Rondreis Roemenië & Moldavië

Onvergetelijke 10-daagse reis langs imponerende kastelen en door de machtige Karpaten

6Sighisoara_fort_Transylvanie_Roemenie
19507_GrandTourBalkan_BUZ_2019
9eel_Bran_Brasov_Transylvanie_Roemenie
639463942_Parlementsgebouw_Boekarest
v
Brasov
6Sighisoara_fort_Transylvanie_Roemenie
19507_GrandTourBalkan_BUZ_2019
9eel_Bran_Brasov_Transylvanie_Roemenie
639463942_Parlementsgebouw_Boekarest
6,7
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Stap in de voetsporen van Graaf Dracula
  • Charmant Boekarest en de machtige Karpaten
  • Álle diners zijn inbegrepen
  • Met feestelijke folkloreavond
  • En een typisch Moldavische lunch
6,7
Beoordeeld door 27 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Boekarest met KLM
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met touringcar
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding
• 9 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 9 x ontbijt en 9 x diner
• Bezoek aan middeleeuws Brasov en Rasnov* en de fortkerk van Prejmer*
• Op avontuur in het kasteel van Graaf Dracula in Bran*
• Natuurtocht door de Bicazkloof
• Ontspannen aan Lacul Rosu, het “Rode Meer”
• Feestelijke folkloreavond
• Stadsbezoek Boekarest*

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)
Ruimbagage

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. € 30 per persoon
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Roemenië & Moldavië

v
+5
+4

Ga mee op ontdekking in het authentieke Roemenië en het onbekende Moldavië, waar u kennismaakt met de warmbloedige bevolking en bewogen multiculturele geschiedenis. Kijk uw ogen uit in de kerken en burchten in trotste middeleeuwse steden en struin door de smalle straatjes van gehuchten waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Neem een kijkje bij het kasteel van de beruchte Graaf Dracula, geniet van de indrukwekkende natuur, laat u verrassen door de schitterende Orheiul Vallei en ontdek de vele verborgen schatten van Boekarest en Moldavië. Beide bestemmingen zijn nog niet door toeristen overstroomd en hebben alles te bieden voor een onvergetelijke rondreis!

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Boekarest
v
Na de vlucht naar Boekarest volgt de transfer naar het hotel in Predeal, de hoogstgelegen stad van Roemenië (ca. 1100m). Doe onderweg de eerste indrukken op van het landbouwgebied, typische oud-communistische nederzettingen en het berglandschap van de majestueuze Karpaten. Roemenië is een land vol contrasten. De komende twee nachten verblijven we in Predeal. Reisafstand ca. 130 km.
Dag 2 • Brasov-Bran-Rasnov
v
19507_GrandTourBalkan_BUZ_2019
9eel_Bran_Brasov_Transylvanie_Roemenie
19507_GrandTourBalkan_BUZ_2019
9eel_Bran_Brasov_Transylvanie_Roemenie
+3
+2
Op naar het middeleeuwse Brasov, gelegen aan de voet van de Zuidelijke Karpaten. Op het gezellige Raadsplein staat de blikvanger van de stad, de Mariakerk. Na een grote brand bleven de muren zwartgeblakerd achter en sindsdien noemt men de kerk ‘Biserica Neagrã’, zwarte kerk. In Bran wacht ons een middag vol mystiek. We zetten onze tanden in de geschiedenis van de beruchte Graaf Dracula tijdens ons bezoek aan zijn legendarische kasteel. De prachtige ligging hoog op een steile klif en de spannende verhalen bezorgen u vast en zeker kippenvel! De nacht brengen we door in Predeal. Reisafstand ca. 86 km.
Dag 3 • Prejmer-Corund
v
+2
+1
De gotische kerk in Prejmer is verstrekt met de dikste verdedigingsmuren van Transsylvanië. Dat moet haast wel een prachtige kerk zijn! Ook brengen we een bezoek aan Corund. Corund is een dorpje in het midden van Roemenië en staat bekend om zijn porcelein. Prachtige siervoorwerpen worden verkocht langs de enige weg die het dorp rijk is, een prachtig gezicht. Het eindpunt van vandaag is Gheorgheni. Reisafstand ca. 320 km.
Dag 4 • Lucal Rosu-Bicazkloof
v
+1
Vandaag staat een indrukwekkende dag op het programma, die start bij Lacul Rosa. ‘Transsylvanische Alpen’. Het ‘Rode Meer’, waar ijzerhoudend water voor een rode gloed zorgt en voor prachtige beelden, is een erkend kuuroord. We vervolgen onze reis naar de spectaculaire Bicazkloof. Op sommige plaatsen reiken de steile, kalkstenen wanden wel 300 meter hoog! Een korte maar erg mooie wandeling laat ons kennis maken met dit bijzonder stukje natuur. We rijden we verder naar onze eindbestemming Campulung Moldovensc, hier verblijven we twee nachten. Reisafstand ca. 410 km.
Dag 5 • Moldovita-Sucevita-Arbore
v
Het leven in een klooster is vandaag de dag nog zeer gebruikelijk in Roemenië, waardoor prachtige oude kloosters nog steeds in gebruik zijn. Deze dag staat geheel in het teken van de kloosters welke zijn opgericht vanuit de Orthodoxe godsdienst. De kloosters die we vandaag bezoek staan vooral bekend om hun prachtige fresco’s die zowel in de kerken, maar ook op de buitenmuren van de kerken te zien zijn. De Fresco’s waren bedoeld om mensen vertrouwd te maken met de Bijbelverhalen. Neem de tijd om deze prachtige afbeeldingen goed te bekijken en neem de mooie omgeving eens goed in u op.
Dag 6 • Suceava-Botosani-Stanca-Costesti-Drochia-Soroca
v
Op naar Moldavië! Via de grote steden Suceave en Botosani rijden we richting de grens. We steken de grens over bij het mooie meer van Stanca Costesti. De twee landen worden op dit deel verdeeld door het meer. Via Drochia eindigen we de reis vandaag in zigeunerstad Soroca. Reisafstand ca. 282 km.
Dag 7 • Soroca-Orheiul Vechi
v
De reis begint vandaag in Soroca, deze stad kent een lange geschiedenis wat zeer goed terug te zien is in het straatbeeld. De invloeden van het vorstendom in de 14 e eeuw en het Sovjetbewind zijn nog steeds zichtbaar Het hoogtepunt van de stad Soroca is het middeleeuwse fort wat bedoeld was om de noordgrens van Moldavië te bewaken tegen de Tartaren. Via Orhei rijden we door naar de Orheiul Vechi Vallei. Deze Vallei is mede door het in kalksteengroten gebouwde klooster een van de bekendste plaatsen van Moldavië. De komende 2 nachten verblijven wij in Chrisinau de hoofdstad van Moldavië. Reisafstand ca. 196 km.
Dag 8 • Chisinau
v
De gehele dag staat in het teken van het ontdekken van Chisinau. In de ochtend krijgt u een tour door de stad. In de middag heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel door de hoofdstraat van deze indrukwekkende stad en bezoek het Nationaal Opera en Ballet gebouw, het parlements- en gouvernement gebouw. De stad heeft een aantal orthodoxe kerken die u zeker gezien moet hebben. Wilt u liever kennismaken met de prachtige wijnen van Moldavië? Dan kunt u deelnemen aan de excursie Wijnproeven naar de bekende wijnkelder Crivova.
Dag 9 • Valeni-Galati-Braila
Na deze bijzondere kennismaking met Moldavië reizen we vandaag weer naar Roemenië. De reis gaat langs Valeni naar Galati de grootste havenstad gelegen aan de Donau. Deze stad is vooral bekend vanwege zijn grote scheepswerf. Hierna rijden we door naar Braila een stad die dateert uit de 14 e eeuw en gelegen is aan de Donau. Het heeft een prachtige oude stadskern met rondom het nieuwe stadsgedeelte. Wij eindigen de reis vandaag in Slobazia. Reisafstand ca. 463 km.
Dag 10 • Boekarest-Amsterdam
v
639463942_Parlementsgebouw_Boekarest
639463942_Parlementsgebouw_Boekarest
+3
+2
We eindigen de reis met een bezoek aan de charmante hoofdstad Boekarest. Het controversiële Volkspaleis van voormalig dictator Ceausescu, levert gemengde gevoelens op. Ook zien we de indrukwekkende Russische kerk met haar zeven uivormige koepels die blinken in het zonlicht. Het onlangs voor publiek opengestelde voormalige woonpaleis van Ceausescu, Lentepaleis genaamd, is met zijn tachtig vertrekken een indrukwekkend einde van onze kennismaking met Boekarest én Roemenië. Helaas, we moeten écht op weg naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. La revedere, România! Reisafstand ca. 130 km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren vanje stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.
Relaxen in de vip-lounge van KRAS en TUI voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS en TUI bieden je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt neem je plaats in de luxe fauteuils en loungebanken in de rustige omgeving van de vip-lounge. Geniet intussen van het buffet met keuze uit warme en koude hapjes en dranken naar keuze. Ook maak je onbeperkt gebruik van de gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Piemonte **** - Predeal
v

Het hotel is gunstig gelgen in het toeristenoord Predeal, een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant met traditionele Roemeense en internationale gerechten, cocktailbar, fitnessruimte en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over gratis wifi, televiesie, en minibar (betaald). De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Mures *** - Gheorghieni

Hotel Mures ligt midden in de Karpaten en op slechts 500 meter van het centrum. Het hotel beschikt over gratis wifi, een restaurant met zowel een internationale als locale keuken een gezellige bar met terras. Voor de liefhebber is er bescheiden binnenzwembad en tevens een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Sandru *** - Campulung Moldovenesc

Hotel Sandru is omgeven door de prachtige groene bergen van Campulung Moldovenesc. Het hotel heeft een restaurant met zowel een traditioneel Roemeense als internationale keuken. De lobby beschikt over een televisie en u kunt gebruik maken van wifi. De kamer beschikken over een televisie, gratis wifi en (tegen betaling) een minibar. De badkamer heeft een bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Central *** - Soroca

Hotel Central heeft een gunstige ligging in het centrum van Soroca op loopafstand van de rivier en het fort van Soroca. Het beschikt over een sauna, gratis wifi, een bar en een restaurant dat Europese gerechten serveert. De kamers beschikken allemaal over televisie, koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Vila Verde *** - Chisinau

Dit in 2001 geopende hotel ligt vlakbij het centrum van Chisinau en heeft een eigen galerij met schilderijen. Het hotel biedt gratis wifi en beschikt over een bar, restaurant, terras, roomservice en een bewaakte parkeerplaats. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis, televisie, koelkast, föhn, balkon en eigen badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Select *** - Slobozia

Dit hotel ligt op 500 meter van het centrum en is in 2011 gerenoveerd. Het beschikt over een restaurant, terras, een 24-uurs receptie, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van een televisie, minibar, föhn en een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen