Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Arctische Cruise Groenland & IJsland

incl. vliegreis & transfers - Cruise vanuit Schotland

v
LG
 • Uniek: 7 plaatsen op Groenland!
 • Per kleinschalig MS Marco Polo
 • Incl. vliegreis en transfers
 • Faeröer eilanden, Nuuk & Reykjavik
 • Vertrek: alléén 12 juli 2017
7.8108
7,8
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Arctische Cruise Groenland & IJsland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra info
 • Praktische info

Prijzen

x
 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Pinksteren - 20 mei: gesloten
Pinksteren - 21 mei: 09.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam - Edinburgh v.v. per KLM
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
• 1 stuk handbagage
• 20 nachten aan boord van het MS Marco Polo***+ in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie)
• Verzorging aan boord op basis van volpension (beginnende met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag)
• Zelf-service thee en koffie in de ochtend (van 06.00 tot 10.00 uur)
• Afternoon teas en snacks in de avond
• Captain's Cocktail Party
• Het beschreven vaarprogramma
• Diverse dagactiviteiten aan boord
• Havengelden
• Brandstoftoeslag

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 25,00 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Fooien à GBP £ 4 p.p.p.n (verplicht aan boord te voldoen)
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
• Ruimbagage; dit is bij KLM een betaalde keuzemogelijkheid (zie tabblad 'Vluchtinfo')

Extra informatie

• Belangrijk: bij de boeking dient u uw volledige naam en paspoortgegevens door te geven. U dient te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig moet zijn. Een identiteitskaart is niet voldoende!

Het MS Marco Polo is een adult only schip. Baby's en kinderen t/m 15 jaar zijn niet toegestaan aan boord.

Dinerzitting: U dient bij boeking op te geven of u gebruik wilt maken van dinerzitting 1 (aanvang ca. 18.00 uur) of dinerzitting 2 (aanvang ca. 20.30 uur)

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
- tot 43 dagen voor vertrek: 15% van de totale reissom
- 42 tot 29 dagen: 50% van de totale reissom
- 28 tot 15 dagen: 75% van de totale reissom
- 14 tot 7 dagen: 90% van de totale reissom
- minder dan 7 dagen: 100% van de totale reissom

Dagprogramma

Open alle items

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Edinburgh, transfer, inscheping, strart cruise

Vandaag vliegt u per comfortabele vlucht met KLM naar Edinburgh. Aangekomen op de luchthaven staat de transfer naar de cruiseterminal al op u te wachten. Hier kunt u inchecken op het MS Marco Polo, die u mee zal nemen op een prachtige cruise naar het Arctisch gebied, Groenland en IJsland.

Dag 2: op zee

Een heerlijke zeedag. Ontdek aan boord de faciliteiten van uw cruiseschip!

Dag 3: Tórshavn (Faeröer eilanden, Denemarken)

v
We leggen vandaag aan in de Faerøer Eilanden! Ons schip ligt in Torshavn, de hoofdstad van deze eilandengroep. De Faerøer Eilanden bestaan uit een groep van 18 eilanden, die liggen tussen de Atlantische Oceaan en de Noorse Zee. Maakt u zeker een wandeling door Tinganes, de goed bewaard gebleven, middeleeuwse binnenstad van Torshavn. Smalle steegjes, schattige huisjes, zwarte kerkjes en huizen met typische turfdaken die zijn begroeid met gras en de twee havens met bootjes in alle kleuren van de regenboog vormen het schilderachtige decor van de stad. Voor een prachtig uitzicht over de haven moet u zeker een wandeling maken naar het Skansinfort, dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door het Britse leger. Meer over de geschiedenis van de stad en de geschiedenis van de zeevaart op de Faerøer Eilanden komt u te weten in het historisch museum Føroya Fornminnisavn, met tal van religieuze expositiestukken en vikingvoorwerpen.

Dag 4: Seydisfördur (IJsland)

Rond 12.00 uur komen we aan in Seydisfjördur. Dit kleine stadje ligt in de Oostfjorden van IJsland en ligt aan het einde van een fjord met dezelfde naam. Er zijn veel watervallen in de buurt van het stadje, want het wordt dan ook langs drie kanten omringd door bergen. Verder heeft Seydisfjördur een cultureel centrum met een kunstcentrum en musea. Verder heeft het plaatsje een kerkje, dat vanwege zijn kleur ook wel de Blauwe kerk wordt genoemd.

Dag 5: Akureyri (IJsland)

Ontdek Akureyi, ook wel 'de hoofdstad van het noorden' van IJsland genoemd. De stad is bekend om zijn fraaie botanische tuin en de vele goed onderhouden particuliere tuinen rondom de woningen met bomen, planten en bloemen, zeker gezien de geografische ligging (net beneden de poolcirkel) van de stad een bijzonderheid. Akureyri ligt aan de westkant van de basis van het Eyjafjörour fjord en wordt omgeven door bergen, waarvan de Súlur de hoogste is, gevolgd door de Hlíoarfjall.

Dag 6: op zee

Vandaag staat een heerlijke zeedag op het programma, terwijl het MS Marco Polo koers naar Groenland zet.

Dag 7: Tasiilaq, Ammassalik (Groenland), passage Lichtenau & Tasemuit Fjord passage

Tasiilaq is een plaats in Groenland. Het is de grootste van de twee steden in Oost-Groenland en maakt deel uit van de gemeente Sermersooq. De kleurrijke houten huisjes staan boven op een heuvel met uitzicht op de fjorden. Nadat we Tasiilaq achter ons hebben gelaten, varen we door de schitterende Lichtenau & Tasemuit Fjord.

Dag 8: passage Prins Christian Sund (Duitsland)

Gelegen op het zuidelijkste puntje van Groenland vindt u Prins Christian Sound, een 88 kilometer lang kanaal omringd door prachtige ijsbergen.Vandaag varen we door deze prachtige passage, volgens vele een hoogtepunt van uw kennismaking met Groenland.

Dag 9: Narsarsuaq (Groenland) & passage Tunugdliarfik fjord passage

Vandaag maakt u kennis met Narsarsuaq, gelegen in een schitterende natuurlijke omgeving. Ondanks dat het dorp slechts ca. 160 inwoners heeft, kunt u hier genieten van een heerlijke wandeling langs de kust of de natuur. Tevens is het gebied van grote culturele waarde. De Noorse Vikingen zijn hier namelijk aan land gekomen en hebben in het gebied een tijd lang geleefd. Erik de Rode, stichter van het huidige Groenland, heeft nabij het dorp een eigen landgoed opgebouwd. Na vertrek passeren we tevens de fabelachtige Tunugdliarfik fjord passage.

Dag 10: op zee

Vandaag brengt u de hele dag door op het schip. Geniet van het schitterende uitzicht!

Dag 11: Qeqertarsuag, Diskoinsel (Groenland)

We zetten koers richting het aan de westkant van Groenland gelegen Disko-eiland, dat haar naam dankt aan haar discus-vorm. Voordat we in Qeqertarsuaq, de enige plaats op dit eiland, voor anker gaan kunt u zich verbazen over de eerste ijsbergen die aan de horizon opdoemen. In Qeqertarsuaq leven de ca. 1100 inwoners vrijwel nog steeds hoofdzakelijk van de jacht en visvangst.

Dag 12: Ilulissat (Groenland)

v
+2
+1
Vandaag legt het schip aan in de haven van Ilulissat aan de fraaie Diskobaai. Ilulissat is de 3e stad van Groenland en bestaat uit leuke bontgekleurde huisjes. De plaatsnaam betekent `IJsberg’ en is te danken aan de ligging aan de Isfjord, opgenomen op de UNESCO Wereldnatuurerfgoedlijst. De Kangiagletsjer, die bij Ilulissat in zee uitmondt en waarvan enorme ijsmassa's in de ijsfjord vallen, is één van de meest productieve gletsjers van het noordelijk halfrond. U kunt een wandeling naar de oude Inuït-nederzetting Sermermiut maken en een kijkje nemen bij de Groenlandse sledehonden.

Dag 13: Sisimiut (Groenland)

v
Sisimiut, de 2e stad van Groenland, ligt vandaag aan uw voeten! Bezienswaardigheden in Sisimiut, vroeger een walvisstation en handelshaven, zijn onder meer het museum met vondsten uit de tijd van de Saqqaq-cultuur en de oude binnenstad met de uit 1775 stammende houten kerk.

Dag 14: Kangerlussuaq (Groenland)

Kangerlussuaq betekent in het Nederlands 'groot fjord' en ligt dan ook aan de kop van het Søndre Strømfjord. In de Groenlandse wateren leven naar schatting twee miljoen zeehonden. In de wateren rond Groenland zijn ook veel verschillende soorten walvissen te vinden, waaronder de twee grootste: de blauwe en de gewone vinvis. Met een beetje geluk kunt u deze grootste zoogdieren in de wereld waarnemen op open zee.

Dag 15: Nuuk (Groenland)

Het schip arriveert in Nuuk (wat `landtong` betekent), de hoofdstad van Groenland. De stad ligt schilderachtig tegen een fjord en tegen met sneeuw bedekte gebergten. Nuuk is het politieke en economische centrum van Groenland en werd in 1728 gesticht door Hans Egede. Hier ontmoeten oude en nieuwe tradities elkaar; zo staan de schilderachtige oude gebouwen in 'Kolonihaven' in contrast met de moderne gebouwen.

Dag 16: op zee

Vandaag brengt u de hele dag door op het schip. Maak gebruik van alle faciliteiten en mogelijkheden en geniet van het prachtige uitzicht!

Dag 17: Cape Farewell

Kaap Vaarwel is het zuidelijkste punt van Groenland, traditioneel het eerste punt gezien door expeditieschepen.

Dag 18: Reykjavík (IJsland)

v
We bereiken de IJslandse hoofdstad Reykjavik, deze stad ligt prachtig op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Het stadsbeeld wordt bepaald door historische huizen, brede wegen, kerken met zeer moderne architectuur, supermoderne winkelcentra en aardige restaurantjes. Breng een bezoek naar het warmwatermeer Blue Lagoon, beslist de bekendste trekpleister van IJsland. Deze lagune, gelegen in een lavaveld, is beroemd om de geneeskrachtige werking van het mineraalrijke water. Hier kunt u een gezond en lekker warm bad nemen!

Dag 19 & 20: op zee

Vandaag en morgen brengt u de hele dag door op het schip. Maak gebruik van alle faciliteiten en mogelijkheden en geniet van het prachtige uitzicht over volle zee!

Dag 21: Rosyth (Schotland), ontscheping, terugvlucht naar Amsterdam

Om 09.00 uur komen we aan in Rosyth in Schotland. De ontscheping volgt na het ontbijt en vervolgens wordt u naar het vliegveld van Edinburgh gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Het einde van een schitterende cruise!

Noot

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Circa 8 weken voor vertrek ontvangt u uitgebreide informatie met betrekking tot de facultatieve excursies die u tijdens deze cruise kunt maken. Vanaf 8 weken voor vertrek kunt u deze excursies reserveren via het registratieformulier wat wij u aan toesturen. Als u wilt deelnemen aan excursies raden wij u aan dit voor vertrek middels dit formulier te reserveren, voor veel excursies is het aantal plaatsen namelijk beperkt! Informatie met betrekking tot excursies onder voorbehoud van wijzigingen.

Uw schip

Cruise & Maritimes Voyages

v

De Engelse rederij Cruise & Maritime Voyages is er trots op vaarprogramma’s aan te kunnen bieden met kleinere, klassieke schepen. De vloot bestaat uit het MS Marco Polo, MS Magellan, MS Astoria en MS Columbus. Met name het MS Marco Polo is voor velen een oude bekende! De kleine intieme schepen hanteren het 'adults only' concept, dus geen kinderen toegestaan onder de 16 jaar. *Tevens zijn de service en de maaltijden aan boord van hoog niveau. De afwisselende vaarroutes naar ondermeer het hoge Noorden en West-Europa laten u kennismaken met mooie steden, prachtige natuur en cultuur. En veelal is het vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam!

* Let op: het is mogelijk dat op gedeelten van uw cruise wel kinderen van 16 jaar en jonger aanwezig zijn. Dit is omdat de rederij bij vertrekken vanuit Londen een multi-generation policy heeft ingevoerd. Dit betreft voor deze cruises het gedeelte Londen - Amsterdam.

Uw schip: MS Marco Polo***+

v

De Marco Polo heeft een klassieke en elegante uitstraling en is bij vele passagiers een geliefd schip. Met haar 22.000 ton en plaats voor 820 gasten is zij één van de kleinere schepen. In het Waldorf Restaurant wordt in twee zittingen gegeten. Marco's restaurant biedt een informeel alternatief. Het schip heeft vijf lounges, waaronder de Marco Polo lounge in theater ambiance ingericht, de elegante Captain's Club, perfect voor een drankje voor het diner, de Palm Garden, een oase van rust met schitterende uitzichten op zee en de stijvolle Columbus Lounge. Scotts Bar is de ideale plek voor de nachtbrakers. Marco Polo voldoet in alle opzichten aan de modernste internationale veiligheidsnormen. Haar ijsbestendige romp en milieuvriendelijk afvalsysteem maken haar ideaal om in zelfs de meest afgelegen gebieden, zoals Antarctica, te cruisen. Mede hiervoor heeft men op het hoogste dek een landingsplaats voor een helikopter aangelegd en beschikt het schip over een aantal zodiacs en 2 hogesnelheid-tenders om naar kleine aanleghavens te varen die met het cruiseschip niet bereikbaar zijn. De nationaliteit van haar passagiers is overwegend Brits en de voertaal is Engels.

Specificaties

v

bouwjaar: 1965 • gemoderniseerd: 1993 • vorige namen: Aleksander Pushkin • lengte: 176 m • breedte: 23,60 m • tonnage: 22.080 • snelheid: 19,5 knopen • aantal passagiers (2 passagiers per hut): 826 • max. aantal passagiers: 915 • bemanningsleden: 350 • nationaliteit bemanning: internationaal • totaal aantal dekken: 11 • passagiersdekken: 8 (dek 4 t/m 11) • liften: 4 • stabilisatoren • land van registratie: Bahama’s.

Klik hier voor het uitgebreide dekkenplan van het MS Marco Polo.

Faciliteiten

v
+11
+10

2 restaurants • bars • Ambassador Lounge • Polo Lounge • Charleston Club • internetcafé • wifi bij receptie-area• discotheek • winkeltjes • bibliotheek • zwembad met poolbar • jacuzzi`s • 3 whirlpools • Spa- & Healthclub met sauna`s, fitnesscenter en schoonheids- en massagesalon • tafeltennis • optioneel ontbijtservice • optioneel roomservice • optioneel wasserij

All Inclusive drankenpakket - (Britse pond 17 pppn, v.a. 18 jaar)
Met dit All Inclusive drankenpakket kunt u achterover leunen, ontspannen en genieten.
Het drankenpakket omvat:
· In glas geserveerde huiswijn, bier en frisdranken tijdens de maaltijduren in de restaurants aan boord van het schip.
· In glas geserveerde huiswijn, tapbieren, cocktails en andere alcoholische dranken uit alle bars tijdens openingstijden (exclusief premium merken).
· In glas geserveerde frisdranken en sappen uit alle bars tijdens openingstijden.
Het drankenpakket is exclusief drankjes uit de minibar, premium merken, grote waterflessen en thee en koffie uit de bars aan boord van het schip. U kunt het All Inclusive pakket alleen bijboeken voor de gehele cruise en moet voor alle personen uit dezelfde hut bijgeboekt worden. Het drankenpakket is alleen aan boord van het schip bij te boeken (binnen 24 uur na inscheping). De kosten zullen op uw onboard rekening worden bijgeschreven.
Let op: Het drankenpakket is alleen beschikbaar voor personen in de leeftijd 18+ en kan uitsluitend bij geboekt worden bij cruises van minimaal 4 nachten.

Hutten

v

Elke hut is voorzien van airconditioning, telefoon, muziekspeler, televisie, kluisje, kaptafel met spiegel, haarföhn, en badkamer met toilet en douche. In de hut zijn zeepjes, shampoo, body lotions, douchemuts en naaigerei aanwezig.

Categorie 1 (Standard Twin Inner): deze 2-persoonsbinnenhutten (ca. 10 m²) op het Caribisch en Baltisch dek beschikken over twee aparte benedenbedden.
Categorie 2 (Standard Plus Twin Inner): deze 2-persoonsbinnenhutten (ca. 12 m²)zijn gelegen op het Caribisch, Baltisch en Atlantisch dek en beschikken over twee aparte benedenbedden. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om een derde bed te plaatsen.
Categorie 3 (Superior Twin Inner): dit zijn 2-persoonsbinnenhutten (ca. 12 m²) op het Pacific en Amundsen dek en beschikken over twee aparte benedenbedden.
Categorie 4 (Premium Twin Inner): dit zijn de grootste 2-persoonsbinnenhutten (ca. 15 m²) op het Pacific, Amundsen en Columbus dek en beschikken over twee aparte benedenbedden. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om een derde of vierde bed te plaatsen. Twee hutten zijn toegankelijk voor mindervaliden.
Categorie 5 (Standard Single Inner): dit zijn 1-persoonsbinnenhutten (ca. 9 m²) op het Caribisch en Columbus dek.
Categorie 6 (Standard Twin Oceanview): dit zijn 2-persoonsbuitenhutten (ca. 11 m²) op het Caribisch en Baltische dek en beschikken over twee aparte benedenbedden en de meeste hutten hebben twee patrijspoorten.
Categorie 7 (Standard Twin Oceanview): deze 2-persoonsbuitenhutten (ca. 12 m²) op het Caribisch, Baltisch en Atlantisch dek zijn iets ruimer als categorie 6. Deze hutten beschikken over twee aparte benedenbedden en de meeste hutten hebben twee patrijspoorten. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om een derde bed te plaatsen.
Categorie 8 (Standard Plus Twin Oceanvieuw): deze 2-persoonsbuitenhutten (ca. 13 m²) op het Caribisch, Baltisch en Atlantic dek zijn iets ruimer als categorie 7. Deze hutten beschikken over twee aparte benedenbedden en de meeste hutten hebben twee patrijspoorten. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om een derde of vierde bed te plaatsen.
Categorie 9 (Superior Twin Oceanview): deze 2-persoonsbuitenhutten (ca. 13 m²) bevinden zich op het Amundsen en Columbus dek en beschikken over twee aparte benedenbedden en een raam. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om een derde bed te plaatsen. De hutten op het Columbus dek en een deel van de hutten op het Amundsen dek hebben gedeeltelijk belemmerd zicht.
Categorie 10 (Standard Single Oceanview): deze 1-persoonsbuitenhutten (ca. 12 m²) op het Pacific en Amundsen dek beschikken over een raam.
Categorie 11 (Superior Plus Twin Oceanview): deze 2-persoonsbuitenhut (ca. 13 m²) op het Amundsen en Pacific dek zijn iets ruimer als categorie 9 en hebben een raam. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om de twee eenpersoonsbedden te hervormen tot een tweepersoonsbed.
Categorie 12 (Premium Twin Oceanview): deze ruime 2-persoonsbuitenhutten (ca. 15 m²) op het Pacific, Amundsen, Navigator en Columbus dek beschikken over een groot raam. Enkele hutten beschikken over de mogelijkheid om de twee eenpersoonsbedden te hervormen tot een tweepersoonsbed. De hutten op het Navigator dekken hebben gedeeltelijk belemmerd zicht.
Categorie DL (De Luxe Oceanview) : deze Deluxe hutten (ca. 20 m²) op het Pacific en Navigator dek beschikken over een groot raam, een zithoekje, koelkast en een bad. De hutten op het Navigator dek beschikken over tweepersoonsbedden. Hutten op het Navigator dek kunnen een belemmerd zicht hebben.
Categorie JS (Junior Suite Oceanview): deze Junior Suites (ca. 24 m²) op het Pacific en Navigator dek beschikken over een groot raam, bedden die omgevormd kunnen worden tot tweepersoonsbed, een koelkast, een marmere badkamer met bad en een zithoekje (hutten op het Navigator dek kunnen een belemmerd zicht hebben).
Categorie DS (De Luxe Suite Oceanview): deze twee Deluxe suites (ca. 45 m²) op het Columbus dek beschikken over een raam, een King Size bed, een inloopkast, koelkast, marmere badkamer en een afgescheiden woonkamer.

Let op: in een aantal gevallen wordt gebruik gemaakt van een binnenhut cat. IG, dwz. dat de rederij u indeelt in een binnenhut cat. 1-2-3 of 4. Geen voorkeur mogelijk.
Let op: in een aantal gevallen wordt gebruik gemaakt van een buitenhut cat. OG, dwz. dat de rederij u indeelt in een buitenhut cat. 6-7-8- of 9. Geen voorkeur mogelijk.

Dek 4: Caribisch dek
Dek 5: Baltisch dek
Dek 6: Atlantisch dek
Dek 7: Pacific dek
Dek 8: Magellan dek
Dek 9: Amundsen dek
Dek 10: Columbus dek
Dek 11: Navigator dek

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie. Het kan voorkomen dat een buitenhut belemmerd zicht heeft.

Extra info

Algemene informatie Cruise & Maritime Voyages

Open alle items

Bagage

Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Er is geen bagagedepot op het schip aanwezig, alle bagage dient u in uw eigen hut te stallen. Wij raden u aan waardevolle spullen bij u te dragen of op te bergen in een kluisje (aanwezig in uw hut). Alle koffers dienen duidelijk voorzien te zijn van een label met naam en hutnummer. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, dit is wél het geval indien u per vliegreis van en naar de inschepingslocatie reist. U dient zich in dat geval te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo.

Excursies

• de excursies zijn facultatief en worden aan boord verkocht. Deze excursies worden op uw boord-account gezet en kunt u aan het einde van de cruise betalen.
• voor sommige excursies is het aantal plaatsen beperkt.
• de excursies kunnen niet worden terugbetaald bij annulering.
• de programma’s en de prijzen kunnen zonder voorafgaande mededeling tot op het ogenblik van vertrek door de organisator worden gewijzigd.
• bovendien kunnen excursies worden geannuleerd indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt. In dit geval wordt de deelnameprijs aan de ingeschreven personen terugbetaald. Bij annulering door de klant wordt geen enkele vergoeding gegeven.
• sommige excursies zijn niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

Drankjes

Een frisdrankje is ca. £ 2, een biertje ca. £ 2,50 en water (50 cl.) ca. £ 1,50. Deze prijzen zijn een indicatie.

Het is tevens mogelijk om vooraf een van de aanvullende pakketten bij te boeken.

Servicebijdrage

Tijdens uw cruise biedt het personeel u overal op het schip een uitstekende service. Zij worden achter de schermen ondersteund door even zoveel medewerkers en bemanningsleden, die hun uiterste best doen om uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Voor uw gemak zal er daarom ook automatisch een dagelijkse hotelservicebijdrage aan uw cruiserekening toegevoegd worden, afhankelijk van het aantal dagen waarop de diensten daadwerkelijk zijn geleverd. De hotelservicebijdrage is bedoeld om de gasten te garanderen dat de diensten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. De hieronder aangegeven bedragen zijn dagelijkse bedragen. Desgewenst kunt u dit bedrag aanpassen bij de receptie aan boord.

U kunt ervoor kiezen om de fooien voor vertrek te voldoen, door het bijboeken van een van de aanvullende pakketten.

Indien u geen aanvullend pakket boekt,

Verblijf t/m 15 nachten aan boord ca. £GBP 7 pppn
Verblijf vanaf 16 nachten aan boord ca. £GBP 6 pppn
We adviseren u om geen fooien te geven aan individuele medewerkers

Fotograaf en fotoshop

De fotograaf aan boord van het schip is tijdens alle belangrijke momenten en soms ook tijdens de excursies aanwezig. Er zullen regelmatig foto’s van u genomen worden, maar u bent natuurlijk niet verplicht om ze te kopen.

Geldzaken

Aan boord hanteert men een 'cashless' betalingsysteem. De munteenheid is de Britse Pond (GBP). Aan boord ontvangt u een persoonlijke cruisekaart waarmee uw naam automatisch op de inschepingslijst kan worden gevonden. Deze kaart gebruikt u tijdens de cruise om te betalen voor (bijv.) excursies en aankopen in de boetieks aan boord. Alle bedragen worden automatisch op de rekening van uw hut gezet die u aan het einde van de cruise met een creditcard (internationale creditcards zoals American Express, VISA en MasterCard) of met contant geld kunt betalen. Andere betaalwijzen worden niet geaccepteerd.

De receptie biedt veelal de mogelijkheid om kleine bedragen van buitenlandse valuta aan te kopen. Deze kunt u dan gebruiken in de havens die het schip aandoet.

Gezondheid

Aan boord van alle cruiseschepen zijn artsen en verpleegsters aanwezig. Het schip beschikt over een ziekenboeg die is uitgerust om de eerste hulp te verlenen. Bezoeken aan de arts zijn voor rekening van de passagier. Wij raden u aan om elke specifieke medische behoefte tijdens de reservering van uw cruise te vermelden. Als u medicijnen gebruikt raden wij u dringend aan voldoende hiervan mee te nemen aangezien het verkrijgen van medicijnen in het buitenland problemen op kan leveren.

Handdoeken

Op het schip heeft u (gratis) badhanddoeken tot uw beschikking voor het solarium en de zwembaden, voor de douches in de fitnesszaal en om mee aan wal te nemen tijdens strandexcursies.

In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Meestal begint inscheping ca. 4 uur voor vertrek, ontscheping start meestal 90-120 minuten na aankomst. De volgorde van de ontscheping zal afhankelijk zijn van de vertrektijden van de eventuele transfers en vliegreizen. Het is mogelijk om vooraf online in te checken.

Kleding

Kies praktische en gemakkelijke kleding en schoenen met platte zolen. In de restaurants wordt nette kleding gewaardeerd. Elke cruise worden er twee gala-avonden georganiseerd, neemt u hiervoor passende kleding mee.
Voor de formele (gala) avonden zijn de kledingvoorschriften voor de mannen een pak en voor de vrouwen avondjurken of cocktailjurken.
Voor de informele avonden zijn de kledingvoorschriften voor de mannen een pak of een jasje met een pantalon met of zonder stropdas en voor de vrouwen een cocktailjurk of een broekpak.
Voor de overige avonden zijn de kledingvoorschriften vrijblijvend.
Tijdens de excursies is het aan te raden gemakkelijke en sportieve kleding en comfortabele schoenen te dragen. Wanneer u tijdens de excursies eventueel religieuze plaatsen bezoekt, raden wij u aan aangepaste kleding te dragen.

Ligstoelen

Deze vindt u op de buitendekken. Wij vragen u geen persoonlijke spullen op de ligstoelen te leggen wanneer u ze niet gebruikt. U krijgt in uw hut voldoende badhanddoeken, die regelmatig worden vervangen. Gelieve ze na gebruik weer mee te nemen naar uw hut.

Maaltijden

Tijdens de cruise verblijft u op basis van volpension. Dit houdt in: ontbijtbuffet, middagbuffet en avondmaal. U kunt ervoor kiezen om in het Waldorf Restaurant te eten; hier wordt het eten geserveerd of u kunt bij Marco’s eten waar het eten in buffetvorm is.
Bij alle cruises wordt in principe gebruik gemaakt van 2 dinnerzittingen: 18.00 uur en 20.30 uur. Bij boeking kunt u uw voorkeur voor één van beide zittingen aangeven. Per cruise/vaargebied kunnen de tijden van de dinerzittingen verschillen. Over de exacte tijden wordt u aan boord geïnformeerd.

Speciale diëten kunnen worden voorzien op voorwaarde dat de aanvraag tijdens de reservering wordt doorgegeven!

Nederlandssprekende begeleiding

Voor de afvaarten met vertrek in 2018 en 2019 per MS Magellan* is er Nederlandssprekende begeleiding (host) aan boord aanwezig. Deze host-service wordt verzorgd door de rederij Cruise & Maritime Voyages. Zij zijn aanspreekpunt voor Nederlandse passagiers aan boord en zullen aan boord ondermeer officiële berichten vertalen, lezingen verzorgen over te bezoeken landen en zij houden ‘spreekuur’ op afgesproken tijden. Meer informatie over de Nederlandse begeleiding hoort u aan boord.
*) De rederij zal alleen een Nederlandssprekende begeleiding (host) inzetten indien er minimaal 10 Nederlanders zich aan boord bevinden. Geen Nederlandssprekende begeleiding aan boord bij Wereldcruise vertrek 6 januari 2019.

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. Voor alle cruises is een paspoort vereist. Het is niet mogelijk om met een geldige identiteitskaart aan boord te gaan. Voor de Verenigde Staten geldt dat iedereen persoonlijk in het bezit dient te zijn van een digitaal leesbaar paspoort. Ook baby’s en kinderen hebben voor de Verenigde Staten een eigen paspoort nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie neem contact op met de visumafdeling van Kras (tel. 088-0885886)

Roken

Het is verboden te roken aan boord, behalve in de specifiek aangegeven rookzones op de buitendekken.

Rolstoel/rollator

De schepen zijn beperkt rolstoeltoegankelijk, u dient in staat te zijn om kleine stukjes te kunnen lopen. Indien u volledig afhankelijk van uw rolstoel dan raden wij cruisen met schepen van deze rederij af. De schepen zijn voorzien van enkele mindervaliden hutten.
Indien u met uw rolstoel wilt reizen, brengt u ons dan voor vertrek uitgebreid op de hoogte van uw mobiliteitsbeperkingen. U moet onder begeleiding reizen en met uw eigen rolstoel. Ook hebben wij de afmetingen van uw rolstoel nodig. De rolstoel mag niet meer dan 25 kg wegen. Wij informeren dan de rederij, die kan per situatie bepalen/inschatten of de cruise al dan niet door u gemaakt kan worden. Als u gebruik maakt van een rollator is het van belang dat u hier niet volledig van afhankelijk bent, ivm trapjes en opstapjes aan boord. U dient in staat te zijn om kleine stukjes zonder rollator te kunnen lopen i.v.m. veiligheidsredenen.

Tafelindeling

Aan boord van de schepen van Cruise & Maritime is een beperkt aantal 2-persoons tafels aanwezig in de restaurants. Mensen met een medische beperking komen als eerste voor deze tafels in aanspraak. Het is niet mogelijk om een voorkeur aan te geven voor een 2-persoonstafel als u niet in het bezit bent van een medische verklaring.

Telefoon/fax/internet

Het gsm-signaal kan worden ontvangen. U kunt gesprekken voeren en ontvangen, alsook smsjes versturen en ontvangen. De verbinding hangt uiteraard af van waar u zich bevindt, nabij land of op open zee. Ook het bereik in een binnenhut kan minder zijn dan het bereik in een buitenhut of op de buitendekken.

Let op: als u op open zee vaart, maakt u gebruik van het Maritieme Netwerk, dit brengt hoge kosten met zich mee. Tip: zet tijdens de cruise uw dataroaming uit.

Uw hut

Alle hutten beschikken over privé-sanitair (met douche), airconditioning, satelliettelevisie, een telefoon met intern circuit en satellietverbinding, een klein kluisje en een föhn. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen.

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie. Het kan voorkomen dat een buitenhut of buitenhut met balkon een belemmerd zicht heeft.

Voltage

De elektrische stopcontacten in de kajuiten leveren wisselstroom met de volgende spanningswaarden: 110 Volt en 220 Volt. Wij raden u aan om een 3-puntsstekker (UK) mee te nemen. Om veiligheidsredenen is het verboden om elektrische huishoudelijke apparaten, zoals strijkijzers, te gebruiken, met uitzondering van elektrische scheerapparaten. In elke kajuit is er een föhn.

Wasserette/strijken

Aan boord is een wasserette (prijslijst in uw hut).

Zwangerschap / baby's / kinderen

Vrouwen die 28 weken of langer zwanger zijn tijdens de cruise worden niet geaccepteerd door de cruisemaatschappij. Indien u minder dan 28 weken zwanger bent, dan dient u een medische verklaring (in het Engels!) mee te nemen met daarop de datum waarop het kind verwacht wordt en uw gezondheid.

Baby’s en kinderen t/m 15 jaar zijn meestal niet toegestaan aan boord (standaard regelement van de rederij).
Het is mogelijk dat op een gedeelte van uw cruise wel kinderen aanwezig zijn, een aantal vertrekken heeft de rederij als alle leeftijden gemarkeerd. Dit betreft dan het stukje van Londen naar Amsterdam op de laatste dag van uw cruise.
Op een aantal afvaarten vanuit Nederland zijn ook kinderen toegestaan, indien dit is toegestaan staat dit vermeld bij het tabblad "Inbegrepen".

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.