoon
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol
Ruimbagage
• 10 x diner: van € 219 tot € 261 per persoon (afhankelijk van vertrekdatum)

Extra informatie

• Bij een binnenlandse vlucht tussen Azoren eilanden is per persoon 1 stuks handbagage van max. 8 kg en 1 stuks ruimbagage van max. 20 kg toegestaan. Extra kosten voor overbagage zijn voor eigen rekening.

Belangrijk• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Eilandhoppen Azoren

v
Pico
Pico
+2
+1

Adembenemende natuur, rijke tradities, pittoreske vissersdorpen en aangename lenteachtige temperaturen. De vulkanische eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan is nog ongerept en een echt paradijs voor natuurliefhebbers. Tijdens deze bijzondere reis ziet u vier eilanden van de Azoren, elk met haar eigen charme. Bezoek de UNESCO stad Angra do Heroísmo op het eiland Terceira en de enorme kraters op Faial. Ontdek het hoogste punt van Portugal op Pico en geniet op het groene São Miguel van het prachtige uitzicht bij Lagoa do Fogo. En wilt u de ultieme Azoren belevenis? Ga op zeesafari en spot walvissen en dolfijnen.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Terceira
v
+2
+1
Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Terceira, waar we de rondreis over de prachtige eilanden van de Azoren beginnen. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel waar we de komende twee nachten verblijven. Te voet verkennen we (indien de vluchttijd het toelaat) Angra do Heroísmo, de hoofdstad van Terceira, waar we de prachtige architectuur, monumentale kerken en huizen met beeldige balkons bewonderen. We komen langs de belangrijke São Goncalo Convent, de Kathedraal, Public Garden en het stadhuis.
Dag 2 • Terceira
v
+6
+5
We bekijken vandaag de mooiste plekken van Terceira. Zo beginnen we met een stop in Monte Brasil, waar we een prachtig uitzicht hebben over de karakteristieke witte huizen van Angra do Heroísmo. Tussen alle witten huizen steekt de Misericórdia kerk prachtig af met haar blauw geverfde pilaren en kozijnen. Vervolgens gaan we richting het oosten van het eiland en zien we onderweg diverse kleine authentieke dorpen en genieten we van het prachtige uitzicht over Cabo da Praia. 's Middags vervolgen we onze eilandtour door het midden van Terceira, waar we stoppen bij Serra do Cume en de grotten van Algar do Carvão. Deze grotten zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting. De volgende stop is in Biscoitos, een bijzondere rotsformatie aan de noordkust. Hier brengen we een bezoek aan het Wijn Museum (indien de tijd het toelaat). Hier wordt de karakteristieke wijn van de Azoren geproduceerd en zien we de verschillende fases van de wijnproductie. Na een volle dag keren we weer via een mooie route door het binnenland terug naar ons hotel in Angra do Heroismo. Indien de tijd het toelaat wordt er onderweg een bezoek gebracht aan de kaas fabriek in Cinco Ribeiras. (Afstand ca. 52km).
Dag 3 • Faial
v
+7
+6
We rijden naar de luchthaven en vliegen naar het charmante eiland Faial. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel in Horta, waar we de komende drie nachten verblijven. Vandaag maken we een stadstour (indien de tijd van de binnenlandse vlucht het toelaat) door Horta, één van de meest levendige en mooiste steden van de Azoren. In de haven liggen kleurrijke jachten en door de stad vinden we enkele prachtige kerken en kapellen. (Afstand ca. 20 km).
Dag 4 • Pico
v
Pico
De wijngaarden van Pico
+8
Pico
+7
Vanaf Faial zien we Pico al liggen. Met een korte boottocht varen we naar dit eiland, dat haar naam dankt aan de berg Ponta de Pico. Na aankomst in São Roque, een oude havenstad, brengen we een bezoek aan het Museum of the Whaling Factory en maken we een korte wandeling naar de Sea Avenue en de natuurlijke baden. Vanaf São Roque vertrekken we naar de zuidkust naar Lajes Village. Onderweg rijden we langs de kenmerkende Pico Mountain, dat met zijn 2351 meter het hoogste punt van Portugal vormt. De Pico Mountain is afgedekt door een krater, de Pico Grande, waar de vulkaantop Pico Pequeno voor vulkanische damp zorgt. Na de lunch in Lajes (niet inbegrepen) bezoeken we het Whalers Museum, dat een uitgebreide collectie bezit van scrimshaw gemaakt van walvistanden- en botten. Via de zuidkust komen we in de wijnregio aan, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzonder labyrint van stenen trotseert het landschap. Op deze manier wordt bescherming geboden aan de druiven. In Madalena stappen we op de ferry, die ons weer terug naar Faial brengt.
Dag 5 • Faial
v
+3
+2
We rijden richting het noorden van Faial, waar we een prachtig panorama uitzicht hebben. We stoppen bij het Capelinhos Volcano Interpretive Center. De volgende stop is bij Caldeira, een enorme krater met een diameter van 2 kilometer en een diepte van 400 meter omgeven met blauwe hortensias (juli en augustus). We gaan verder naar Flamengos Valley, vol met kleuren van planten, bloemen en huisjes. Onze laatste stop is bij het uitzichtpunt van Espalamaca, waar we een adembenemend uitzicht hebben over de stad Horta. (Afstand ca. 80 km).
Dag 6 • São Miguel
v
+3
+2
Vandaag vertrekken we naar het laatste en grootste eiland van deze rondreis, São Miguel. Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld, vanwaar we vliegen naar São Miguel (het kan voorkomen dat we aan het eind van de middag naar São Miguel vliegen. Dit is afhankelijk van de vliegtijden van de binnenlandse vlucht). Na aankomst op dit groene en heuvelachtige eiland volgt de transfer naar het hotel in Ponta Delgada of Villa Franca do Campo waar we de laatste vijf nachten zullen overnachten. We maken kennis met Ponta Delgada (indien het vanwege de tijd van de binnenlandse vlucht niet mogelijk is de stadstour op dag 6 uit te voeren, wordt deze uitgevoerd op dag 10), de hoofdstad van de Azoren en de meest populaire stad van deze eilanden. We beginnen bij de pier, vanwaar we lopend naar de belangrijkste bezienswaardigheden gaan; Portas da Cidade (stadspoort), Matriz de São Sebastião en het stadhuis. Vervolgens brengen we ook een bezoek aan het fort São Brás. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Ook komt de Chapel of Our Lady of Hope aan bod. Aan het einde van deze stadstour genieten we van een panoramisch uitzicht op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus. (Afstand ca. 6 km).
Dag 7 • São Miguel
v
Sete Cidades, São Miguel
Sete Cidades, São Miguel
SMiguel07s
Sete Cidades, São Miguel
Sete Cidades, São Miguel
SMiguel07s
+1
Vanuit Ponta Delgada maken we een halve dagtocht naar de bergen van Sete Cidades. De tocht gaat langs de zuid-west kust die omgeven is door groene weilanden vol met grazende koeien. We stoppen bij het uitzichtpunt van Vista do Rei, waar we een adembenemend uitzicht hebben over de blauwe en groene meren van Sete Cidades. Deze meren zijn gelegen in een enorme krater, die in de loop der eeuwen volgestroomd is met water. Onderweg terug naar Ponta Delgada stoppen we nog bij de unieke ananasplantage. Dit is de enige ananasplantage van Europa. 's Middags heeft u vrije tijd. (Afstand ca. 54 km).
Dag 8 • São Miguel
v
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we richting Lago do Fogo, vanwaar we naar Barrosa Mountain rijden. Hier genieten we van het uitzicht van een prachtig rustgevend meer en het omgeven landschap. Als we allemaal een paar mooie foto’s geschoten hebben gaan we door naar Ribeira Grande. Hier heeft u de mogelijkheid de barokke architectuur van de 17e en 18e eeuw te bewonderen. Onze weg vervolgt langs de noordkust naar het Furnasmeer. Aan de rand van dit meer zien we diverse borrelende en somende bronnen. Indrukwekkend! Restaurants uit de omgeving hebben hier hun pannen in de grond gezet, zodat het eten goed wordt klaargestoomd. Bestelt u deze lokale stoofpot als lunch? ´s Middags bezoeken we Park Terra Nostra, één van de mooiste tuinen ter wereld met een grote variatie aan bomen, struiken en bloemen. Voordat we Furnas verlaten, maken we nog een stop bij de Hot Springs. Via een prachtige weg rijden we terug naar ons hotel. (Afstand ca. 100 km).
Dag 9 • São Miguel
v
+2
+1
We rijden naar de noordkust van het eiland, waar we stoppen bij Salto do Cavalo. Hiervandaan hebben we een adembenemend uitzicht over het hele eiland en Ribeira dos Caldeirõs, bekend om zijn waterval en molens. Ook brengen we een bezoek aan de theeplantages van Gorreana. We rijden verden naar Povoação. Deze stad is gelegen in het uiterste zuidoosten van het eiland en is de stad waar de Portugese zeevaarders als eerst aankwamen. De naam die de stad kreeg was Povoação, wat nederzetting betekent. Deze naam heeft de stad gekregen omdat het de eerste nederzetting op dit eiland was. Vervolgens rijden we terug naar Ponta Delgada en stoppen we bij Vila Franca do Campo, de voormalige hoofdstad van het eiland. De omgeving is prachtig: witte huisjes, kerkjes en de opvallende rijke huizen, bekend om de pottenbakkerijen. (Afstand ca. 120 km).
Dag 10 • Vrije dag op São Miguel - walvisspotten (optioneel)
v
+1
U kunt vandaag heerlijk ontspannen in Ponta Delgada of trekt u er nog een keertje op uit? Een must-do tijdens uw vakantie op de Azoren is walvisspotten. Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan een halve dag excursie walvis –en dolfijnspotten. De Azoren wordt door velen gezien als één van de beste plekken om walvissen te spotten. De zee heeft waarschijnlijk Europa’s grootste diversiteit, vooral wat betreft walvissen en dolfijnen. Tijdens deze excursie kunt u bijvoorbeeld de Atlantische vlekdolfijn, de butskop dolfijn, de grijze dolfijn en gestreepte dolfijn zien, en dit is slechts een selectie uit de ongeveer 12 walvis, - en dolfijnsoorten die u kunt spotten. Tijdens de excursie maken ze vaak gebruik van de stroming rond de boot. Ze zwemmen en springen met de golven van de boot mee, zodat het veel minder moeite kost om zich te verplaatsen. Dit levert natuurlijk prachtige plaatjes op, zeker met één van de groene eilanden op de achtergrond. Alhoewel de kans groot is dat u deze diersoorten gaat zien, blijft het natuurlijk altijd een verrassing! Het blijven immers wilde dieren. Bent u opzoek naar meer spanning? Boek dan ter plaatse het off-road jeeptour avontuur om Monte Escuro te ontdekken. Trekt u liever uw wandelschoenen aan? Dan is de 'Rota da água' wandeling een echte must. Deze bijzondere tocht neemt u mee naar de welbekende waterroute.
Dag 11 • Ponta Delgada-Amsterdam
Na een prachtige reis door de Azoren, rijden we naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiding
Onze reisleiders

Onze reizigers vertellen vaak hoe blij ze waren met de reisleiding op hun reis. Dat horen we natuurlijk graag en we kiezen onze reisleiders en chauffeurs dan ook zorgvuldig. Ze hebben stuk voor stuk veel reiservaring en vakkennis en spreken allemaal Nederlands. Op sommige reizen gaat er ook een lokale Engelssprekende gids mee.

Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisleider vertelt u álles over uw bestemming en de bezienswaardigheden die u bezoekt. En ze zorgen er natuurlijk voor dat uw reis zo soepel mogelijk verloopt. Onze reisleiders staan u bij met raad en daad én ze hebben vaak handige tips... Welke kleding kun je het beste dragen voor deze excursie? Waar zitten de leukste restaurants? Hoe zeg je 'Bedankt!' in de taal van dit land?

Even voorstellen
We hebben heel veel bestemmingen en dus ook heel veel reisleiders. Sommigen gaan regelmatig mee op dezelfde reis en anderen wisselen meer af. Welke reisleider op wélke reis meegaat weten we pas kort van tevoren en is daarom altijd onder voorbehoud. Hieronder maakt u alvast kennis met een of meer reisleiders (we hebben er natuurlijk nog veel meer!).

Reisleider Edith Lindenburg

"Reizen is het mooiste wat je in je leven kunt doen en geeft de meest waardevolle herinneringen!"

v
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
Reisleider Edith Lindenburg
+3
Reisleider Edith Lindenburg
+2

'Onderweg zijn' loopt als een rode draad door mijn leven, mijn eerste opleiding was de Hogere zeevaartschool in Amsterdam, afdeling Navigatie. Na mijn baan als Stuurman op de Grote Handelsvaart heb ik in vele andere richtingen gewerkt. Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Open Universiteit en ben uiteindelijk beland in het reisleidersvak. Al tien jaar doe ik dit met heel veel plezier. De landen die ik als reisleidster heb bezocht zijn: Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië, China, Noorwegen, IJsland, Bulgarije, Portugal (de Azoren en Madeira) en Italië. zoals je al ziet op de foto's zijn mijn hobby's zang en flamencodans.

Wie is Edith?
Wie is Edith?Open alle items
Welke landen heb je met Kras bezocht?
Voor Kras heb ik Noorwegen, IJsland en de Azoren bezocht.
Wat is het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik dat elke dag anders is, elke groep is anders en dat maakt mijn werk na 10 jaar nog steeds elke dag spannend.
Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?
Op een vrije dag tijdens een reis ga ik het liefst wandelend onbekende paden ontdekken.
Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?
De waanzinnig mooie natuur van de Australische Kimberley regio is de herinnering die mij het meest is bijgebleven. Mijn mooiste souvenir zijn herinneringen aan prachtige natuur.

Wat gaat altijd mee in je koffer?
Op reis gaat altijd mijn kompas mee.
Waar wil je beslist nog een keer naar toe?
Graag zou ik nog eens naar de Kimberley regio in Australië teruggaan. En ooit zou ik nog eens naar Japan willen gaan.

Ervaringen van reizigers
Ervaringen van reizigers

Azoren een reis waar je wordt herboren!
De Azoren reis was een prachtige natuurlijke en rustige vakantie. Waar hebben kunnen genieten van al wat ons geboden werd. Goede uitleg en prettige reisleidster Edith wist iedereen te boeien met haar verhalen.

M. van Zuijlen - Rondreis Eilandhoppen azoren (september 2016)

Mooie natuurreis, goede hotels
Veel gezien, maar vooral ook interessante informatie gekregen van zeer goede reisbegeleidster Edith. Rustige, goed gehumeurde en correct rijdende busschauffer.

C. Verheul - Rondreis Noorwegen puur natuur (augustus 2016)

Fantastische reis naar IJsland
IJsland was indrukwekkend mooi en dankzij Edith, onze excellente reisleidster en het zonnige weer, hebben we genoten van imposante gletsjers, machtige watervallen, vogels, walvissen, de prachtige natuur en vergezichten.

Marian - Rondreis IJsland Puur Compleet (mei 2016)

Reisleider Paul Ravensbergen

'Het is heerlijk om opgedane ervaring en kennis te delen met onze gasten. Vertellen over allerlei verschillende aspecten van een land, welk land dan ook, doe ik graag en geeft me veel energie.'

v
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen
Reisleider Paul Ravensbergen

Reizen is voor reisleider Paul Ravensbergen het mooiste dat er is. Van jongs af aan was hij altijd al bezig met het ontdekken van nieuwe werelden, of het nu lopend, liftend of fietsend was. Later kwamen de verre bestemmingen. De nieuwsgierigheid van Paul naar nieuwe culturen en gewoontes is nog steeds niet gestild. Tijdens zijn studie Scandinavistiek en Nieuwgrieks kwam Paul in de reiswereld terecht, maar het plezier dat hij heeft in zijn werk neemt nog steeds toe.

Wie is Paul?
Wie is Paul?Open alle items
Welke landen heb je met Kras bezocht?
Met Kras heb ik Griekenland, Noorwegen, IJsland, de Balkan, Dubai, Oman, India en Nepal bezocht. Daarnaast ben ik ook begeleider tijdens fiets- en langlaufreizen.

Wat is het leukste aan je werk?
Vertellen over de landen die worden bezocht en het vooruitdenken zodat eventuele problemen in de kiem worden gesmoord. Daarnaast vind ik het erg leuk om een steentje bij te dragen aan het creëren van een leuke groepssfeer.
Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?
Verder gaan met ontdekken wat nog niet ontdekt is; zo wordt je kennis steeds uitgebreider. En als ik de bestemming goed ken, lees ik graag een boek, luister ik muziek of ga ik een stuk wandelen of fietsen.
Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?
Op een avond kwamen we met een aantal gasten terug bij het hotel, dat toen gesloten bleek te zijn. We hebben toen een tengere vrouw door het toiletraampje geholpen, zodat zij de voordeur voor ons open kon doen.
Wat is je mooiste souvenir?
Een handgemaakt hobbelpaard uit Nepal voor mijn dochter. Wat een gesleep was dat! Maar het was de moeite waard, het hobbelpaard staat nog steeds als pronkstuk in haar kamer.
Wat gaat altijd mee in je koffer?
Misschien wel de meest belangrijke uitvinding voor een reisleider: mijn Ipad mini. Daarnaast neem ik ook altijd een goed boek en oordoppen mee.
Waar wil je beslist nog een keer naar toe?
Ik zou heel graag naar Oezbekistan en Ethiopië willen.
Als laatste mijn gouden tip voor reizigers!
Ga onbevangen op reis, realiseer je dat je in een andere wereld bent, wees flexibel en vooral nieuwsgierig!


Ervaringen van reizigers
Ervaringen van reizigers

Informatieve reis
Door de inbreng van de uitstekende reisleider Paul Ravensbergen is dit een reis geworden waarin alles op een ontspannende manier verliep en geen vraag onbeantwoord bleef. Chapeau!
Jaap – Rondreis In de voetsporen van de oude Ottomanen (september 2015)

Aangenaam verrast
Het was een mooie reis, hele gezellige groep en een perfecte Nederlandse reisleider (Paul). Bewonderingswaardig hoe hij zich had voorbereid en ingelezen, we hadden er geen idee van dat dit zijn eerste keer VAE en Oman was! Prachtige landen, interessante contrasten. Het programma was interessant maar werd soms te snel afgewerkt, je had soms onvoldoende tijd en dat was jammer.
Sylvia – Rondreis Dubai & Oman (maart 2016)

Geweldige reis, super mooie omgeving
Een georganiseerde reis wordt gemaakt of te niet gedaan door de reisleider. Deze reis was van het begin tot het einde goed ingevuld door Paul onze reisleider en niets was hem te veel. Petje af!
L. Tobben – Rondreis Kroatië, Istrië & Dalmatische kust (mei 2014)

Vlucht
TUI fly
v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items
Bagage
Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen.
Uitzondering : voor een vlucht naar Paramaribo is t/m 31-10-2019 handbagage met afmetingen van maximaal 50x40x25 cm toegestaan. Daarna gelden de maximale afmetingen 55x40x20 cm ook voor deze vlucht.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kunt u direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar ziet u ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.

Tip: Boek uw ruimbagage van tevoren. De tarieven die u op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer u vooraf boekt.
Stoelkeuze
Is reserveren nodig?
Wilt u bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan uw favoriete plek tegen betaling. U kunt uw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kunt u tot 74 uur voor vertrek uw stoel reserveren. U kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveert u geen stoel, dan krijgt u er automatisch een toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. U kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van uw stoel gaat u naar de website van TUI fly via onderstaande button, en logt u in met uw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven aan een van onze medewerkers.

Zitcomfort en service
Zitcomfort en service TUI fly

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van uw reis kunt u uw gewenste serviceconcept selecteren en u ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heeft u al geboekt en wilt u alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken
Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en u mag zelf kiezen hoe u wilt inchecken. Uiteraard bent u op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar u kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als u gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht u eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer u (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van uw stoel kunt u namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kunt u online incheken op de site van TUI (Kras heeft hier geen invloed op). U gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van Kras.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als u online heeft ingecheckt, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U kunt uw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets, die u van ons heeft ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om u vooraf een instapkaart te sturen. U ontvangt in dat geval een bevestiging van uw online check-in. Deze bevestiging kunt u op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.
Eten en Drinken
Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestelt u tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kunt u van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volgt u een dieet of wilt u een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven
Mobiliteitsbeperking
Reist u met een rolstoel of heeft u andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt u verder.

Meer informatie
Vliegen met de Dreamliner
v
TUI fly dreamliner
De Dreamliner Boeing 787 is een revolutionair nieuw en ultramodern toestel dat lichter, stiller, zuiniger, sneller en comfortabeler is. Kras vliegt vijf keer per week met de Dreamliner van TUI fly. Meer informatie over de Dreamliner Boeing 787.


Bestemmingen met de Dreamliner:
 • Antillen: Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten
 • Verenigde Staten: Miami, Orlando en Baltimore
 • Midden-Amerika: Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, Cuba
 • Japan: Tokyo

Afhankelijk van het seizoen worden er ook andere type vliegtuigen ingezet. Het is incidenteel mogelijk dat uw vlucht met een ander type toestel wordt uitgevoerd.

Partners van TUI fly
TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij uw vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij uw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kunt u lezen op de website van TUI.
Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Azoris Angra Garden - Plaza Hotel *** - Angra do Heroismo
v
+21
+20

Het comfortabele Hotel Angra Garden ligt in het hart van het oude centrum van Angra do Heroísmo op ca. 300 m en 5 min. loopafstand van het strand. Het hotel ligt aan een gezellig plein met terrasjes. Aan de achterzijde van het hotel ligt de prachtige botanische tuin van Angra. In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants en winkels. De haven met bars ligt op ca. 10 min. loopafstand. Het hotel beschikt over een receptie, ruime lobby, 2 liften, bar, restaurant, gratis wifi, binnenzwembad, tuin en dakterras met zitjes. Vanaf dit terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de zee. De kamer is voorzien van televisie, telefoon, airconditioning en gratis wifi. Badkamer met bad, toilet en föhn.

Hotel Cruzeiro **** - Angra do Herísmo

Midden in het centrum van Angra do Heroísmo ligt het vernieuwde hotel Cruzeiro. De kamers zijn sfeervol ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Het historische centrum en de haven zijn op loopafstand. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, gratis wifi, restaurant, bar, en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, minibar (tegen betaling) en koffie- & theefaciliteiten. Een eigen badkamer met douche, toilet en föhn.

Hotel Terceira Mar **** - Angra do Heroismo
v
+12
+11

Het fraaie 4-sterren hotel ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op de baai van Fanal. Op ca. 500 meter afstand vindt u het centrum van Angra do Heroismo. Het hotel beschikt over een receptie, 2 liften, gratis wifi bij de receptie, restaurant, bar, binnen- en buitenzwembad en een spa. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning, televisie, telefoon, minibar (tegen betaling) en een kluisje. De badkamer beschikt over een bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Horta **** - Horta
v
+6
+5

Hotel Horta ligt in Horta, op ca. 300 m van het centrum en biedt uitzicht over de stad en het eiland Pico. Op ca. 1 km vindt u het strand. Het hotel beschikt over receptie met lounge, 2 liften, bar, restaurant en een parkeerplaats. Er is tuin met buitenzwembad, poolbar, ligstoelen, handdoekenservice en het hotel beschikt over wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluisje (ca. €1,50 per dag) en telefoon. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn. Balkon met zeezicht.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Avenida *** - Ponta Delgada
v
+3
+2

Het frisse en moderne hotel Avenida heeft een ideale locatie middenin het centrum van Ponta Delgada. Struin langs de winkeltjes en terrasjes op de boulevard of loop naar de haven van Ponta Delgada. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, ontbijtruimte, bar, leesruimte en beatysalon. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning, telefoon, televisie en kluisje. De badkamer beschikt over een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Camões **** - Ponta Delgada
v
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
Camoes
+2
Camoes
+1

Het hotel is gelegen op een perfecte locatie in het historische centrum van Ponta Delgada. Op ca. 4 minuten lopen vindt u het strand en op 100 meter afstand is de boulevard gelegen waar verschillende visrestaurants gevestigd zijn. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, bar en binnenpatio. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, kluisje, televisie, telefoon en minibar. De badkamer is voorzien van een bad/douche en toilet.

The Lince **** - Ponta Delgada
v
+7
+6

The Lince is aan de rand van het centrum van Ponta Delgada gelegen, op ca. 1 km afstand van de zee, boulevard en haven gelegen. Het oude centrum van Ponta Delgada ligt op slechts ca. 10 minuten lopen. Vanuit het hotel geniet u van een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over een receptie met lounge, gratis wifi, restaurant, ontbijtruimte, 2 bars, terras en spa. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, gratis wifi, televisie, minibar (betaald) en kluisje. De badkamer beschikt over een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Marina *** - Vila Franca do Campo
v
+14
+13

Het hotel is gelegen aan de zuidkust van São Miguel in Vila Franca do Campo. Op ca. 1 minuut lopen vindt u het strand en op ca. 20 minuten rijden is Ponta Delgada gelegen. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi in openbare ruimtes, lift, restaurant, buitenzwembad en terras met een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, telefoon en badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Ponta Delgada

Ponta Delgada is de hoofdstad van São Miguel. U kunt er leuk dolen over de keienstraatjes, langs witte herenhuizen en kerken en over schaduwrijke pleinen met mooie oude platanen. Interessant zijn onder meer het São Bras fort, de haven en de gezellige boulevard. Hier speelt zich het leven van de Azoriaan af.

Azoren
v
Azoren.SaoMiguels
Azorens
Azoren.SaoMiguels
+8
+7

De Azoren, een eilandengroep behorende bij Portugal, bestaat uit 9 eilanden die midden in de Atlantische Oceaan gelegen zijn, op zo’n 1300 km van het Portugese vasteland. De eilanden, die verspreid liggen over 650 kilometer, zijn met name geschikte vakantiebestemmingen voor mensen die houden van natuur, vredige rust en rijke tradities. Maakt u graag eindeloze wandeltochten en kijkt u graag rond in authentieke dorpen en pittoreske havenstadjes... laat u zich dan eens aangenaam verrassen door de Azoren, nog niet overspoeld door toeristen!

De eilanden, een stukje geschiedenis
De Azoren, dat zijn Santa María, São Miguel (het hoofdeiland), Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial, Flores en Corvo. Het eerste eiland (Santa Maria) werd in 1427 ontdekt door de Portugezen. Zij vernoemden de eilandengroep naar de buizerds, die zij aanzagen voor haviken (in het Portugees ‘açores’).

Vulkanisch landschap
Vanwege de overwegend vulkanische oorsprong van de eilanden typeren de Azoren zich door een boeiend maanlandschap. Basalt, zwavel- en modderbronnen, vulkaanpieken, caldeiras (vulkaankraters, waar zich vaak groenblauwe meren in gevormd hebben) en vruchtbare gronden (het gematigde klimaat zet het vulkanische steen om in bruikbare landbouwgrond) bepalen voornamelijk het beeld.

Er is heel veel te doen op de Azoren, zoals:
Wandelen (alle niveaus) • golfen • vogelspotten (beste maanden: maart, oktober en november) • walvisspotten (mei tot eind september) • sportvissen • duiken (op alle eilanden zijn duikscholen, beste duikmaanden: april tot oktober) • surfen • kanoën • canyoing • wellness (thermale baden) • winkelen.

Algemeen
Officiële naam: Azoren
Oppervlakte: 2247 km²
Ligging: Portugese archipel in de Atlantische oceaan
Hoofdstad: Ponta Delgada
Inwoners: 250.000
Taal: Portugees
Staatsvorm: Autonome regio binnen
Republiek Portugal
Valuta: Euro
Tijdverschil: -2 uur

Grensdocumenten/visum
Voor de Azoren heeft u een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig, die nog minimaal 3 maanden na aankomst geldig dient te zijn. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij u aan voor de benodigde grensdocumenten navraag te doen bij de ambassade.

Bevolking/cultuur
Op de Azoren wonen ongeveer 250.000 mensen. Het merendeel (170.000 mensen) woont op het eiland São Miguel, op het eiland Corvo wonen maar 270 mensen. De eerste bewoners kwamen uit de Algarve (Portugal), ook Bretons en Vlamingen vestigden zich op de eilanden. 95% van de bevolking is rooms-katholiek.

Klimaat
De Azoren hebben een maritiem klimaat met milde temperaturen variërend van 16°C in de winter tot een comfortabele 26°C in de zomer. De zee wordt verwarmd door de warme golfstroom die de eilanden passeert, waardoor de watertemperatuur varieert van 14ºC tot 22ºC. Gemiddeld zijn er ongeveer drie tot vier zonuren per dag in de winter en zeven tot acht uur in de zomer. Regen kan gedurende het hele jaar vallen, maar valt meer en vaker in de winter. Een kenmerk van de Azoren is de grote verscheidenheid van weersomstandigheden binnen een korte periode. Een bekend Azoreaans gezegde daarop is als volgt: 'Vier jaargetijden op één dag'. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl

Eten en drinken
Elk eiland van de Azoren heeft zijn eigen specialiteiten. Wel ziet u op alle eilanden lokale visserij terug die garant staan voor vers gevangen vis, op allerlei manieren bereid. Sommige soorten zijn inheems zoals ‘craca’ barnacle of ‘cavaco’, een bijzonder lekkere zeekreeft. Ook zijn er heerlijke vleesgerechten zoals ‘Terceira biefstuk’ en het populaire ‘Cozido das Furnas’ : een traditionele vleesschotel uit de Azoren die onder de grond in de thermische hitte van Furnas wordt gekookt (São Miguel). Ook het traditionele gerecht met jam/saus en worst is een aanrader. Ook kennen de Azoren veel lokale, witte en rode, wijnen. Als dessert kunt u de lokale ananas proberen of een van de andere zoete vruchten die op de Azoren worden gekweekt. Bekende desserts zijn de ‘massasovada’ (soort gebakje) en de ‘queijada’ (cake uit Graciosa). Er is tevens een aantal uitstekende kazen in de Azoren. De bekendste kaas is die uit São Jorge.

Geldzaken
De munteenheid op de Azoren is de euro. U kunt met uw bankpas geld opnemen uit een pinautomaat (‘caixa electrónica’/‘automática’). Ook kunt u steeds vaker met creditcard betalen. Over het algemeen is de fooi bij de rekening van het hotel of restaurant inbegrepen. Als u tevreden bent over de service kunt u uiteraard een fooi geven.

Lokaal prijsniveau
- indicatieprijs lunch € 6, diner € 15 tot € 20
- indicatieprijs kop koffie € 0,80, glas fris € 1, glas bier € 1 tot € 1 ,50, glas wijn € 1

Faial
v
Faial9 copys
ponta delgada2 copyS
Faial05-s
Faial03s
Faial9 copys
ponta delgada2 copyS
+2
Faial05-s
+1

Het cosmopolitische eiland Faial is een geliefde aanleghaven voor (trans)atlantische zeezeilers. Ontdek de hoofdstad Horta (de Hortensia, de nationale bloem, dankt haar naam aan deze plaats!) met mooie art deco en art niveau architectuur en wandel hier zeker ook even door de levendige zeiljachthaven, waar op de kademuur talloze kleurrijke geschilderde ‘visitekaartjes’ van de schippers te zien zijn. U kunt ook met de ferryboten naar de buur­eilanden Pico of São Jorge, lekker poedelen in één van de thermale baden (bijvoorbeeld bij Varadoura) of wandelen over de groene kraterwand van de Caldeira do Cabeço Gordo. Van april tot oktober kunt u bovendien walviskijken (er zijn op Faial diverse tours te boeken).

Pico
v
De wijngaarden van Pico
De wijngaarden van Pico
Pico
Pico
De wijngaarden van Pico
De wijngaarden van Pico
Pico
Pico
+3
+2

Het eiland Pico, buureiland van Faial, wordt gedomineerd door de hoogste berg van Portugal, de Ponta do Pico vulkaan (2.300 m). Het eiland staat verder bekend om zijn vele mooie wijngaarden (door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed) waar in september geoogst wordt waarna de Verdelho wijn geproduceerd wordt, spectaculaire kusten en leuke plaatsjes, waaronder het havenstadje Madalena. Echt een nog onontdekte parel in de Atlantische Oceaan.

São Miguel
v
s miguel 4 copy.S
Azoren.SM.PontaFerrarias
Portugal.Azoren.SaoMiguels
Theeplantage Cha Porto Formoso
s miguel 4 copy.S
+7
+6

São Miguel, ook wel aangeduid als het groene eiland, is het grootste (ca. 65 km lang en 10 tot 16 km breed) en het voornaamste eiland van de Azoren. Het eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, zeevissers, watersporters en mensen die eens wat anders willen dan een weekje strand. São Miguel is rijk aan thermale bronnen, steile kusten, pittoreske dorpjes, theeplantages, hagen van kleurrijke hortensiabloemen (genoemd naar Horta, de hoofdstad van het eiland Faial!), indrukwekkende vulkanische landschappen en een klein aantal lavastrandjes. In de hoofdstad Ponte Delgada kunt u heerlijk dolen over de keienstraatjes, langs de karakteristieke witte huizen en kerken en over de schaduwrijke pleinen. Het eiland is bij uitstek geschikt voor heerlijke wandelingen in de kleurrijke natuur. São Miguel wordt in de volksmond niet voor niets ‘het groene eiland‘ genoemd. ’s Avonds kunt u genieten van de overheerlijke lokale keuken. Kortom, het is nu de hoogste tijd om kennis te maken met dit mooie en nog ongerepte Portugese pareltje met vulkanen, kratermeren, geisers, woeste oceaangolven, ruige kliffen, warme bronnen en karakteristieke dorpjes. U gaat ongetwijfeld een geweldige vakantie beleven als u kiest voor het bijzondere en veelzijdige Azoren-eiland São Miguel!

<code><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1zlt39deYKo?amp;rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></code>

Terceira
v
Terceira 1 copys
Terceira 4 copys
Kleur op Terceira
Terceira 1 copys
Terceira 4 copys
+8
+7

Terceira is het meest dichtbevolkte eiland van de Azoren, maar herbergt net als de andere eilanden een indrukwekkende natuurpracht, met groene landschappen, bergen en verrassende baaien. Interessant is onder meer de vulkaankrater Caldeira de Cuilherme Moniz, met een omtrek van maar liefst 15 km. Ook de historische hoofdstad van Terceira, Angra do Heroísmo (oftewel: baai van helden), opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, is een wandeling zeer zeker waard. Het is de oudste hoofdstad van de Azoreneilanden. Andere tips zijn de Estrada das Doze Ribeiras (de Weg van Twaalf Rivieren - een prachtige pasroute met onvergetelijke panorama’s), de krater van Caldeira de Santa Bárbara, de charmante badplaats Praia da Vitória en de grot Algar do Carvão. Terceira is bovendien een feesteiland, er zijn van mei tot oktober vele folkloristische festivals. Leuk om bij te wonen. Terceira is echt een eiland voor natuurliefhebbers, cultuurzoekers en wandelaars.

Portugal
v
Kust van Ericeira
Kerk in Ericeira
Portugal_Fatima_28501444s
+5
+4

In Portugal kunt u genieten van verse sardientjes in oude vissersplaatsjes, lange stranden, intieme baaien, portwijn, fadomuziek en bijzondere steden als Lissabon en Porto! Op het Portugese eiland Madeira zorgt een mild klimaat voor een uitbundige, weelderige natuur met de mooiste bloemen en planten. De eilandengroep Azoren, ook behorende tot Portugal, is met name geschikt voor mensen die houden van natuur, vredige rust en rijke tradities. Eindeloos wandelen, slenteren door authentieke dorpen en pittoreske havenstadjes... laat u aangenaam verrassen door de Azoren, een eilandengroep dat nog niet overspoeld is door toeristen! Met enkele zinnen doen we deze drie bestemmingen, met elk hun eigen charmes, trekpleisters, tradities, historie en keuken, natuurlijk enorm tekort! Dus… ontrafel zélf de talloze geheimen van Portugal, de ‘Parel van de Atlantische Oceaan’ Madeira of de Azoren!

De legende van de Portugese haan
De bekendste legende van Portugal is zonder twijfel die van de haan, oftewel ‘o galo’, van Barcelos. Een van de talloze verhalen die hierover de ronde doen, gaat als volgt: ’Een pelgrim, op doorreis naar Santiago de Compostela, komt aan in het stadje Barcelos, waar hij ten onrechte beschuldigd wordt van diefstal. Ondanks zijn pogingen om de rechter, die op dat moment peuzelt aan een gebraden haan, te overtuigen van zijn onschuld, wordt hij tóch ter dood veroordeeld. De pelgrim voorspelt na dit vonnis dat de haan op het bord van de rechter drie maal zal kraaien als bewijs van zijn onschuld. Dit gebeurt inderdaad, net voordat men de pelgrim wil ophangen. De man wordt vrijgelaten.’ De haan staat voor onvoorstelbaar geluk, integriteit, eer en vertrouwen en is hét het nationale symbool van Portugal. U zult zeker de laatste niet zijn die een veelkleurig haantje als souvenir mee naar huis neemt!

Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen