Tijdens een vakantie in het Portugese Vila Nova de Gaia is het zicht vanaf het uitzichtpunt bij het Mosteiro da Serra do Pilar betoverend. U ziet de brede rivier Douro, die hier vlakbij uitmondt in de Atlantische Oceaan. En de zes bruggen naar Porto, de beroemde stad aan de overkant van de rivier. In Porto hangt de was nog altijd vrolijk wapperend aan de gietijzeren balkons in de oude wijk Ribeira. Dit is dé plek voor een glas Port tijdens een dagtrip Porto.

Gaia: cultuur aan de oever van de Douro

Op de zuidelijke oever van de Douro, waar de rivier uitkomt in de Atlantische Oceaan, ligt de Portugese kustplaats Vila Nova de Gaia. Vanaf hier ziet u aan de overkant van de rivier de bekende stad Porto liggen. Adellijke families uit de omgeving bouwden hier hun vakantiehuizen. En enorme wijnkelders natuurlijk, om plaats te bieden aan de beroemde Portwijnen. Tijdens een vakantie in Vila Nova de Gaia van Kras kunt u tijdens een rondleiding deze bijzondere kelders bezichtigen. En zelf een glaasje proeven natuurlijk! Maar ook de andere culturele bezienswaardigheden van de stad, zoals het Mosteiro da Serra do Pilar, zijn een bezoek zeker waard. Wie over de kleine, stenen trappetjes naar dit hagelwitte heiligdom met de rode koepel klimt, wordt tijdens een vakantie in Portugal op een betoverend uitzicht getrakteerd  over Porto en de slingerende Douro.

Porto: Vila Nova de Gaia's grote broer

Natuurlijk kan een dagtrip naar Porto tijdens een vakantie in Vila Nova de Gaia ook niet ontbreken. U hoeft tenslotte alleen nog maar een van de zes bruggen over de Douro over te steken! Struin door de straatjes van Ribeira, de oudste wijk van de stad. Hier hangt aan de smeedijzeren balkons van de hoge, bontgekleurde huizen de was nog altijd vrolijk te wapperen. En in de smalle straatjes vol kenmerkende Portugese azulejos, lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Vanaf Ribeira is het tijdens een stedentrip Porto niet ver naar de Livraria Lello & Irmão, een van de mooiste boekhandels ter wereld. De statige trappen, het weelderig versierde plafond... om ook de kleurrijke gebrandschilderde ramen niet te vergeten!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Vila Nova de Gaia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,7
14 beoordelingen Vakantie Portugal Vila Nova de Gaia door reizigers van Kras