In het noorden van het ‘Bloemeneiland’ Madeira ligt het karakteristieke dorp São Vicente. De kustplaats is perfect om tot rust te komen: het historisch centrum is namelijk gesloten voor verkeer. Oude tijden herleven hier dankzij de Igreja Matriz-kerk. Of ontdek tijdens een vakantie São Vicente de omliggende natuur. De lavakanalen ‘Grutas de São Vicente’ en de groene São Vicente-vallei zorgen tijdens de reis voor fraaie plaatjes.

Reis door de historie in São Vicente

Tijdens een vakantie São Vincente ontdekt u deze Portugese reisbestemming die in een van de mooiste valleien van Madeira ligt. Ook al is het een kustplaats, door de prachtige natuur en het heuvelachtige landschap krijgt u de indruk dat u zich in een bergdorp bevindt. São Vincente dankt zijn naam aan Sint Vincent van Zaragoza, die aan de zee verschenen zou zijn. Een kleine symbolische kapel bij de Atlantische Oceaan herinnert de bezoeker nog aan deze gebeurtenis. De 17e-eeuwse kerk in het stadcentrum, Igreja Matriz, is ook geheel gewijd aan deze heilige. In een van de plafondschilderingen zegent hij zelfs de stad. Het 4 sterren hotel van Kras ligt overigens op slechts 6 minuten rijden van São Vincente, nabij de groene São Vicente-vallei. Met de huurauto, die is inbegrepen bij diverse reizen, kunt u de charmante plaats dus eenvoudig bezoeken.

Excursie naar de lavagrotten van São Vicente

Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie São Vicente zijn de Grutas de São Vicente. Het grottenstelsel is meer dan 890.000 jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. De grotten bevatten vele lavatunnels, waar u nog steeds de lavaresten kunt vinden. Samen met een gespecialiseerde gids volgt u een ondergrondse route van 700 meter en geniet u van de stalactieten en blinkende poelen. Na een excursie door het grottenstelsel kunt u het Centro do Vulcanisme, het vulkanisch centrum, bezoeken. Hier ontdekt u alles over de geologische evolutie van de grotten en de invloed van de vulkaanuitbarstingen op Madeira. Wilt u het eiland verder verkennen? Stap in de huurauto en geniet van de natuur met de mooiste orchideeën, hortensia’s en laurierbossen. Tijdens een vakantie op Madeira vindt u een perfecte combinatie van natuur, cultuur en ontspanning!

Verfijn uw keuze
1 vakantie São Vicente
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.