Mede dankzij de Orde van de Tempeliers, die hier eens gevestigd was, komt u tijdens een vakantie in Tomar ogen tekort. Bewonder het rijkelijk versierde klooster van de Tempeliers, een prachtig voorbeeld van de Manuelstijl. En de juist eenvoudige Igreja de Santa Maria do Olival. Maar ook andere bezienswaardigheden, zoals het bijzondere Museu dos Fosforos, zijn tijdens een vakantie in Tomar zeker een bezoek waard.

De ridders van Tomar

Centraal gelegen in Portugal, liggen de imposante en unieke bezienswaardigheden van de stad Tomar. In Tomar was namelijk eens de Orde van de Tempeliers gevestigd, en van deze geschiedenis vindt u tijdens een vakantie in Tomar nog altijd vele sporen terug. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het klooster van de Tempeliers, het Convento de Cristo, gelegen binnen de muren van het Kasteel van Tomar. Dit 12e eeuwse klooster werd in Manuelstijl gebouwd door de Tempeliers en is rijkelijk versierd met spiralen, beelden en schilderingen. Om ook het beroemde uitbundig gedecoreerde venster Janela do Capítulo niet te vergeten. Niet voor niets is dit klooster UNESCO werelderfgoed. Niet ver van het klooster, aan de andere kant van de rivier Nabão, ligt een ander Tempeliersbouwwerk dat u tijdens een vakantie in Portugal niet kunt overslaan: de Igreja de Santa Maria do Olival. Deze vrij eenvoudige kerk werd in de 12e eeuw gebouwd als begraafplaats voor de Tempeliers en beschikt over een indrukwekkend roosvenster.

Joodse historie en musea

Behalve de door de Tempeliers gebouwde bezienswaardigheden valt er tijdens een vakantie in Tomar nog veel meer te bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Synagoge van Tomar: een van de best bewaard gebleven middeleeuwse synagoges van Portugal. Hier bevindt zich tegenwoordig het Museu Luso-Hebraico de Abraão Zacuto, waar u tijdens een vakantie in Portugal onder andere oude joodse boeken en gravures kunt bezichtigen. Voor een museum met een wel hele bijzondere collectie, neemt u tijdens een stedentrip Tomar een kijkje in het Museu dos Fosforos. Hier vindt u een van de grootste en kleurrijkste verzamelingen luciferdoosjes ter wereld!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Tomar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
201 beoordelingen Vakantie Portugal Tomar door reizigers van Kras