Actieve vakantie Portugal - Sportief in Zuidwest-Europa

Wandelen op bloemeneiland Madeira of fietsen in de Algarve

Voor een actieve vakantie heeft Portugal veel te bieden. Zo is de Algarve een ideale streek om te fietsen langs vogelreservaten en illustere stadjes, zoals Estói met zijn rococo-paleis. Of maak een wandeling langs de randen van het kratermeer in São Miguel met zijn indrukwekkende vulkanische landschappen op de Azoren. En natuurlijk is het kleurrijke bloemeneiland Madeira uitermate geschikt om te wandelen langs de ‘levada’s’.

Langs de ‘levada’s’ van Het Bloemeneiland

Een actieve vakantie in Portugal is een feest. Het kent wandelparadijzen als Madeira en São Miguel. En de beste manier om de Algarve te ontdekken is op de fiets. Madeira ligt ongeveer zevenhonderd kilometer ten westen van de Marokkaanse kust. Als u de vakantie actief in Portugal wilt doorbrengen, is dit bij uitstek de plek. Madeira is een vulkanisch eiland met steile bergwanden. Tegen de bergen zijn terrassen aangelegd die geïrrigeerd worden met kleine kanaaltjes, ‘levada’s’ genaamd. Het netwerk van levada’s loopt parallel met de wandelroutes. Onderweg ziet u de talloze bloemen en planten die het eiland rijk is. Niet voor niets spreekt men van het ‘Bloemeneiland’. ’s Avonds landt u weer in het luxe hotel van Kras in Funchal, de hoofdstad van Madeira. Funchal is een gezellig stadje waar het oude centrum bestaat uit nauwe straatjes en een 15e-eeuwse kathedraal. Vanaf het centrum kan de kabelbaan genomen worden naar het hoger gelegen Monte waar de Monte Palace Tropical Garden te vinden is, een van de vele bezienswaardigheden van Madeira.

Het groene eiland van de Azoren: São Miguel

Ook in de Atlantische Oceaan maar dan op 1.370 kilometer op dezelfde hoogte als Lissabon, liggen de Azoren. Van deze eilandengroep is São Miguel de meest bekoorlijke. Deze wordt ook het ‘groene eiland’ genoemd door het weelderig groene landschap vol bloeiende planten. Op het eiland zijn prachtige wandelingen te maken, zoals naar de kratermeren ‘Caldeira das Sete Cidades’ gelegen bij de westkust. De meren worden door gesteente gescheiden en zijn geheel anders van samenstelling wat duidelijk zichtbaar is aan de kleuren. Een wandeling langs de kraterranden levert de mooiste vergezichten van het hele eiland. Op het meest fotogenieke punt langs de meren staat een verlaten hotel waar grandioze foto’s te maken zijn. De thuisbasis van deze ontdekkingstochten is de hoofdstad Ponte Delgada, een fraai stadje met zijn zwart-witte keienstraten. Hier kunt u het wandelen afwisselen met een dagje strandvakantie.

Op de pedalen in de Algarve

Wandelen is niet de enige wijze om een actieve vakantie Portugal te beleven. De Algarve kent vele vlakke gebieden, meestal rivierdelta’s, die uitstekend geschikt zijn om te fietsen. Vooral omdat deze rivierdelta’s fraaie natuurgebieden zijn met unieke flora en fauna. Het start al vlak onder Faro, de bestemming van de vliegvakantie, waar het Parque Natural da Ria Formosa ligt. Dit natuurpark is een bijzonder mooi zoutwatergebied met strandmeren. Het park wordt bevolkt door lepelaars, strandloper en vele zeldzame eenden. Naast de natuur is in de Algarve veel bijzondere cultuur. Een mooi doel voor een fietstour is het stadje Estói. Het stadje ligt noordelijk van Faro in de bergen, maar het klimmen op de pedalen wordt beloond! Estói is een leuk oud dorpje met karakteristieke witte huizen. Centraal in het stadje staat Palácia do Visconde de Estói, een paleis in neo-rococostijl uit de 18e eeuw. Het roze paleis heeft een een schitterende tuin in dezelfde stijl met fonteinen en rococo-beeldentuin. Misschien denken uw kuiten er anders over maar Estói is de klim zeker waard!

Verfijn uw keuze
14 Actieve vakanties Portugal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Gegarandeerd Vertrek
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Aanbieding
Fietsvakantie Portugal - De Algarve
Fietsvakantie Portugal - De Algarve
  • Ontdek op sportieve wijze de bekendste kuststrook van Portugal
  • Geniet van stranden, grillige rotsen en charmante vissersdorpen
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Faro en Tavira
  • 8 dagen
Aanbieding
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf802
G
Aanbieding
Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira
Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira
  • Avontuurlijke reis voor fervente wandelaars
  • Wandel over de ruggengraat van het eiland
  • Een aangenaam klimaat, bloemenpracht en vergezichten
  • 8 dagen
Aanbieding
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum26-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf676
G
8,5
348 beoordelingen Actieve vakanties Portugal door reizigers van Kras