In de Portugese stad Sintra komen sprookjes tot leven. Kleurrijke paleizen en feeërieke bossen vormen samen de adembenemende plaatjes in deze historische stad. Vooral het rood/geel/oranje gekleurde Palácio da Pena is bijzonder te noemen. De felle kleuren en verschillende bouwstijlen steken opvallend af tegen de groene bossen van het Parque Natural de Sintra-Cascais. Hier maakt u tijdens een vakantie Sintra onvergetelijke wandeltochten.

Sprookjesstad Sintra

In Sintra stapt u letterlijk een sprookjesboek binnen vol kleurrijke paleizen en romantische bossen. Deze stad op steenworp afstand van Lissabon was vroeger het zomerverblijf van de Portugese koningen. Vooral het Palácio da Pena zal meteen in het oog springen tijdens een vakantie Sintra. Verschillende bouwstijlen en allerlei kleuren wisselen elkaar af in dit paleis. Volgens sommigen kitsch, anderen vinden het kunst. Opvallend is het rood, geel en oranje gekleurde paleis in ieder geval wel. Een stuk minder opvallend, maar minstens net zo bijzonder is het Palácio de Quinta da Regaleira. Gotische versieringen, torentjes, kantelen en de bijzondere stenen die verband houden met de vrijmetselarij zorgen voor een sprookjesachtig uiterlijk.

De feeërieke sfeer in de bossen van Sintra

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie Sintra. De paleizen van deze stad in Portugal worden omringd door de feeërieke bossen van het Parque Natural de Sintra-Cascais. Zonnestralen die tussen de bomen door pieken, een laagje dauw en totale stilte zorgen voor een magische sfeer. Wandel zeker eens naar Hobbit's Castle en ontdek dit met mos bedekte 'mini-kasteel' lange een vijver. Of neem een kijkje in de Masonic Initiation Well waar u in kunt afdalen langs de met mos begroeide stenen en boogconstructies. Een unieke ervaring. Uitkijken over Sintra doet u bij het Kasteel dos Mouros op de top van de Serra. Het panoramische uitzicht op het kleurrijke geheel is onvergetelijk. Bekijk snel de voordelige vakanties van Kras!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Sintra
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
216 beoordelingen Vakantie Portugal Sintra door reizigers van Kras