Van de middeleeuwse smalle straatjes in het Casco Viejo tot de moderne bezienswaardigheden aan de rivier de Nervión: een vakantie in Bilbao is heel veelzijdig! Erg geliefd bij toeristen is de stad in het Noord-Spaanse Baskenland ook, mede dankzij het moderne Guggenheim Museum, gehuisvest in een uniek gebouw. Heeft u de werken van Warhol en Dalí gezien? Ga dan 'pinxtos' eten op een terrasje met uitzicht op de Santiago-kathedraal.

Historische bezienswaardigheden van Spaans Baskenland

Een stedentrip naar Bilbao is heel veelzijdig. Tijdens een wandeling door deze grootste stad van Baskenland wandelt u van middeleeuwse bezienswaardigheden naar moderne trekpleisters. Zo bent u vanuit een luxe hotel van Kras zo in het Casco Viejo, het oude centrum van deze stad in het noorden van Spanje. Struin door de zeven smalle oorspronkelijke straatjes van de stad aan de oever van de rivier de Nervión en strijk voor overheerlijke pinxtos neer op een terrasje aan een van de verborgen pleintjes. Maar niet voordat u een bezoek heeft gebracht aan de gotische Santiago-kathedraal die op de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt. Vooral de  prachtige bogen en gebrandschilderde ramen vormen een sierlijk vakantieplaatje.

Stedentrip met het 'Bilbao-effect'

Wie tijdens een vakantie in Bilbao vanuit het oude centrum de rivier de Nervión naar het noorden volgt, stuit vanzelf op dé trekpleister die de Spaanse stad. Het moderne Guggenheim Museum, ontworpen door de bekende architect Frank Gehry, zette dankzij het zogenaamde Bilbao-effect de stad jaren geleden weer op de kaart. Verbaas u tijdens een stedentrip Bilbao over de bijzondere vorm van het gebouw, dat grotendeels bedekt is met titanium platen die schitteren in de zon. Kunst vindt u niet alleen in het museum, maar ook daarbuiten. Hier staat namelijk de 12 meter hoge, met levende bloemen beklede, 'Puppy' van Jeff Koons. En wat te denken van 'Maman': een bijna 9 meter hoge metalen spin van Louise Bourgeois. De binnenkant van het museum kunt u tijdens een vakantie in Baskenland echter ook niet overslaan. Hier vindt u kunstwerken van onder andere Salvador Dalí en Andy Warhol.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Bilbao
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Feestdagen in Spanje en Portugal
Busreis Feestdagen in Spanje en Portugal
  • Onder leiding van chauffeur Jan de Waal
  • Per luxueuze Top Class touringcar
  • Betoverende steden en idyllische natuur
  • 14 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-12-2019
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1199
I
8,5
geweldig8 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Busreis Spanje & Portugal
Busreis Spanje & Portugal
  • Per luxe Top Class touringcar
  • Genieten van de winterzon
  • Cultuursteden, tapas en wijn
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-02-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1199
I
8,5
8 beoordelingen Vakantie Spanje Bilbao door reizigers van Kras