Dat het voormalige Spaanse vissersdorpje Almuñécar tegenwoordig een populaire badplaats is, is te danken aan het brede Playa Velilla aan de Costa Tropical en aan de kristalheldere Middellandse Zee. Beleef de culturele bezienswaardigheden zoals het hoog boven de stad gelegen Castillo. Maar ook de nabije omgeving is tijdens een vakantie in Almuñécar het ontdekken waard. En de verre omgeving, want vanuit het Parque Nacional Sierra Nevada ziet u zelfs Marokko liggen.

Bruisende vakantie Almuñécar

In het uiterste zuiden van Spanje, in de populaire regio Andalusië, bevindt zich de levendige badplaats Almuñécar. De vele winkels in het centrum en het brede Playa Velilla maken Almuñécar populair. Neem tijdens uw  stedentrip Almuñécar gerust een duik in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Maar ook voor culturele bezienswaardigheden bent u hier aan het juiste adres. Vanuit een hotel in Almuñécar wandelt u bijvoorbeeld zo naar het hooggelegen Moorse Castillo de San Miguel. Vanaf de goed bewaard gebleven muren en torens heeft u een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee.

Marokko bewonderen vanuit de Sierra Nevada

Een vakantie in Almuñécar boekt u bij Kras inclusief huurauto. En dat is handig, want zo kunt u tijdens een vakantie in Spanje geheel op eigen tempo de bezienswaardigheden in de omgeving verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het uitgestrekte Parque Nacional Sierra Nevada: het grootste natuurpark van Spanje. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan landschappen, met onder meer groene valleien, snelstromende rivieren en dichte pijnboombossen. Vanaf de hoge bergtoppen ziet u bij helder weer zelfs Marokko liggen aan de overkant van de Middellandse Zee. En wie weet komt u onderweg wel een Sierra Nevada-steenbok tegen! Dichter bij uw hotel van Kras vindt u het minder bekende natuurpark Sierras de Tejeda. Ook dit ruige landschap nodigt uit voor een ontdekkingstocht te voet.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Almuñécar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
11 beoordelingen Vakantie Spanje Almuñécar door reizigers van Kras